Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@stevan10 Početkom meseca. Prošli je stigao 7.
 

Prenesi novac na broj telefona​


Poslao sam drugu pare ovom opcijom, sve odradi, ali on ne uspeva da ispravno upiše broj svog računa.
200-.. itd
I obavezno mu dodaje 000 iza prve crtice. I piše kako Račun nije po modelu 97
Molim za pomoć kako rešiti ovo.
 
@BOKI969 to znači da broj računa mora od početka do kraja da se slaže sa poslednja 2 broja, odn. kontrolnom cifrom. Istu može izračunati ovde:
Evo uzeću za primer račun Benchmark doo: kada uneseš 1700030015338000
to daje na kraju 45 i ta dva broja određuju konačnost računa tako da on sada glasi:
170-(00)30015338000-45
tako će on proveriti validnost sa brojem nula koje bi trebalo da doda ispred
 
  • Like
Reagovanja: mnt
Bojim se da ne razumem, ali kad na tu stranicu upišem broj računa s kartice (sa ili bez crticama) , dobijem umesto -38, kontrolni broj 39
Nule... ništa
 
Bojim se da ne razumem, ali kad na tu stranicu upišem broj računa s kartice (sa ili bez crticama) , dobijem umesto -38, kontrolni broj 39
Nule... ništa
Da...5 nula.. da bi taj deo imao 13 cifara..i onda se slaže s kontrolnim brojem.
Hvala


Izvinite zbog duplog/zbrkanog pošta. Pišem s mobilnog i baš se ne snalazim u opcijama
 
Malopre bacim pogled na Call block aplikaciju koju imam instaliranu na telefonu, totalno zaboravih i da je imam uopšte. :LOL: Kad ono broj koji se već spominjao ovde na Telenor/Mobi banka temi koji počinje sa 011 ...... 1105 me je zvao 35 puta ove godine! :ROFLMAO: :ROFLMAO: A pazite ove godine mi se korišćenje banke svelo na to da uplatim EON TV, Orion TV, uplatim dopunu mog starog Prepaid MTS broja. Dakle ama baš nikakve velike uplate, isplate, online plaćanja baš ništa ove godine nisam imao. Stanje je uvek pozitivno jedan dinar u minusu nikada nisam bio od 2018. Šta hoće mam..., da ne psujem sad. :ROFLMAO:

Inače sam blokirao taj broj jer su me prošle godine dva puta zvali nudili neke pakete, ponude itd. Pa ih stavio na block još ta aplikacija nije ni javljala u vidu notifikacije blokirane pozive. :ROFLMAO: Bili su ponekad i agresivni baš sad prelistavam evidenciju, zvali po 5 puta u 10 minuta pa sam bacio pogled na te datume u banci, fazon ceo taj mesec bez transakcija. :ROFLMAO: Pošto znam da zivkaju kad su velike sume ili sumnjive transakcije, ja to nemam niti sam imao.
 
Upravo sam imao taj predivan trenutak da shvatim da Mobi Banka na svojim bankomatima naplaćuje upit stanja 50 dinara.

Taman kad misliš da ne može grdje, dodju da te razuvere.

Jezivo.
 
То није од скоро код њих. Уосталом, постоји апликација за такве ствари.
 
Znam za aplikaciju. U datom trenutku nisam imao bateriju na telefonu.

Ali bice da očekujem previše ako mislim da "ova usluga se naplaćuje - da li želite da nastavite?" ekran može da bude sastavni deo menija.
 
Pa baš ako ti je do upita stanja na bankomatu, onda koristi mCash, tu je ako se ne varam, besplatan (barem je bio do promene tarifa, posle nisam obraćao pažnju, a i mrzi me da se cimam).
 
Ma nije mi stalo ni najmanje nego se tako zadesilo i ostadoh u neverici da na svojim bankomatima za svoje kartice u 2021 naplaćuju ovakvu stvar.
 
Bukvalno Poštanska i možda još neka to ne naplaćuje, al ima jedno pe-šes' godina kako je većina to uvela ko dobardan.
 
Podigneš 50 dinara (il kolko je već minimum) i odštampaš izveštaj na kome valjda piše stanje, a onda vratiš pare ako želiš. Da li bi to ferceralo?
 
Ne verujem da u bankomatu ima manjih apoena od 500 din
 
Ali bice da očekujem previše ako mislim da "ova usluga se naplaćuje - da li želite da nastavite?" ekran može da bude sastavni deo menija.
Е, око овога се потпуно слажем - потпуна транспарентност, па ко жели нека кликће.
 
Da skoro sve banke to naplacuju a iako sam u vecini slucajeva protiv muljatorskih banki ovde i ima smisla jer se lako vidi na android aplikaciji (jasno bio si bez baterije desi se - i meni je Sber banka tako naplatila, ali boze moj....naucih da upit stanja ne gledam nigde :D )

A jeste uvek moze da se uplati ili podigne tipa 500 din i da se vidi stanje.. kao free workaround :D
 
Neću da natezem mak na konac, ali, nema apsolutno nijednog razloga da ta usluga ne bude vidljiva.

Ne radi se o 50 dinara već o XY x 50 od polu pismenog naroda koji jedva i da ima Android a kamoli još aplikaciju ili da gleda posle gde su mu otišle pare.
 
Neću da natezem mak na konac, ali, nema apsolutno nijednog razloga da ta usluga ne bude vidljiva.

Ne radi se o 50 dinara već o XY x 50 od polu pismenog naroda koji jedva i da ima Android a kamoli još aplikaciju ili da gleda posle gde su mu otišle pare.
Tako je i u drugim bankama. Ne znam ni za jednu drugu koja to ne naplaćuje, reče neko Poštanska eventualno. Ne kažem da je to dobro, daleko od toga, ali nije do Mobi, takvo je stanje stvari. Isto i štampanje onog papirića isto naplate valjda, sve što mogu.

Što kaže moj drugar bankar "ne znam zašto ljudi misle da su im banke prijatelji."
 
Zna li neko koliki su limiti za devizno podizanje na bankomatu?
 

Koje apoene novčanica mogu da uplatim na bankomatu? Da li postoji limit u broju novčanica koje bankomat može primiti, odnosno isplatiti?​




Možete uplatiti novčanice svih apoena, izuzev apoena od 10 RSD i 20 RSD i kovanica. Maksimalan broj novčanica koje bankomat može primiti pri uplati je 199, dok je 99 limit pri jednoj isplati. Za podizanje/uplaćivanje većeg iznosa savetujemo da ponovite proces isplate/uplate na bankomatu.

Koji su najmanji apoeni koje bankomat može da isplati?​




Najmanji apoen koji se može podići na bankomatu je 500 RSD ili 1.000 RSD, zavisno od bankomata, odnosno 10 EUR.
 
Podigao sam 500e danas i nakon toga mi je rekao da mi je ispunjen limit...
 
Da li neko zna kako na iOS app moze da se iskopira boj racuna i posalje nekome?
 
Dajte neku drugu banku ovi su zlo 10000% ne prolaze neke transakcije za net placenje, sad gledam skidaju mi svaki put 35din za odbijenu transakciju, za neke paypal transakcije svaki dan mi stize da je dobijena a placeno sve...........
Od kad su ih preuzeli ovi debili sa balkana najgora banka!!!!!!!!!!!!!!!
 
AIK Start i flexi štednja (za deviznu Master karticu) su najbliža varijanta Progresivu ili Račun plus bivše mts banke (Poštanska ima samo dinarske uplatne bankomate). Varijante samo za karticu: Poštanska Visa Internet uz obavezan kontantan depozit od 20€+5 za troškove (plastika 100+150 godišnje u protivvrednosti) gde možeš da uzmeš LIB za Homebanking i pratiš stanje uz listing potrošnje ili Erste MasterCard devizna kojoj plastika košta 3,5€, ali nema ebankinga bez otvorenog dinarskog. Ostale banke naplaćuju ebanking naloge i/ili proviziju za potrošnju u inostranstvu. Za mesec dana se ukida Intesa online tako da pored deviznog od 120 dodatno ide mbanking od 50 zbog withKey, ali s druge strane sada imaju uplatu i isplatu evra na određenim bankomatima.
 
Zna li neko koliki su limiti za devizno podizanje na bankomatu?
kao što ti je rečeno možeš da podesiš limit u samoj aplikaciji u dinarskoj protivvrednosti.
Limit je ukupan iznos u evrima koji imaš.
Ako želiš da podigneš više EUR nego što ti dozvoljava limit aplikacije, pozoveš kontakt centar banke i to kažeš i oni ti postave par sigurnosnih pitanja i narednih tri sata imaš pun pristup svim sredstvima koje imaš na svom tekućem računu - možeš da skineš neograničeno.
 
Ne radi ni aplikacija ni online banka, baš sam pre par minuta pokušala da uđem.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno