Šta je novo?

MMX Architecture i prebacivanje VHS/TV na komp - Pomoc

dejan78bgd

Slavan
Učlanjen(a)
10.12.2005
Poena
304
E ovako. Pre par dana sam kupio Saphire Ati Radeon 9550 ViVo graficku karticu. Posto nameravam da prebacujem sa TV i videa na komp materijal izabrao sam po meni najbolje resenje (jer mi je vec stara graficka crkavala). Kupio sam kabl koji sa jedne strane ima scart prikljucak a sa druge S video i audio. Sve sam to lepo povezao. Instalirao sam drajvere za graficku i od programa za snimanje na komp Ati multimedijal center. I sada se javlja problem: kad startujem iz Ati-jevog softvera TV da bih prebacio materijal sa VHS na komp izbacuje mi da se TV ne moze startovati (unable to start). Kad probam da dijagnosticiram problem (iz Ati-jevog softvera) kaze mi da je problem u MMX Architecture. Kaze mi da moram imati procesor PIII na najmanje 600 Mhz a ja imam PIV na 1,6 Ghz.
Pitanja:
1. Sta je to MMX Archiceture?
2. Kako da resim moj problem? (ako moze malo detaljnije gde sta da ukljucim/iskljucim)
3. Koji software da koristim za prebacivanje?
4. Da li ima veze koji je Service pack intaliran na kompu?
Napomena:
Imao sam na kompu Win XP SP 2 i mislio sam da je problem u SP2 pa sam uradio format i instalirao Win XP SP1. Nema poboljsanja. Skinuo sam i najnovije drajvere za graficku i opet nema poboljsanja.
Inace moja konfiguracija je:
Asus P4B266
Cpu Intel 1,6 Ghz
Ati Radeon 9550 ViVo
Integrisan zvuk

Ja sam apsolutni pocetnik u svemu ovome tako da se ne smejete ako sam pitao neke nebuloze.

Evo i slicica:
snap10tz.jpg

Ocigledno softver brljavi, jer mmx imaju svi procesori od p2 naovamo... probaj windvr

Probao sam sa WinDVR 3 i osecaju se poboljsanja, ali kakva: ne izbacuje mi ni jedan error ali opet nema slike na ekranu. Izabrao sam da mi slika stize preko S-video. Na ekranu mi se vidi kao kad nema programa (crn ekran i kao neke smetnje). Da li postoji negde u opcijama za graficku da se ukljuci/iskljuci video IN? Ja sam trazio ali nisam uspeo nista da pronadjem.
Da li je moguce da mi je neispravan kabl koji povezuje video rikorder i komp?
Hvala za odgovore.

Mani se S kabla probaj sa obicnim chinchevima i ima da radi. Znaci kupi Jedan chinch za sliku(zute boja) i za zvuk(bela i crvena) i to spoji. Garant ce tako da radi.

Uspeo sam da resim problem.:banana: Zelim svima Vama da se zahvalim na pomoci ali najvise clanu @gozilla jer sam njega najvise 'davio'. Resenje se nalazi u linku koji je @gozilla postavio.

P.S. @Serbianboss poslusao sam te i uzeo sam chinceve.

Pozdrav svima. :wave:

Vrh Dno