Šta je novo?

.mkv secka u brzim scenama

vidor

Slavan
Učlanjen(a)
17.08.2007
Poena
345
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Naime,zasad koristim na sony TV-u ali uskoro planiram neki veci LCD FULL HD naravno.

Ali neke filmove moram da pogledam ovako na 29" ,i razocaran sam... u 1024x768 ponekad u brzim scenama jednostavno secne slika tj bolje receno smrzne se. Ponekad 2,3 puta zaredom.

Jel moguce ? Bas mi je toliko losa graficka ? Ili je mozda do neceg drugog ?
Konfiguracija iz potpisa.
Kao player koristim media player classic.

Poslednja izmena:
Mislim da je grafika ... druge komponente su ti ok, ne vidim gde bi drugde mogao da bude problem ...
Pogledaj moju komfu, slicna je tvojoj, sem grafike 8800gt i ni sa jednim .mkv nisam imao problem ...

Proveri codece, mkv trosi samo cpu a E6750 je vise nego dovoljan.

Mislim da i grafika treba da isprati, posto covek koristi tv out

mislim da sam stavio "onaj" komplet XP codec pack...

moguce da su codeci...

proverim ovih dana pa javim tj sta preporucujete ?

i da li je uopste lako da ih se "otarasim" ?

tu ti jedino kodeci ne valjaju, grafička nije sigurno a evo i zašto.
u desktopu imam 2600xt a u laptopu 2400xt. pošto me mrzi da stavljam "desktop" uz televizor a plus imam i gadno kućište koje nikad da promenim, spojio sam laptop sa televizorom preko HDMI-ja. nijedan jedini film 720p nije secnuo a kamoli serije (mada one imaju manji bitrate). 1080p ripove ne mogu da gledam naravno zbog procesora ali pošto mi tv nije full hd oni mi ni ne trebaju.
na laptopu je procesor AthlonX2 TK-55 na 1.8GHz i 512kb L2 keša, u prevodu slabo a opet radi prefektno.

da, još nešto, na kompu sa 2600 mogu da gledam i neke 1080p ripove. neki opet neće da rade. kako koji.

kodeci...Neki koriste jedno jezgro, neki oba, neki su vise zahtevni, neki manje...Jel coreAVC i dalje vazi za najbrzi?

@vidor: Za pocetak pogledaj sta ti je postavljeno za video output(direct show video) u MPC-u i ako je postavljen na vmr7/9 vrati ga na overlay mixer.Imao sam slican problem ranije i ovo je bilo resenje problema.

Poslednja izmena:
Da se i ja pridruzim, kodeci 100%, meni je ova konfiguracija bez pomoci graficke terala 720p bez seckanja, 1080p nazalost secka.

Resenje problema potraziti u CoreAvc dekoderu koji dolazi sa Haai media spliterom

Ili KMPLayer, ima interni Mkv dekoder koji je odlican!

Meni malo zeza mkv kodek u mkv playeru...al` koristim ga zato sto mi provlachi 5.1 najlakse...

Naime, svakih recimo minut, kao da nestane sekunda...secne slika/zvuk...Kad pustim 1080p, zna da kasni.... Procesor je x2 4400+ (@2.9 GHz)

Mislim da je grafika ... druge komponente su ti ok, ne vidim gde bi drugde mogao da bude problem ...
Pogledaj moju komfu, slicna je tvojoj, sem grafike 8800gt i ni sa jednim .mkv nisam imao problem ...

Ako si za sekund pomislio da je 8800 superiorniji u pogledu
video reprodukcije od HD2600 u startu si se zeznuo.

vidor:
Za tebe bi VLC Player bilo dobro resenje. Jako dobar player
sa ugradjenom mkv podrskom i brdom ostalih korisnih stvari, preporuka.

definitivno do kodeka 2600 moze to da izgura...

Vrh Dno