Šta je novo?

Mlad i neiskusan a oce!

macke

Slavan
Učlanjen(a)
11.03.2005
Poena
319
imam athlon 2400 asus a7v8x-x fx5200 512ddr400,pitanje je slede'e:pokusao sam da kloknem procesor u svim mogucim kombinacijama 12*166,16*133 itd.Nikako!Sistem uvek padne.Kako to da uradim i dali je to mogu'e na ovoj ploci.U biosu postoje podesavanje za procesor namanual gde dobijam da brzinu procesora mogu da postavim samo na1500,2000,2500.Mogu da povecavamfsb i sve ostalo ali,ploca podrzava fsb166 ddr333 ili 400 ...15x?(valjda) :mad: :mad: :mad: Kako da ga kloknem,ploca ima dzamperfri mod??? :S:

Taj cpu je 99% zakljucan, tj. mnozilac ne mozes da menjas. Nasuprot, fsb mozes...Probaj 166xauto mnozilac (ne znam napamet koji mnozilac je default na 2400+) pa povecavaj fsb MHz po MHz (vodi racuna da pojedine komponente mogu da prave probleme na nestandardnim fsb-ovima pa cak i da otkazu poslusnost).
btw Mnozilac mozes, cisto da znas, jedino da menjas ukoliko "otkljucas" cpu, tj. izvrsis odredjene modifikacije na samom cpu-u.

Poslednja izmena:
2400+ (2 Ghz, 133x15)

Ako stavi 166, dobija 2.5 Ghz... Aha, mozda i moze :)

npetar je napisao(la):
vodi racuna da pojedine komponente mogu da prave probleme na nestandardnim fsb-ovima pa cak i da otkazu poslusnost

a ovom sluchaju je plocha sama po sebi nekompatibilna sa ostatkom sveta :mad: :D
ja fsb dalje od 154mhz nisam naterao a i to nije bash stabilno. plocha (ovo kazem po ko zna koji put) nema agp/pci lock. prijateljski savet: mani se overclockovanja sa ovim asusom.

@npetar shto bi mu mnozilac bio zakljuchan? nije nishta napisao detaljnije o njemu a ti vec znash da je zakljuchan?

Vule je napisao(la):
2400+ (2 Ghz, 133x15)

Ako stavi 166, dobija 2.5 Ghz... Aha, mozda i moze :)

Ahhh, moja greska. Mislio sam na 133 a napisao 166.
S' druge strane, bese bilo 2400-orki sa Barton jzgrom, tj. na 166 ? :trust:

vladabgd je napisao(la):
@npetar shto bi mu mnozilac bio zakljuchan? nije nishta napisao detaljnije o njemu a ti vec znash da je zakljuchan?

Ostavio sam 1% za rezervu :) Medjutim, reper mi je bilo to sto je cova napisao da na 133x16 nece da radi, znaci malo teze da ako je otklucan ne moze za 100-200MHz gore (tj. sa x15 na x16).

Poslednja izmena:
npetar je napisao(la):
S' druge strane, bese bilo 2400-orki sa Barton jzgrom, tj. na 166 ? :trust:

Hm, nisam siguran... Jedino ako se u skorije vreme nisu pojavili neki ostatci pa prodavali kao XP 2400+ tray ili tako nesto...

naterao sam ga jedino na 15*150 s tim sto je agp i pc u odnosu 30/60.Da li je to lose?

sorry za re-post - imam tu plocu i moze da se digne FSB da 163 na mom CPU- nije u pitanju ploca, vec ti procesor dostize svoj max

fsb 163 na a7v8-x ? ajd probaj super pi od 1m na tom taktu ? obori mnozilac maksimalno al ne verujem da ce ti ga izrachunati(bar ja nisam uspeo).

Ja sam imao isto kao anonymous A7V8X-X i athlona na 1700+ TB b, i radio je super
na 13.5 x 133/33 kao 1796/7 MHz, sa kulerom od 5 E. Da sam imao bolji kuler mozda bih mogao i vise.

nemam TBred procesor, vec palomino core. inace mnozilac je zakljucan (a da ga otkljucavam necu jos) a na 163MHZ FSB moze samo da digne windows. stabilno radi na 159MHZ (radio je 2 sata Prime95 bez problema, a radi i SuperPi). Inace ploca ima KT400 cipset i mora da radi na 166MHZ minimalno

vladabgd je napisao(la):
fsb 163 na a7v8-x ? ajd probaj super pi od 1m na tom taktu ? obori mnozilac maksimalno al ne verujem da ce ti ga izrachunati(bar ja nisam uspeo).
A sto se ti toliko iscudjavas tome????
Koliko ja znam na toj ploci rade bartoni (166 MHz FSB po defaultu). Znaci tebi probleme pravi procesor (ionako nije bas dusu dao za oc), a mozda je i ploca poluispravna.

anonymous kg je napisao(la):
Inace ploca ima KT400 cipset i mora da radi na 166MHZ minimalno
Broj 400 se odnosi na mogunost rada sa DDR400 memorijom, a ne na FSB! Ostalo zavisi od procesora koji se koristi.

macke je napisao(la):
naterao sam ga jedino na 15*150 s tim sto je agp i pc u odnosu 30/60.Da li je to lose?
Ne bi trebalo da 150MHz nesto preterano steti komponentama! Ako imas iole pristojnu memoriju ona bi morala da radi na ovom taktu, sa naponom na 2.6v, na najostrijim mogucim setovanjima (ja svoju tako i drzim "za svaki dan"). Savetujem da ovo i uradis! Ako se ne probudi 'ebiga, uvek postoji clear CMOS.

ali KT400 cipset ima podrsku za FSB 166(333) i ddr400. nisam to rekao zato sto pise 400 vec zbog samog cipseta. inace kad sam rekao minimalno - mislio sam na plocu, a ne na procesor (ploca mora, a cpu ne) da radi na 166(333)

2112 je napisao(la):
A sto se ti toliko iscudjavas tome????
Koliko ja znam na toj ploci rade bartoni (166 MHz FSB po defaultu). Znaci tebi probleme pravi procesor (ionako nije bas dusu dao za oc), a mozda je i ploca poluispravna.

cesh plochu pa sam da probash? :D
ona je poluispravna izashla iz fabrike zato i ima to -x na kraju :d

to je istina (ono da je poluispravna):ima jos neko da mu posle (otprilike svakog 3.)restarta ne rade mis i tastatura? postoji li nacin da se ovo resi?

Nazad
Vrh Dno