Šta je novo?

Mobilne Java igre: JAD vs. JAR

ZoNi

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.08.2000
Poena
859
Na sajtu tagtag.com sam nasao prilicno Java igara za mobilne telefone... e, mene interesuje po cemu se razlikuju one sa oznakom JAD i one sa oznakom JAR? Koje da skinem (za Nokiju 3200)? Hocu da ih ubacujem preko ICa, a ne preko wapa...

a moze i jos neki link za besplatne igre (tetris? Space Impact?)

www.mediaplace.nl
pa se registruj na forumu,postuj malo i trazi posle dust-u adminu pass za ftp,tu ima najvishe igara za nokia telefone

Oba ta fajla su igrica. JAR je java arhiva a JAD je "opis" te arhive. Oba ti trebaju da bi je igrao. Tako je bar na Simensu MT50. Neka me neko ispravi ako greshim.

Smith wrote:

Oba ta fajla su igrica. JAR je java arhiva a JAD je "opis" te arhive. Oba ti trebaju da bi je igrao. Tako je bar na Simensu MT50. Neka me neko ispravi ako greshim.

U pravu si, osim sto se moze eventualno i bez *.jad fajla jer se on moze generisati pomocu JAD maker-a iz *. jar fajla. Znaci ako eventualno naidjes na neku aplikaciju (igru) da ima samo *.jar fajl, skines je, i da bi je ubacio u telefon prvo generises *.jad.

daj nemojte zbunjivati coveka :eek:
Evo sta treba uraditi
i usti directorijum na mobu snimiti i jad i jar i tacka (.) 8)

daj nemojte zbunjivati coveka
Evo sta treba uraditi
i usti directorijum na mobu snimiti i jad i jar i tacka (.)

Ne razumijem sta si htio da kazes sa zbunjivanjem, kad sam upravo to i ja napisao... da igra nece raditi ako ubacis samo *.jar fajl, tj. PC Suite npr. koristi upravo *.jad za ubacivanje. Naravno da mora oba fajla da skine da bi ubacio igru. Ali uglavnom su pakovani zajedno...

Evo primjer:

Vrh Dno