Šta je novo?

MKV fajl podrzan format, ali ga TV ne prepoznaje

joximovic

Cenjen
Učlanjen(a)
07.11.2012
Poena
180
Тражио сам и тражио по форуму, али нисам ископао сличну тему па је отварам.

Дакле, сам наслов каже... узео сам ТВ који по спецификацији подржава .mkv фајлове, али јуче када сам пробао да учитам један .mkv фајл, ТВ га уопште не препознаје нити га приказује.
Читао сам мало и знам да је .mkv прилично "широк" као фајл формат и да може свашта у себи да садржи... то ми је колико толико јасно.....

Али како да гледам у пасуљ и знам који .mkv фајл ће ТВ препознати а који неће? Како и шта могу да ковертујем, или које тачно .mkv - ове да скидам а да могу да знам да ће их ТВ препознати?

Verovatno je u pitanju x265 hevc. Mozes proveriti iz nekog video plejera na racunaru koji je video enkoder koriscen. Meni TV pusta samo x264 ali ne i hevc iako su oba u mkv fajlu.

Uglavnom, svi video fajlovi su kontejneri. Bukvalno, skoro bilo koji video i audio materijal kodpresovan odredjenim kodecima, mozes staviti u njih.

Posto tvoj TV, kao sto je receno podrzava samo x264, to ces lako proveriti koji kodek je koriscen prilikom kompresije zapisa. Skini program Mediainfo. Instaliraj i samo prevuci fajl u njega. I videces koji kodek za video i za audio je koriscen, cak i bitrate.
Pa ako je HEVC, skini xMedia Recode i rekompresuj ga u MKV x264 sa istim bitrateom. I za audio mozes koristiti AC3.

Хвала пуно на савјетима.
Значи ипак ништа без нон стоп играња са декодирањем... мислио сам да су правили ове новије генерације ТВ-ова да читају буквално све.
Предвече ћу пробати конвертовати видео па јављам шта сам успио.

Што је најгоре, за одређене ТВ-ове је врашки тешко ископати које тачно формате читају. Није ми јасно, као да морају да крију то...

Da čita bukvalno sve,malo teže... mnogi uredjaji koji čitaju i h265,pa ne ide kako treba... pomiri se sa tim...i skidaj provereno

Скинуо сам тај Mediainfo међутим нисам ништа много од њега сазнао, ни дал је х264 или х265..
hrpD9d9.jpg

За encode сам скинуо и тај xMedia Recode... само да ли је могуће да он конверзију ради дуже од 2 сата на i5 процесору?
Ако некада будем морао да конвертујем видео, у који формат да га конвертујем да не изгубим на квалитету?

ТВ ми је Sharp, и чита следеће формате: AVI, MKV, JPEG, BMP, PNG, M2TS, MPG, VOB, MP4, RM, RMVB, ASF, WMV, M4V, FLV, SWF, TS.
Изгледа се зајебах што не узех фино LG 32LF5610 :trust:

H.264 ili AVC, kako piše u MediaInfo logu. Ne bi bilo loše da napišeš tačan model televizora kako bi videli šta tačno podržava.

ima li frejmvork novi da apdejtujes?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Како сте тачно то ради...? Пробао сам његов фабрички update да урадим, али ми јавља поруку да је system up to date..

Edit:

Тек ми сад ништа није јасно... не знам да ли сам нешто случајно конвертовао помоћу XMedia Recode.. али данас ми је препознао и учитао Inception.mkv, филм за који сам у прошлом пост-у изнад поставио screenshoot. Али ја сада кад тај филм "превучем" у Mediainfo, он ми даје све податке о видеу исте као и на оном горе screenshoot-у... као да се ништа није променило. Само филм јуче није препознат, а данас га препознаје и чита. Додуше, не ради ми звук на њему, само слику видим.. тако да сам сигурно ту нешто ипак конвертовао.

Ево сада сам скинуо пробе ради још један филм... ни овај неће да прочита, не препознаје га на диску уопште..

grPaVYD.png

Poslednja izmena:
Ne mora da znaci. Kao i kod ostalih, zavisi od bitrate-a i rezolucije. ;)

Ali da, ovo sto je ~700MB, 360p/480p, je prevazidjeno odavno. Mada skroz gledljivo na klasicnim katodnim televizorima.

Kod xvid i avi fajla je kvalitet slike smešan.

Конвертовао сам у xvid стварно се баш осјети губитак квалитета.

Што је најгоре, сада сам обратио пажњу на кутији да пише да чита x264 и АVC. А ова горе слика показује управо то, и ипак га не чита ТВ.
Изгледа да ћу морати на срећу па шта убоде.. тако су изгледа направили ту игру са форматима.

FG9aJHg.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno