Šta je novo?

MIUI ROM

Djilkosh_Ns

The King
Super Moderator
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700X3D & Thermalright Peerless Assassin 120 SE
Matična ploča
Asus TUF B550m - Plus
RAM
Kingston Renegade 4x8 3200mhz
GPU
Sapphire Pulse 9070
Storage
XPG SX8200 Pro 2TB + Kingston A400 480GB + aData SU630 480GB + SP A55 512GB
Zvuk
Integrale
PSU
Corsair RM650 Fully Modular
Kućište
Rajintek Arcadia III TG
Monitor
LG 27GP850-B
Miš & tastatura
Razer Basilisk v3 & Ajazz 820 Pro black / Silent Tactile Tom
Ostale periferije
Turtle Beach 600P
Tablet
Samsung A9+ 11"
Mobilni telefon
iPhone 16 Pro Max Black Titanium 256GB
Pametni uređaji
Apple Watch 10 Midnight 46mm
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Posto nema teme za ovaj po meni jedan zanimljivi ROM, mogli smo napraviti all around temu, pa nek svi koji ga koriste se jave ovde...

Evo kako izgleda

miui_v5_by_grzesek-d5z3l5h.png

P.S. Jedna molba, za one koji su registrovani na MIUI forumu ako mogu da glasaju za moju temu, koja ce ujedno i vama pomoci koji koristite strip unicode feature.

Tema: http://en.miui.com/thread-4734-1-1.html

Pricao sam sa par moderatora i slazu se da bi to bila dobra stvar da imamo u stock sms aplikaciji, jer to imaju i mnogi stock ROM-ovi i AOSP/AOKP.

Videce kasnije sa MIUI developerima kako bi moglo to da se implementira. To je mali feature koji mnogo znaci ljudima u drzavama koji imaju umlaute i kukice..

Poslednja izmena:
Odlicna ideja.. :) I za MIUI rom i za sms app.. Mng bi sve lakse bilo kad bi ljudi koji rade i romove i teme i pozadine i sve, malo obracali paznju na to da nisu svi sa kineskog govornog podrucja, po meni je to najveca mana.. udjem i gledam u sve ono i jednostavno ono .. :wall::sceptic::shock::lupko::(

Pa kineza ima ko gov**a i nemaju oni pojma da se ovo portuje negde na neke druge uredjaje (mislim nemaju predstavu na popularnost). Pa sad ko hoce prevodi temu, ko nece ostavlja ovako... Doduse, skinuo sam par kineskih tema i imao sam samo problem u satu na lockscreen-u koji je mesec i dan pisao na kineskom :D

Doduse tesko je i prevoditi... Kao sto sam ti rekao kada sam trazio... Ona njihova slova su bre sva ista, bog otac ono ne moze prevesti :D Super je i ovo sto imamo ;)

Ma ok, ali nzm zasto je tesko da kad neko pravi temu lopam sad koja se zove ``Zuca i drugari`` :) naravno naslov na kineskom.. Zasto je tesko da u zagradi napise i na engleskom, ne verujem da ne znaju.. .

Odrzavaju svoj jezik :D

Eno onaj poljak je dao nesto zanimljivo... Jesi ti na 3.7.5? Ajde ako jesi flesni ono ili ne moras ni da flesujes, samo pushujes u system ako znas :p

Ja sam jos na 3.6.28, treba danas da stavim najnoviju verziju.

Odrzavaju svoj jezik :D

Eno onaj poljak je dao nesto zanimljivo... Jesi ti na 3.7.5? Ajde ako jesi flesni ono ili ne moras ni da flesujes, samo pushujes u system ako znas :p

Ja sam jos na 3.6.28, treba danas da stavim najnoviju verziju.

Jesam na 3.7.5 sam.. Ae mi daj link ne znam na kog mislis, jos uvek sam nov tamo na forumu.. :)

Izašla je beta sad, pa možeš videti tamo za 4x

Znam, ali sam na 2x imao bugove i na stabilnoj verziji, pa mogu da zamislim na sta beta lici :d

Vec 20-ak dana ga koristim na Note 1. Svidja mi se rom,notifikacije,meni itd itd,realno 10 puta lepse sve izgleda nego na stock androidu. Ali nisam iskreno zadovoljan perfomansama telefona. Da li bi pomoglo flesovanje nekog kernela?

Hmmm, jel znaš možda jel zasnovan na CM-u ili stock ROM-u? Na osnovu toga flesujes kernel... Ovaj sto je došao uz S2 nije nešto, ali zato ovaj drugi kernel koji koristim uz tweakovanje, mnogo mi pomaže i sve je smooth...

Pa S2 ima official podršku v5 :D zasnovan je na stock 4.1.2 ROM-u, tako da nemam bagove, a baterija drži ihaj :) jos ima dosta koji su official podržani, ali to su samo najpopularniji uredjaji

Vec 20-ak dana ga koristim na Note 1. Svidja mi se rom,notifikacije,meni itd itd,realno 10 puta lepse sve izgleda nego na stock androidu. Ali nisam iskreno zadovoljan perfomansama telefona. Da li bi pomoglo flesovanje nekog kernela?

Izasla je najnovija verzija

http://miuiandroid.com/community/threads/3-7-5.21180/

Ne znam koji kernel uz ROM ide, ali kako sam video zasnovan je na stock Samsung ROM-u. Posto nemam Note1 moraces kad flesujes da ostavis about phone SS. Posto vidim da je dosta "tezak" verovatno je na official-u, a ako jeste mozes da stavljas sve koje idu na stock ROM.

Izasla je najnovija verzija

http://miuiandroid.com/community/threads/3-7-5.21180/

Ne znam koji kernel uz ROM ide, ali kako sam video zasnovan je na stock Samsung ROM-u. Posto nemam Note1 moraces kad flesujes da ostavis about phone SS. Posto vidim da je dosta "tezak" verovatno je na official-u, a ako jeste mozes da stavljas sve koje idu na stock ROM.

Vidis moj je zasnovan na ovom Nozomi romu, evo ga na listi, to je ono o cemu smo pricali, znaci nije na CM, ali ima slicne boljke.. NO 1080p snimanje, shishte mi OO :) i nema FM radio e to me vec malo pogadja.. :D Cak ima istu boljku, a to je da npr slusam muziku i surfujem i prilikom otvaranja neke zahtevnije stranicu, muzika zastane za sec.. :mad: Interesantno da se to desava na svakom romu koji sam probao do sad, fabricki 4.1.2 , CM 4.2.1 , jos neki 4.2.2 i evo ovaj 4.1.2 iliti 3.7.5 verzija MIUI-a . .
Nzm da li bi neki overclockovan kernel resio tu boljku vidim da ga sviraju do 1.9ghz , deluje malo mng . . :) :D

p.s. Ovo za Note I jeste off rom..

Vidis moj je zasnovan na ovom Nozomi romu, evo ga na listi, to je ono o cemu smo pricali, znaci nije na CM

Mislis da ja znam sva tajna imena telefona? :D

NO 1080p snimanje, shishte mi OO

Meni radi :D

i nema FM radio e to me vec malo pogadja.. :D

I to imam i to mi radi :D

Cak ima istu boljku, a to je da npr slusam muziku i surfujem i prilikom otvaranja neke zahtevnije stranicu, muzika zastane za sec..

Ni sa ovim nemam problema :D Update-ovao sam aplikacije sa GP-a + sam slusao radio + sam bio na tapatalku + sam koristio browser i nista mi nije zasecnulo.

Nzm da li bi neki overclockovan kernel

Ne treba overclock, nego da sredis kernel RAM managment i da omogucis vise memorije za aplikacije...

p.s. Ovo za Note I jeste off rom..

Zasnovan je na stock ROM-u, ali nije official XIAOMI, posto vidis da u zagradi pise (beta)

Sve u svemu, sta da ti kazem, bacaj to u djubre i vracaj se na S2 :D

Ako mozes stavi HydracoreNirvana kernel. Zadnju verziju.

Ja te za WP ne mogu savetovati, jer meni je to dno... Ako tebi odgovara go for it I uživaj ;)

P.S. Nećemo o telefonima, da tema ostane čista :)

Djilkos..koji launcher koristis?

Pa njihov, ovaj sto dolazi uz MIUI

Vrh Dno