Šta je novo?

ML 350 G4 add graficka karta x16

ghost

Čuven
Učlanjen(a)
20.03.2002
Poena
745
Moze li ?... ili da se manem corava posla. Postavio sam u graf kartama temu, ali ne rekoh da je u pitanju HP ML350 (integrisan ATI ). Ima PCI Express x8 i x4 full slotove.
Ima li nekoga ko je probao tako nesto ? Kakva su iskustva ?

:smoke:

Drajveri ce biti problem.
osim ako ne stavis xp/vistu/7 a i to ce biti problem zbog drajvera za raid.

Tako da je problem-problem situacija, mada da imam vremena i da smem ja bih svakako probao :)

Jaksa upravo zato i pitam (taj server je u pitanju).Imam priliku da ga povoljno nabavim , ali mi nije pri ruci. DA LI JE NEKO IMAO PRILIKE DA STAVI U TAJ SERVER GK Pci express x 16 ??? Na netu sam nasao samo jedan komentar coveka koji je to probao ,ali nije bio jasan, oce da radi - nece da radi itd. Kao problem je sto se ATI integrusa ne iskljucuje. Plasim se da dizem ruke od varijante.

Meni su rekli da to može, ali nije probano.
Verujem da i to može biti problem, isključivanje gk iz biosa.

Idi ovde ako ima reshenja momci ce da ga nadju http://www.bios-mods.com/ u vrlo brzom roku (zakaci ga pod ovim userom koji koristish ovde da poguramo), skini bios za tu plocu i zakaci ga tamo, i trazi da ako nema enabled da se iskljuci grafa oni pogledaju da li ima servisna opcija i da ti to ubace u bios da ti mozesh da cackash,

Ili ako samo nisi siguran dal ima opcija za to po defaultu skini Modbin6 loaduj bios i videcesh sta ima enabled a sta je samo hidden, ako ti je sve to komplikovano baci pm.

Poslednja izmena:
Unapred zahvalan, server jos uvek stoji , a ne uzima mi se ukoliko nije moguca nadogradnja.

Unapred zahvalan, server jos uvek stoji , a ne uzima mi se ukoliko nije moguca nadogradnja.

Evo ja sam sada otvorio dva ML 350 G4 servera koji su kod mene u firmi na servisu, tačno je da ima 2 PCIe slota, jedan x4, drugi x8, ali ni jedan nije full length, tj, fizički ne mogu da se zabodu x16 kartice. Jesi ti pogledao fizički unutar tog servera da mogu da uđu kartice ili si čitao specifikacije na nekom sajtu?

Poslednja izmena:
Pogledao jesam, ali "shac" metodom i "ucinilo mi se" da je full (znaci nije). Kod HP-a to i ne pominju kao opciju-mogucnost (ocigledno zbog cega).
Definitivno odustajem od kupovine i doticni ide na oglas.
Ukoliko je neko u toku , kako se krecu cene ML 350/G4,Array 641/128MB/bat.pack,
1x XEON 3GHz/3x SCSI 73GB/RAM 1 ili 2GB ECC/redudant PSU 725W x2/DAT/CD/itd
nek mi javi na pm/mail.
Sve radi perfektno.

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno