Šta je novo?

Mmc za Nokia 6600

Invader

Slavan
Učlanjen(a)
02.05.2004
Poena
349
Da li moze bilo koja mmc za taj telefon ili moram da trazim neku posebnu vrstu? Takodje me zanima sta treba da uradim kad kupim karticu, jel treba neko formatiranje/instaliranje da bi je telefon prepoznao ili je jednostavno ubacim i picim :)

može bilo koja MMC kartica... ako je kartica nova, ona je formatirana, ne bi trebalo ništa da radiš, samo je ubodeš. :)

Koja je razlika izmdju rs mmc i obicne mmc, znam da je rs Reduced Size ali sta to konkretno znaci za telefon ?

razlika je u ceni i velicini... usput uz vecinu rs mmc kartica dobijas i adapter uz koji je koristis kao i standardnu
poz

Pa onda je bolje da uzmem obicnu mmc nego da se smaram da u telefon guram neke adaptere :)

Invader ako u bliskoj buducnosti budes hteo da menjas telefon za neki noviji nokin telefon a kupis obicnu mmc memorisku karicu neces moci da je iskoristis nego ces morati da kupujes novu tako da je mozda bolje da koristis karticu sa adaptrom.

aha... i bolje kupi od svih vrsta kartica po jednu za svaki slučaj, da se nađe... :D :D :D

Kupi običnu MMC karticu, naravno, to je i tako trenutno najjeftnije rešenje, a za razliku u kešu uzmi lepo neki USB Card Reader/Writer za računar i uživaj i prebacivanju filmova, muzike, knjiga i svega ostalog na karticu da ne bi ostario prebacivanjem preko Blututa ili IC porta.

Uopšte nije izvesno da će ti sledeći aparat imati RS karticu, tako da ukoliko nemaš nameru da već uskoro menjaš aparat i da znaš da će imati RS-MMC karticu, ne slušaj Alan Forda i ne razbacuj keš bezveze.

Uvek sam za jeftiniju varijantu :)
To za Card Reader ti je super ideja posto sam planirao da kupim Bluetooth adapter koji je skuplji i sporiji od Readera, ponovo jeftinija i brza varijanta :)

Nidzo ja sam i rekao da ako Invader u bliskoj busucnosti sto zanaci recimo za 3 meseca ima nameru da kupi neki savremeniji nokin telefon da kupi karticu sa adapterom inace u svim drugim slucajevima se slazem da je mmc kartica bolje resenje.

Kupio sam ovaj fon negde krajem februara tako da ne planiram novi telefon u skorije vreme, nego sta mislite da gde da kupim mmc, video sam u Imtelu neke Apacer na koje daju 3 godine garancije, jes da nije neka firma(Apacer) ali ako posle 3 godine rada crkne nece mi biti zao

I ja mislim da je bolje da uzmes jeftiniju varijantu. Jer po pravilu kada menjas tel obicno do tada izmanjaju i svu ostalu tehniku za njega

Uzeo sam mmc od 256 kingstone, mene zanima za CardReader, da li mogu da nabacim neku instalaciju (.jar, .sis ...) na mmc i da ih instalriam na fon ?

Invader je napisao(la):
Uzeo sam mmc od 256 kingstone, mene zanima za CardReader, da li mogu da nabacim neku instalaciju (.jar, .sis ...) na mmc i da ih instalriam na fon ?
Da, moze.
poz

alan ford je napisao(la):
Nidzo ja sam i rekao da ako Invader u bliskoj busucnosti sto zanaci recimo za 3 meseca ima nameru da kupi neki savremeniji nokin telefon da kupi karticu sa adapterom inace u svim drugim slucajevima se slazem da je mmc kartica bolje resenje.
A sta ako kupi neki od novijih Nokia-inih telefona, a on koristi DV RS-MMC karticu? Posto je sad to trend...
Sta ce onda?

Zakljucak: kupi onu koju tvoj telefon "native" koristi (dakle, obicnu MMC)... i teraj. I to ne zbog razilke u ceni (kada sam ja uzimao RS-MMC za svoj fon, kartica od 512MB je kostala 54€, dok je klasicna MMC kartica kostala oko 50€... pa ti vidi koji Card Reader ima da se uzme za oko 4 evra ;)), vec da se ne bi zamlacivao bezveze.

imas n-gage 1 za relativno male pare.evo ja sam ga uzeo[imao jace modele pre njega sx1,a925.....] i mogu ti reci da je telefoncic mnogo funkcionalan pogotovo iz tih razloga koji se gore navode.na njemu imas i mp3 i FM sve hardverski,tel je vrlo funkcionalan a kao extra plus za njega je i to sto mozes da ga koristis kao klasican USB flash disk znaci bez ikakvih drajvera itd za XP.inace transver je full speed tj u potpunosti podrzana 1.1 veza ili ti 30 MB za oko 1.5 min i manje prebacis.u slucaju n-gage card reader ti uopste nije potreban

Da ne bih otvarao novi topic, a vidim da se ovde spominje i MMC i Nokia 6600 (koristio sam search :p ) imam jedno pitanjce.

Trebao bih da nabavim 256MB memoriju. Nebitno... nasao sam je, odgovara cena i ostalo... Moje pitanje je, kako da programe koje sam instalirao na postojecu 32MB prebacim na novu? Da li je dovoljno samo da ih prekopiram u TotalCommander-u ili mora nesto posebno (na sta da obratim paznju)? Nemojte mi samo reci da moram sve ispocetka (y**ote, ovo me podseca na instalaciju Swinj-a :D )

Pozdrav!
MrBigJump.gif

KizaTheDeath je napisao(la):
Da ne bih otvarao novi topic, a vidim da se ovde spominje i MMC i Nokia 6600 (koristio sam search :p ) imam jedno pitanjce.

Trebao bih da nabavim 256MB memoriju. Nebitno... nasao sam je, odgovara cena i ostalo... Moje pitanje je, kako da programe koje sam instalirao na postojecu 32MB prebacim na novu? Da li je dovoljno samo da ih prekopiram u TotalCommander-u ili mora nesto posebno (na sta da obratim paznju)? Nemojte mi samo reci da moram sve ispocetka (y**ote, ovo me podseca na instalaciju Swinj-a :D )

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Možeš slobodno Total Commanderom (ili Windows Explorerom), samo pazi da ti je uključena opcija da vidi skrivene (sistemske) foldere... Ako to nije uključeno, prekopiraćeš samo nekoliko uglavnom praznih default foldera (Images, Nokia, Others, Sounds, Videos...), dok će najvažniji "System" - sa instalacijama programa ostati nekopiran (jer ga ne vidiš), pa ćeš morati sve ispočetka da instaliraš na novu karticu...

Poslednja izmena:
Evo da javim... prekopirao sam i sve je ok. Jedino sto mi ikonice nisu bile po rasporedu i u folderima gde sam ih ostavio na prosloj kartici, ali svi programi su na mestu ostali, sto ipak najvaznije :,,:

:)

martins je napisao(la):
moderatori,pocelo je sa prepakivanjem postova a?

Izvol'te... :S:

Pozdrav!
MrBigJump.gif

desava se sa ikonama da se raspakuju iz foldera i na 6630 kada se kartica vadi na zivo,i moram reci da strasno iritira!!!!!!1

Vrh Dno