Šta je novo?

mobilni EON na Xiaomi Mi Box S

Lik BG

Cenjen
Učlanjen(a)
09.05.2013
Poena
180
Razmisljam se kupim Xiaomi Mi Box S - 2nd gen., al mi treba iskljucivo zbog EON mobilne aplikacije, ne EON sa kod-om jer mi to ne pripada uz Total (sat.) TV. Vec imam Bluetooth Mouse, tako da mi kolko sam shvatio treba modovana EON aplikacija i da disable-ujem Google play ? Dali moze mala pomoc:
1. Treba mi download link za modovanu EON aplikaciju koja radi
2. Kako modovanu EON aplikaciju da prebacim na Mi Box i da istu instaliram ? Posedujem Android i Iphone telefon i Apple Macbook racunar (PC/Windows nemam)
3. Predpstavljam da moj Bluetooth (apple) Mouse mogu koristiti za Modovani EON ?
4. Dali je potrebna neka "akrobacija" da disable-ujem Google play store (ako je to uopste potrebno) ? Ako jeste, moze tutorijal bar ukratko ?
5. Mozda jos nesto?

... ili da sve batalim jer EON bez koda sada vise ne radi ?

HVALA veliko unapred !

Razmisljam se kupim Xiaomi Mi Box S - 2nd gen., al mi treba iskljucivo zbog EON mobilne aplikacije, ne EON sa kod-om jer mi to ne pripada uz Total (sat.) TV. Vec imam Bluetooth Mouse, tako da mi kolko sam shvatio treba modovana EON aplikacija i da disable-ujem Google play ? Dali moze mala pomoc:
1. Treba mi download link za modovanu EON aplikaciju koja radi
2. Kako modovanu EON aplikaciju da prebacim na Mi Box i da istu instaliram ? Posedujem Android i Iphone telefon i Apple Macbook racunar (PC/Windows nemam)
3. Predpstavljam da moj Bluetooth (apple) Mouse mogu koristiti za Modovani EON ?
4. Dali je potrebna neka "akrobacija" da disable-ujem Google play store (ako je to uopste potrebno) ? Ako jeste, moze tutorijal bar ukratko ?
5. Mozda jos nesto?

... ili da sve batalim jer EON bez koda sada vise ne radi ?

HVALA veliko unapred !
Pročešljaj forum EON PVR pisano već dovoljno puta

Moje skromno mišljenje, ako je box potreban isključivo za EON nonTv app, bolje ići na jeftinog kineza sa običnim androidom. Lepo instaliraš iz app store-a, uzmeš air mouse I ne komplikuješ, a sve radi kako treba.

Jedino što posle dugotrajne upotrebe imaš rad rukom kao jedan od Diminih musketara, ali nije ni to loše. 😉

A što bi se "mučio" kad ima elegantno rešenje za Kodi?

Pa na primer meni je neophodno premotavanje u toku emisije, a to koliko znam ne funkcioniše preko Kodija.

Koliko znam odavno ne moze mobilni eon apk da se instalira na klasicne novije kineske boxove sa androdima 10,11...
jedino ona stara modovana aplikacija radi na njima, a ona radi i na android TV

^^ Ovo za noviji android ne znam, ovaj moj je na A7 još uvek i sve radi, jel to provereno?

Meni treba samo za EON nonTV (bez koda) aplikaciju i da radi sa Bluetooth mišem kojeg već imam. Premotavanje unazad TV programa se podrazumeva, druge aplikacije me ne zanimaju. Ako može neki box za koji ne trebaju nikakve "akrobacije" i da radi ko mobilni, skine se aplikacija, upiše user i pass i sve radi na Full HD TV povezan preko HDMI kabla još bolje, u stvari to meni i treba, ali koji takav box sada da kupim a da sigurno radi, može tačan model ili još bolje link boxa u prodavnici kod nas ? Nebih da pazarim neki i posle da ga bacim jer ne radi EON mobilna apk, a za drugo mi i ne treba... ili ako nema bez akrobacija, neki sa najmanje akrobacija uz kratki tutorijal šta treba da se "izvede" a da sigurno radi. Može konkretni model, a da ima da se pazari u BGD ? HVALA unapred !

Poslednja izmena:
^Nekad je kp bio pun tih kineskih boxova koji imaju mobilni android. Ne znam kakva je sad ponuda ali možeš pogledati i pitati nekog prodavca koji ima dobar rejting da li ima mobilni android

prelistati ovu temu

Meni treba samo za EON nonTV (bez koda) aplikaciju i da radi sa Bluetooth mišem kojeg već imam. Premotavanje unazad TV programa se podrazumeva, druge aplikacije me ne zanimaju. Ako može neki box za koji ne trebaju nikakve "akrobacije" i da radi ko mobilni, skine se aplikacija, upiše user i pass i sve radi na Full HD TV povezan preko HDMI kabla još bolje, u stvari to meni i treba, ali koji takav box sada da kupim a da sigurno radi, može tačan model ili još bolje link boxa u prodavnici kod nas ? Nebih da pazarim neki i posle da ga bacim jer ne radi EON mobilna apk, a za drugo mi i ne treba... ili ako nema bez akrobacija, neki sa najmanje akrobacija uz kratki tutorijal šta treba da se "izvede" a da sigurno radi. Može konkretni model, a da ima da se pazari u BGD ? HVALA unapred !
ukratko
Tako nesto nema da se kupi vise.
Treba ti neki box sa androidom 7 a to odavno nema da se kupi novo.
Ono sto moze da se kupi su Android 9,10,11,12,13 na njima je blokiran rad eon aplikacije

za mi box, mora stara modovana aplikacija i air mouse.

Meni radi na Mecool km1 sa Android 10, jedino sto je boks brise svaki dan u ponoc 🤣 mada je ja koristim samo za Euroligu, instaliram pred pocetak utakmice, za ostalo kad gledam koristim primarnu Smart tv app...

Meni radi na Mecool km1 sa Android 10, jedino sto je boks brise svaki dan u ponoc 🤣 mada je ja koristim samo za Euroligu, instaliram pred pocetak utakmice, za ostalo kad gledam koristim primarnu Smart tv app...
treba blokirati play prodavnicu onda nece izbrisati eon mobilnu aplikaciju

To ti je pristup rešavanju problema kao macolom da popravljaš prozore.
Nekoliko puta je već napisano kako se rešava to brisanje ali nije vam i nacrtano korak po korak kako se radi ili dato gotovo na tacni...

Nazad
Vrh Dno