Šta je novo?

Mobilni do 150 Evra - preporuke molim!!

Aragorn

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
665
Planiram da ovih dana nabavim mobilni i da za njega dam MAKSIMALNO 150 Evra.

Sta mi preporucujete?

Ja sam nesto gledao i razmisljam izmedju Sony J70 i Siemens M50, mada je i Samsung R210 simpatican.

Hajde, pomozite, svaki predlog i sugestiju prihvatam!!

Zavisi sta hoces od telefona... Da nemam telefon, a imam samo 150 eura, uzeo bih polovnu, sto bolju nokiu 6210, ali zato sto znam sta hocu od telefona... mozda tebi to ne bi odgovaralo...

Nokiu 6210 bih uvek uzeo, samo ne znam gde da je nadjem za te pare. Problem je sto dileri mobilnim nece da daju ni mesec dana garancije za polovni telefon a ne kupuje mi se macka u dzaku.

Znam sta hocu od telefona: pouzdanost, da baterija dugo traje, organajzer, vibraciju, profile itd.

Inace, mogu ali necu da dam vise od 150 evra.

mob

jesi mozda razmisljao o siemens-u c45.Imala sam ga i mislim da je sasvim ok.Baterija traje oko 4 dana,ukoliko ne razgovaras mnogo;ima vrlo lep i jednostavan softver;nije glomazan...
Koliko znam cena mu sada ne prelazi 150e.

Aragorn je napisao(la):

Sta mi preporucujete?

Ja sam nesto gledao i razmisljam izmedju Sony J70 i Siemens M50, mada je i Samsung R210 simpatican.

Sada vec za 140 - 145 mozes da kupis NOKIA 3410 (litijum, WAP, 200 mesta u telefonu, duplo veca razolucija ekrana nego kod 3330, . . . )
sve u svemu jako fini telefon.
Za 160 - 164 mozes uzeti 3510 (litijum, WAP, MMS, 500mesta, polifona i obicna zvona, baterija traje do 13 dana tj. 8 - 9 dana normalne upotrebe . . . ) mnogo bolji od 34-ke za samo 15e doplate. A sto se tice SONY J70 mogu da ti kazem da modeli koje sam ja imao prilike da probam imaju jako dobar signal, ali je relativno nezan telefon. Za Siemens-a ne znam nista pa ne mogu da ti kazem sta korisno, ali drug je uzeo S45i i jako je zadovoljan.

Pozdrav,
Nebojsa

Re: mob

aurena je napisao(la):
jesi mozda razmisljao o siemens-u c45.Imala sam ga i mislim da je sasvim ok.Baterija traje oko 4 dana,ukoliko ne razgovaras mnogo;ima vrlo lep i jednostavan softver;nije glomazan...
Koliko znam cena mu sada ne prelazi 150e.

c45 cena mu ne prelazi 100, tacnije ima i za 90, mada nije u radnji i sa garancijom.
A Ericsson t-65 ne dolazi u obzir ?

Re: Re: mob

sinke je napisao(la):
...A Ericsson t-65 ne dolazi u obzir ?
hajde malo pojasni sta si hteo da kazaes - ja se bas "zagrejao" za t65...

T65 je loš zbog malih tastera. Sve preporuke za Sony J70 !!! Nema boljeg za tu cenu i ja sam ga uzeo !!!

Re: Re: Re: mob

D-KEE je napisao(la):
hajde malo pojasni sta si hteo da kazaes - ja se bas "zagrejao" za t65...

Nista, samo sam dao kao ideju za razmisljanje, posto sam bas gledao neki dan da su 3410 i t65 tu negde u cenovnom rangu pa sam malo poredio na gsmarena.com i video da su otprilike tu negde, jedan je bolji u jednom drugi u drugom, mislim po mom misljenju, ali ipak mozda 3410 jedan glas vise za nju.

Aragorn je napisao(la):

Sta mi preporucujete?

Ajd da vas malo zasmejem. Siemens S35, ima sve što ti treba, a ulazi u taj cenovni rang. Zašto bi se zadovoljavao tamo nekom M serijom novijeg datuma. A ni T65 nije za bacanje, mada su mu stvarno mali dugmići.

Ajde napisi lepo sta bi sve voleo da imas na telefonu, tj sta ti treba a sta ne, pa cemo da ti predlazemo telefone koji pasuju tvojim potrebama u datom cenovnom rangu :)
Ovako tesko da moze neko nesto konkretno da ti kaze osim da nabroji telefone u tom cenovnom rangu
(D)

Re: Re: Mobilni do 150 Evra - preporuke molim!!

supernova je napisao(la):
Ajd da vas malo zasmejem. Siemens S35, ima sve što ti treba, a ulazi u taj cenovni rang. Zašto bi se zadovoljavao tamo nekom M serijom novijeg datuma. A ni T65 nije za bacanje, mada su mu stvarno mali dugmići.

sto da zasmejes, pa to je super telefon samo mozda mu smeta sto je sad to vec stari telefon. Pre godinu dana ili malo vise mislim da je vecina na forumu prihvatala da je to bio best buy telefon pored Nokie 7110. A jos kad se setis da moze besplatno da salje poruke...

Grobar je napisao(la):
T65 je loš zbog malih tastera. Sve preporuke za Sony J70 !!! Nema boljeg za tu cenu i ja sam ga uzeo !!!

Sony je super, ali ja moj moram hitno da prodam i kupim Nokiju 3510i. Sony je smor zato sto nema vibraciju, a nema ni profile(???)... A 3510i ima kolor ekran :p Javu, imenik za 500 brojeva i, sto je najvaznije, NOKIJA je! :D

Drug je nedavno kupio Sony J70 za oko 140 evra i kao telefon je stvarno OK. Sa Eriksonom T65 postoji problem - baterija mu je zasrafljena (sa nekim cudnim srafovima) tako da kada hoces da je skines, moras ceo telefon da nosis u servis. Problem je i veci ako ti se zaglupi telefon ( u normalnim uslovima izvadis bateriju i vratis je i problem je resen ) onda opet moras da nosis telefon u servis. A uzimajuci u obzir cinjenicu da se otprilike svaki peti cesto zaglupljuje...... Ma izvuci sam zakljucak.

Pozdrav type;

DiSLOcAtEd je napisao(la):
Drug je nedavno kupio Sony J70 za oko 140 evra i kao telefon je stvarno OK. Sa Eriksonom T65 postoji problem - baterija mu je zasrafljena (sa nekim cudnim srafovima) tako da kada hoces da je skines, moras ceo telefon da nosis u servis. Problem je i veci ako ti se zaglupi telefon ( u normalnim uslovima izvadis bateriju i vratis je i problem je resen ) onda opet moras da nosis telefon u servis. A uzimajuci u obzir cinjenicu da se otprilike svaki peti cesto zaglupljuje...... Ma izvuci sam zakljucak.

Pozdrav type;

Izlgeda da nisi citao uputstvo - postoji "opcija" sta treba da pritisnes i koliko da drzis da bi se elektronika na trenutak "otkacila" od napajanja iliti kao da si izvadio bateriju i vratio je i resio problem ;)
A srafovi su mozda cudni za srpsko majstorsko podrucje, ali se takvi odavno i masovno koriste svugde po svetu. Svaki alat koji kupis ima odgovarajuce srafcigere :cool:

:wave;

petri je napisao(la):
Izlgeda da nisi citao uputstvo - postoji "opcija" sta treba da pritisnes i koliko da drzis da bi se elektronika na trenutak "otkacila" od napajanja iliti kao da si izvadio bateriju i vratio je i resio problem ;)
A srafovi su mozda cudni za srpsko majstorsko podrucje, ali se takvi odavno i masovno koriste svugde po svetu. Svaki alat koji kupis ima odgovarajuce srafcigere :cool:

:wave;
Uputstvo- sta to bese :D:D:D. Ma ne znam kako je po Svedskoj(hladno, al' standard jeb'ga :D:D) , ali ovde delimicno vlada hajducija sto se tice mobilnih. Ladno drug prosle godine kupi S35 i kada dodje kuci ustanovi na punjac uopste nije originalni vec neki HomeMade.
Daleko je Jevropa :wave;

Ericsson T 65 (baterija 7-8 dana), 300 imena i za svako ime 3 tel. broja + e-mail + personal slicica + melodija, 7 sopstvenih melodija......

mali tasteri nisu veliki problem kad se naviknes...

Sto se tice T65, situacija je jako zanimljiva.

Bio sam u 10-tak radnji i u 8 su mi rekli da ga nemaju jer je krs i da ga nikada nece nabavljati jer su ih servisi puni. U dve radnje su mi ga iz sveg srca preporucili a u par njih su rekli da nije los.

Zbog ovoga sam odustao od T65 a zamalo da ga uzmem.

Nego ima li neko Siemens M50? Kakva su vam iskustva?
Moze li JAVA kod nas?

evo i ja da dam svoje misljenje...

i ja sam bio u istoj dilemi (doduse pre 3 meseca). i evo sta sam zakljucio: najzajebanija cifra koju si spreman da das za mobilni je upravo 150e. prvo mislis da su oni od 100e mnogo jeftini i ****** - a opet ti nepada na pamet da dajes 200e za mob...u vreme kada sam ja mob. kupovao situacija je bil jos gora... i malko sam stisao muda (sto tebi ne bi preporucio - sta ga znas) i kupio polovnu noku 7110...da kucnem u drvo i dalje me sluzi, nikakvi problemi - baterija fino drzi - a telefon je stvarno bio u novom stanju i sve to za 100e. nisam se pokajao (mada sam i mogo da stavri nisu isle ovako)...
e sad posto ti ni ja nisam preporucio da kupujes polovni (mada razmisli jos jednom) 6210 (koja je odlicna nokia) otpada...
erikson t65 ima moj ortak i nesvidja mi se - licno naravno - ona opaska za male dugmice je poslednje sto mi se nesvidja - u pricnipu svi pokusavaju da kopiraju nokiju - ali to jednostavno nije TO...

Sony j70 je stvarno dobar mob. i ima napredan softver (napredniji od svih) i sve ok - ali opet licno - meni se nesvidja... ako se tebi svidja on je onda No.2 na listi...

No.1 na listi mob. je nokia 3510(i). ovo "i" nisam video ali kazu da ima kolor ekran - ako sve to mozes da dobijes za 150e onda jos bolje. inace nokija 3510 ima unapredjeni softvare iz 7110 i 6210. znaci sto se tice softvera tu si siguran. e sada izgled koji je malo diskutabilan. video sam je kod ortaka pre par dana i bila je BRAON!!???? brate ko nova rusofilska lada??? i da dugme na vrhu je bilo ZUTO!!!!!????znaci sto se toga tice sjuri neku bolju boju i bices 100% zadovoljan

evo toliko o mobilnima (naravno licno) od vaseg dopisnika (da se ne proseravam vise)
poz
pisi sta si odlucio...

Vidim da ovde uglavnom vecina pljuje po odredjenim telefonima kao sto je T65. Ja mislim da je to besmisleno jer sam primetio da se kvalitet telefona uglavnom ogleda po nekim manje vise nebitnim stvarima (za nekoga bitne za nekoga nebitne). Prema tome, mislim da je ceo ovaj thread jako besmislen. Razlog je to sto thread starter nije precizirao sta mu je potrebno kod telefona a sta ne, vec samo koliko para moze da izdvoji. Svaki telefon ima svoje prednosti i mane, i ovde svi iznose svoje misljenje bazirano na sopstvenim potrebama.
Znaci, nametanje svog misljenja u blazem obliku.
Kao dokaz iznosim to da prema mojim zeljama i potrebama, trenutno je T65 nezamenjiv telefon. Mnogi ne misle tako, to ja postujem i ne znaci da ja sada treba da pljujem po svim ostalim telefonima osim T65 ili da pisem o tome kako je ono sto meni treba (i sto sam pronaso u T65-ici) upravo ono sto i Vama treba, kako je to prava stvar a sve ostalo garbage itd...

Dakle, ili neka se precizira sta je potrebno za tih 150€ ili neka se smanji prepucavanje, ili neka se zatvori thread. Jer ovome ovako nema kraja niti sve ovo ima neku svrhu.

Pozdrav :wave;

ma znas sta je fora...

nije da svako pljuje odredjene telefone...cela fora je u tome da pomognemo coveku - a kako to radi covekov um...
on ce procitati ono sto se njemu svidi on ce to i prihvatiti - ono sto je u startu zacrtao da muse manj svidja to mu se i dalje nece svidjati....
znaci on ce samo na osnovu svega ovoga da bude sigurniji oko toga sta da kupi...
mislim da je to cela fora ovog treda - naravno ukusi su na kraju razliciti i nevalja raspravljati....
nego onaj bang&oulfsen:whip :)

Za 150 eura trabalo bi da moze da se kupi Panasonic GD75 koji je po testovima bolji od Sonija J70.

Preko googla se moze naci uporedni test J70 i GD 70

Test:
http://www.mobilni.co.yu/2002_mart/p_panasonic_gd75.htm

(~ ~)( o o )(~ o)
-(_)---(_)---(_)-

Najnoviji softver:
http://fly.to/yusoft
Diskusije:
http://fly.to/forums
Warez:
http://fly.to/grozda

[code:1]Odnedavno se i na našem tržištu može nabaviti prvi Panasonic-ov model, sa integrisanom antenom, po ceni od oko ??? evra. No, da vidimo šta se dobija za te pare.

U pitanju je kompaktan dual-band (GSM 900/1800) model dimenzija: 105 x 45 x 22 mm i male težine (85 grama). Dizajneri ove frime su odlično uradili svoj domaći zadatak tako da je telefon, iako mali, opremljen dovoljno velikim tasterima i pristojno velikim displejom.

Još jedna stvar koja se odmah primeti je kvalitet izrade ovog modela. Plastika je kvalitetna i dobro spojena, tako da nema onih piskutavih zvukova koji se čuju kada se plastika pritisne i kada se pitate da li u ruci imate telefon ili igračku sa buvljaka.

Tasteri su providni i, kao što rekosmo, dovoljno veliki i dovoljno razmaknuti da obezbede udobno korišćenje telefona. Displej je grafički, lako čitljiv i dovoljno velik (6 linija teksta, po 12 znakova). Ima prijatno, plavičasto pozadinsko osvetljenje, a kontrast korisnik podešava po svojoj volji. Na raspolaganju su vam 23 ugrađene melodije (od kojih su neke polifone) i vibracija poprilične jačine. Ostale melodije možete sami komponovati, snimiti uz pomoć ugrađenog mikrofona ili skinuti sa Interneta.

Opcijama u meniju se lako i brzo pristupa uz pomoć centralnog tastera, tj. malog džojstika, koji se može pomerati u četiri smera. Sa dva funkcijska tastera, koji se nalaze pored džojstika, bira se, tj. odustaje od selektovane opcije. A opcije su mnogobrojne: sat koji može da bude prikazan i kao pozadina (i to kao analogni ili digitalni), zatim datum, alarm (koji radi i kada je telefon isključen), tajmer za uključivanje/isključivanje telefona, kalkulator, konvertor valuta, dobro organizovan podsetnik, itd.

Naravno tu je i, sada već nezaobilazni, WAP verzije 1.2.1., zatim mogućnost korišćenja e-maila uz pomoć standarnih protokola (POP3 i SMTP), T9 za lakši unos teksta, SMS chat, predefinisane poruke i mogućnost slanja dužih SMS poruka (do 459 znakova). Tu je još i 13 odličnih pozadina sa slikama životinja, ljudi, raznih objekata, uključujući i dva sata (analogni i digitalni) koje smo već pomenuli, zatim 2 animirana skrinsejvera, 2 igre, a u adresar je, pored brojeva na SIM kartici, moguće snimiti 200 imena.

Panasonic GD75 ima, sa zadnje strane, ugrađen spikerfon koji, na žalost, baš i nije glasan. Postoji mogućnost pozivanja glasom i snimanja delova razgovora. Standardna Li-Ion baterija je veoma mala, lagana i može da izdrži do 190 h u stanju mirovanja, tj. do 5 h razgovora. U suštini, baterija vam omogućava 3 dana normalnog korišćenja. Kvalitet prijema je na nivou prethodnih Panasonic-ovih modela - dakle sasvim dobar, ali ne i izuzetan. No, kvalitet zvuka u slušalici je veoma dobar, dok je spikerfon relatvno tih.

Sve u svemu, u pitanju je sasvim dobar telefon finih dimenzija (ni prevelik, ni premali), lepo leži u ruci, a zahvaljujući džojstiku i preglednom meniju lako se i koristi. Bogat je funkcijama, ali nema IC port niti GPRS. IC i GPRS će biti podržani u modelu GD76.
[/code:1]

Jsete culi za onu narodnu:eek: ukusima ne vredi raspravljati!!!
cheers

OK, u pravu ste, ovo sve pocinje da gubi smisao - kao sto sam pretpostavljao, svako ce hvaliti svoj model a zamalo da upadnemo u seriju beskonacnih (i besmislenih) rasprava tipa ko je bolji: AMD/Intel, nVidia/ATI, Nokia/Siemens ....

Ja sam se zapravo nadao pomoci nekog od manijaka koji cesto menjaju telefone. Nemojte mi reci da ih nema, poznajem licno bar trojicu koji to rade (svakih mesec dana), ali oni menjaju modele od 300 Evra pa navise a ja ne spadam u taj cenovni rang i njihovo misljenje mi ne pomaze.
Takodje, nadao sam se da ce se javiti neko ko ce reci nesto tipa: imao sam model XXX i vratio sam ga jer mi se gasio, gubio mrezu, blokirao itd. a onda sam nabavio YYY koji radi super. Ili: imao sam model ZZZ i nije mi se svideo jer ........(upisite sami).

Sta ja hocu od telefona: pouzdanost, dugotrajnu bateriju i dobar softver.
Dobar dizajn, kvalitetna izrada.
Vibracija se podrazumeva.
Ako se pokvari da mogu da ga brzo popravim.
Kada mi dosadi, da mogu lako da ga prodam.

Pod dobrim softverom podrazumevam dobar imenik (najbolje je da moze da se stavi vise brojeva na jedno ime), organajzer, profile itd...

Treba mi telefon sa mogucnostima koje zaista mogu da koristim, a ne da mu glavne fore budu GPRS i MMS koje ce kod nas biti dostupne 2024. Zato i necu da dam vise od 150 Evra.

Takodje, nemam predrasuda prema modelima ni proizvodjacima.

Sto se tice Nokie 6210, on je skoro idealan telefon, samo ne znam gde da ga nadjem. Ima puno prodavaca polovnih telefona ali niko mi ne da garanciju ni sedam dana. Kako da znam da li je telefon dobar ako ga "testiram" pola sata u radnji?

Zasto sam uopste pokrenuo ovaj thread? Zato sto nemam nameru da menjam telefon svakih par meseci - hocu da ga kupim sad i da se vise ne opterecujem njime do daljneg. I moji stari Alcatel i Motorola su radili kako treba. Alcatel mi je ispao bar 10 puta i dalje je radio. Ne bih ni menjao telefon da mi ga nisu ukrali.

Evo, nadam se da je sada bar malo jasnije sta hocu.

srafovi

somi je napisao(la):
Samo dopuna u vezi srafova:Zovu se TORX :).

Cak mogu da se nadju na bljuvaku, nisam sigurna za cenu, mada mogu da se raspitam ukoliko te to zanima
Pozdrav:wave;

Aragorn je napisao(la):
Sta ja hocu od telefona: pouzdanost, dugotrajnu bateriju i dobar softver.
Dobar dizajn, kvalitetna izrada.
Vibracija se podrazumeva.
Ako se pokvari da mogu da ga brzo popravim.
Kada mi dosadi, da mogu lako da ga prodam.

ok... nakon ovoga moja preporuka je: Nokia 3410 (ili 3510, koja je skuplja 10ak €), ili sacekaj jos malo da se pojavi 3510i (sa ekranom u boji! ali cena?), i za kraj: Siemens M50...

Nazad
Vrh Dno