Šta je novo?

Mistican problem sa Tp linkom?? HELP

Stefke93

Poštovan
Učlanjen(a)
03.04.2015
Poena
80
Imam Tp-link wn 722 ruter i grid antenu od 2.4ghz, e problem je u tome sto placam net 1600din 4mb, a radi 0.8mb/s Ping ide na 300ms, hvatam signal oko 70-80% i -63dbm, Rate 54mb..znaci nije do signala. postoje dve glavne antene jedna na 5.0ghz i ova sa koje ja hvatam od 2.4ghz. Provajder me zavlaci nekim foricama kojim sisaju ovce da ne hvatam dobar signal i ostale njihove navlakuse da posalju servisera i uzmu pare za dzabe, zanima me da li je moguce da ova antena na 5.0ghz gusi signal ovoj od 2.4ghz i da li bi uopste hvatao dobar signal ako ga gusi ili ne. takodje da li je moguce da mogu da smanje signal namerno, posto kontam da mi nude antenu od 5.0ghz da platim 8000din, a takodje hoce da izbace 2.4ghz iz opticaja verovatno posto su stavili ovu jacu?? :)

2.4Ghz i 5Ghz su odvojeni i ne smetaju jedno drugom.

Tebi su problem, kao i mnogim drugima, dve stvari - preoprerećenost 2.4Ghz frekvencije i moguća preopterećenost bazne stanice (zbog raznih faktora). Skoro svi WiFi provajderi već par godina furaju 5GHz, jer na 2.4Ghz nema više smisla išta stavljati. Odgovor na tvoje pitanje je: da, ako hoćeš stabilniji internet pristup, moraćeš preći na 5Ghz. Posle kako će da radi slabo ko zna osim ako nema nekog kod tog provajdera sa foruma. Obično radi ok, ako provajder nije pilićar i ne trpa 50 korisnika po baznoj stanici.

722 nije ruter, vec Wi-Fi adapter. Kako bi antena na 5GHz ometala signal na 2,4GHz? Signal deluje dosta dobar, ja bih tipovao na krzljavog operatera. Imas li neku alternativu, mnogo je to para za tako bedan internet, sve i da radi na 4Mbs? ADSL, kablovski?

722 nije ruter, vec Wi-Fi adapter. Kako bi antena na 5GHz ometala signal na 2,4GHz? Signal deluje dosta dobar, ja bih tipovao na krzljavog operatera. Imas li neku alternativu, mnogo je to para za tako bedan internet, sve i da radi na 4Mbs? ADSL, kablovski?

Tacno tako operater je kriv, mozda ima 15 korisnika u selu na 2.4ghz i nema pravila, nekad radi uvece na 4mb, a nekad ne radi uopste, tako isto i ujutru i preko dana 2013 god kad sam uzeo ovaj net, isto je radilo kad resi, uglavnom internet imaju ljudi koji se retko kad konektuju posto zivim u selu.. pre neki mesec je radilo solidno dok sad jedva radi, inace se na ovog lokalnog provajdera svi zale.. moracu neku alternativu da nadjem, hvala na odgovorima. Pozz :D

Nazad
Vrh Dno