Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
^
^
Tad je Bogoljub imao Astra banku, u kojoj sam kupio prvu karticu decembra 1999. Taj broj i danas imam, sad će punih 20 godina kako je na postpaidu i nije menjao mrežu. Eto mogli su da Telenor banku prekrste u Astra [emoji3]
 
I ja sam brij uzeo 2000,skoro presao u VIP sa onom zzzuper ponudom i bas sam zadivoljan.Mogu reci da je i Globaltel doneo neke pozitivne promene dolaskom na trziste.
Sve u svemu,telenoru se ne pise bas belo pored konkurencije.
 
Ja Mobtel broj uzeo 1997 god. kad sam kupio i prvi svoj mobilni koji je kostao ihahaj dojce maraka, naravno sad nemam taj broj ni telefon ipak prodje 22 evo je i 23 godina od tada.
 
I ja sam brij uzeo 2000,skoro presao u VIP sa onom zzzuper ponudom i bas sam zadivoljan.Mogu reci da je i Globaltel doneo neke pozitivne promene dolaskom na trziste.
Sve u svemu,telenoru se ne pise bas belo pored konkurencije.
Mene kod njih drže još samo Deezer i HBO koji jedva da čine prevagu. Taj broj sam dao ženi još 2004 i njoj je svejedno na kojoj je mreži dok god joj drugi plaća račune. Mislim da ne bi ni primetila da je prebacim u Vip, ali eto dosta koristim gore pomenute servise pa ne menjam operatera za sad. Ako mi ikad zatreba telefon preko operatera, ode taj broj u Vip jer u Telenoru su telefoni papreni. Što še mene tiče, ja imam službeni broj u Telenoru koji mi pokriva sve potrebe i privatni u Vipu koji je pod ugovorom do februara nakon čega ide na prepaid ili možda čak i u Globaltel. Da ne trujemo temu više, neka je sa srećom nova (stara) banka. Ja sam trenutno na progresiv plus paketu (prestao sam da pušim pa mogu da si priuštim) koji mi savršeno odgovara, i dok je tako može banka da se zove kako hoće. Ako počnu da menjaju nešto na bolje super, a ako bude na gore...pa banaka barem ima kolko hoćeš
 
Poslednja izmena:
Nema od ovih nista videcete, dok su je drzali Norvezani radila je super(za korisnike), kad su je kupili ovi radice samo za njih to se vec vidi sa racunima a za koji mesec ni ovog besplatnog nece biti ili ce biti jos vise osakacen ako je to uopste moguce.

Slazem se. Zivi bili pa videli.

Zašto da kažemo doviđenja?
Misliš da su ludi da oteraju klijente?

Pa zar nisu počeli? Nešto što je 4 godine bilo besplatno, odjednom nije. Prvo su počeli da žickaju na plaćanju u inostranstvu (videli tu je keš), zatim sada 150 održavanje starta (do sada su ga održavali free), zatim u start paketu naplata svega i svačega itd. Kao i kod Telenora (mobilne mreze) , mogu da budu 1.na bilo kom testu i naj naj najkvalitnija mreža, da puste sutra 5g oduvaju sve redom, ali ne možeš mi prodavati paket koji konkurencija nudi po 2x većoj ceni.

Od Telenora inovativno davno nema ništa, postpejd na aparatima od kako je Vip počeo jake kampanje - Neo, Kućni net, In tarifa - iskaču iz frižidera.
Pripejd na Telenoru ne znam više ko koristi, do skoro bio interesantan klincima zbog 10 gb instagrama, a od sad će i to da plaćaju pa će samo stancovati nove brojeve a od prihoda šipak. Za svaki dodatak deru!
E tako će i za banku biti. Sledeće godine ako ne počnu naplatu svega i što treba i što ne, evo ostaje da vidimo. Tipujem na neki premium + progresiv total za 500, 600 din gde je kao sve free i 2, 3 x veće cene svega u paketima ispod.

Da ne skrecem sa teme mnogo - odose im kvalitetni radnici u poslednjih par meseci, pogledaj samo oglase na internetu, za skoro svaku poziciju primaju ljude sa strane a kvalitet iz kompanije ide dalje. Izgubili su dosta licenci od norvežana koji su imali pre, sada sve rade sami, dosta teže, nemaju podršku stručnjaka preko, nema integracije među kompanijama, gube na poslovnom planu, gube velike ugovore sa biznis korisnicima, setuju nedostižne targete radnicima, imaju veliki odliv korisnika ka Vipu itd. To meni znači samo jedno - beže ljudi (zaposleni) pred potop na bolje mesto.

U Telenoru su od skoro prestali sa testiranjem pred zaposlenje, znaci sada moze svako da udje bez provere ikakvog znanja unapred za to radno mesto i da radi - a to, jelte, srozava kvalitet podrske, veci propusti, veca cekanja,vise bagova i slicno.
Sve ovo na stranu, napravili su dobar korak sa bankom, ja sam ih koristio do pre 3,4 meseca, više mi ni uplata na bankomatu nije interesantna jer je kurs evra kriminalno loš a isplata na bankomatu koji nema sitnije od 2000 dinara je sve češći slučaj, da ne kažem bezobrauk.
Ostavio sam ovaj osnovni "nek se nađe" a da se rastanemo moramo, prosto banka pod tim imenom više ne postoji pa je red da se ispozdravljamo sa novim starim gazdama i novim strucnim kadrom.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока
 
Poslednja izmena:
Dobro počeo si da mesas bankarstvo sa prepaid i postpaid mobilnom telefonijom.
Ali slažem se što su ulazili sa 150din u starteru ali ubacili su osnovni...
Po meni je nebuloza taj treći.
Trebalo je samo dva paketa i to je to . Starter i progresiv, bez ciganija..
*mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* takvi su trendovi...
 
Kako da ugasim starter paket odnosno Mastercard debitnu karticu koju sam dobio kada sam uzeo telefon na rate. Ostalo mi je još jedna rata i hoću da ugasim račun u Telenoru...a posle mozda promenim operatera posle 20+ godina saradnje. Neću da plaćam 150 din. karticu a neću je koristiti.
Hvala
 
Udjes preko kompa na mobi banku i ugasis racun online.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
 
Zadnji put kada smo gledali pre oko mesec dana tarifnik, kamata na stednju po vidjenju je bila 2%, a ako dobro vidim sada je 1.7%?
Kada je to promenjeno jel se zna?

Istice nam uskoro racun stednje po vidjenju 3%, pa gledamo sta nam je ciniti.
 
Pre manje od nedelju dana sigurno, gledao sam tad nekad i bilo je 2%.
 
Bitno je, jer govori dosta toga. Razlika izmedju sredine 2020. i pocetka 2022. je velika, i kostala ih je dosta.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
@petarbgd Jeste iskorak. Mozda i unazad, ako ce se i Telenor vratiti unazad na naziv Mobi (Karicev Mobi 063). Nista nije nemoguce. Manje vise sa kostanjem, a sigurno da je kostalo. Opet, sto bi neko placao licencu za ime, ako je Telenor napravio gotov proizvod i lepo ga unovcio. Imperativ je smanjenje troskova. Logo, vizualno kombinuje M i B pa zato, bar meni deluje pitko za gledanje.

Kada govorimo o Telenoru, ne moze se reci da je kvalitet usluge nesrazmeran ceni. Paket u mts-u bez telefona kosta 1499, u Telenoru 1599 ali nudi uslugu vise, 2 digitalna servisa (sto je opet telenor prvi uveo - prvi recimo viber koji ima i mts i drugi koji moze biti premium a cena je u rasponu od 199-749rs). Trziste zahteva zdravu konkurenciju i to je najkraci odgovor na temu oko cena usluge. Svako bira sta mu odgovara prema sopstvenim potrebama.
Neko rece u skorasnjem postu da je krenula naplata 2 digitalna servisa koja su do sada bila besplatna. Koliko sam razumeo usluga se zove net za 2 aplikacije ili sl. i kosta 49din. Najavili su unapred da besplatan period istice krajem septembra (koji traje bar 2 godine). Realno je da krene naplata. 49din mesecno za 20gb neta, skupo? Koliko kosta pice ili kutija cigareta, čemu se mlađa populacija sve više raduje?
Ako je logika da bude besplatno nešto stalno, što bi Telenor NO naplatio prodaju Telenora vec pomenutoj grupaciji, ili licencu za ime? Zato sto proizvod/usluga mora da ima svoju trzisnu cenu koliko god bila besplatna.
Promeniti navike i prihvatiti promene.
 
Da se vratimo na temu,banka.Ne znam da li su kao TB ikad poslovali pozitivno?Nisam pratio ove zadnje godine,da li je uopste bilo finans.izvjestaja ,ali mislim da nisu.To im je bio izlet u nepoznato i prava avantura.Meni se svidja,ali valja pokrivati te gubitke.Dacemo vremena novom vlasniku,bar smo mi na Balkanu navikli na obecanja:)Dotad,kome se ne svidja logo,ime,paket, ima izbora u drugim bankama.
 
Skoro sam podneo zahtev za povećanje limita na kreditnoj kartici, pa sam ih jutros pozvao radi statusa i usput sam pitao oko naplate mesečnog održavanja za kreditnu karticu od 200 dinara koliko im stoji u tarifniku, ali do sada nisu naplaćivali. Rekli su mi da će za korisnike Progresiv Plus paketa do daljnjeg biti bez naknade i ne zna se da li će i kada početi da naplaćuju. Inače, održavanje bi bilo svakog meseca, osim ako tri meseca uzastopno nema nikakvih promena na kartici (ako nešto kupite i podelite na rate, u svakom mesecu u kom prolazi rata imaćete promenu i naknada će se naplaćivati).

Što se tiče promene imena banke, videćemo kako će se stvari nadalje odvijati. Ja sam svojevremeno otvorio račun u Telenor banci jer su imali opciju bez mesečnog održavanja, pa kad sam se zaposlio ostao sam kod njih, samo prešao na Progresiv paket, odnosno automatski Progresiv Plus nakon tri meseca priliva po osnovu zarade. Za sada mi odgovaraju, jer nisam imao potrebu za nekim drugim uslugama koje nude klasične banke. Imam odobreno dozvoljeno prekoračenje mada ga ni ne koristim, dok kreditnu karticu koristim ponekad, prevashodno pri kupovini robe nešto više cene, pa podelim na par rata i ok mi je da za svaku ratu platim 150 dinara, a kako se može podeliti bilo koji iznos veći od 2000 dinara nakon obavljene transakcije, to je pristojna zamena za čekove koje Mobi banka nema. Nisam do sada koristio štednju po viđenju, ali primetih da je nekad kamata bila 4%, pa smanjena na 3, pa 2 i sad 1,7%, a i za keš kredit im je za oko dve godine kamata sa nekih 9% skočila na 11,75%, dok kamate za kreditne kartice i dozvoljeno prekoračenje nisu menjali. Generalno, ako sagledam sve usluge, sada je nešto lošija ponuda nego ranije, ali u mom slučaju nema bitnijih promena. Ako pak dođe do drastičnih promena, ili uvedu plaćanje mesečnog održavanja kreditne kartice, razmiliću o promeni banke, možda bih odabrao Intesu, ali o tom potom.
 
Meni stoput nudili tu kreditnu ja nisam hteo, mislio sam da se plaća 200 dinara mesečno. Takođe sam na progresiv plus. Da sam znao da ne naplaćuju održavanje možda bih je i uzeo. Kad budu lepo i transparentno sve napisala šta se za koji paket naplaćuje a šta ne možda i postanu ozbiljna banka, ovako...
 
Da je transparentno i jasno za kreditnu,nije,u odnosu na ono sto je receno na prethidnoj strani.Jedino je tarifnik mjerilo.Malo li je 150 din. po rati?Manja suma,veci procenat.
 
Da, svakako nije dovoljno transparentno, ali eto da znate, da se tih 200 dinara za sada ne naplaćuje u okviru Progresiv Plus paketa. Kod ove kreditne kartice je dobro što možete da pazarite bilo gde, u zemlji ili inostranstvu, kao i online, a potom do kraja meseca odlučite da li ćete iznos da podelite na rate i na koliko (2-12). Lično, manje iznose ne delim na rate, već to više radim kada kupujem nameštaj, neku tehniku i slično i podelim na manji broj rata, pa tih 150 bude zanemarljivo. Naravno da se ne isplati deliti račun od 3.000 na 12 rata. Sa druge strane, neke banke imaju ugovore sa samo određenim radnjama gde možete da platite na rate bez kamate, što je super, ali ste ipak ograničeni gde kupujete, a uglavnom roba na popustu ne može da se plati na rate, dok sa ovom kreditnom možete i to, jer prodavac nema ništa sa vašom odlukom da li ćete podeliti nešto na rate posle kupovine ili ne, to je vaš odnos sa bankom, a prodavac svakako dobija novac odmah u celosti.
 
I ja sam ovih dana uzeo kreditnu samo zbog tih rata. Isto sam progresiv plus. Rekli su mi da će i nama početi da naplaćuju tih 200 dinara od kraja juna sledeće godine.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
 
Vec dva minusa, ako gledamo zbirno.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk
 
Je l vam stigao apdejt za android aplikaciju?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
 
Vidim samo v3.9.44 od juna... i kroz beta i public


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
I ja sam ovih dana uzeo kreditnu samo zbog tih rata. Isto sam progresiv plus. Rekli su mi da će i nama početi da naplaćuju tih 200 dinara od kraja juna sledeće godine.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Ma nece ni tada,nadam se,stalno prolongiraju.Mislim 500 din. ukupno,ko je tu lud?
 
Za kreditnu, ne debitnu

Da, za kreditnu...

Znači, 500 mesečno?

Razmišljao sam da batalim Intezu, ali sad ....

Mada moram da proverim i kod njih, i oni nešto menjali.

A obećali do NG i oni da instaliraju bankomat koji prima uplate, tako da možda Telenor prebacim na onaj free ili ugasim.
 
Ima intesa bankomate koji primaju uplate. Video sam u ekspozituri u goce delceva
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno