Šta je novo?

Misteriozna Fedora Core 3

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Imam jedan....cudan problem. Naime, instalirao sam drajvere za modem (Lucent) i to bas za moj build kernela 😉 I instalacija prodje ok. I modem radi. Radi sve dok ne resetujem masinu. E onda - /sbin/lsmod kaze da su moduli tu - lt_serial je ucitan. Medjutim, KPPP ovaj put ne vidi modem (unable to open modem, modem je na /dev/modem, linkao sam ga i na druga mesta isto je). I onda opet moram da reinstaliram drajvere i tako u nedogled....

Kako da se resim ovoga?

P.S. Pogledao sam modules.conf u /etc i tamo je sve regularno...

Poslednja izmena:
Meni je sa Conexant HSFi modemom radio ok (nazalost samo 14.4, linuxant driver), ali sa Intel 536 se KPPP tripuje, radi modem query, ali kad stavim da okrece broj kppp nestane. Cini mi se da bi trebalo probati neki drugi dialer, posto druge aplikacije inicijalizuju modem normalno.

Daj bre, ko jos koristi kppp koji je jedan od najtripoznijih kde programa. Koliko ljudi se bacilo u bedak misleci da im modem ili drajver ne rade samo zbog tog krsha. Imas lepo kinternet ili qinternet ili knetwork ili neki peti program kojim definises jednostavno modem kao mrezni ppp0 interfejs sa svojim provajderom i dalje ga podizes tim alatom ili spustas bas kao i ethX interfejse.

Ja sam iskusio slicne probleme u novom 2.6 kernelu. Mislim da je problem u pseudo-fajlsitemima (procfs i devfs), konkretno devfs, koji ne registruje dobro uredjaj pa ne inicijalizuje /dev/modem entry za lucenta. Ukoliko rucno napravim link, sve radi ok. Ova skriptica me oslobadja ulaska u konzolu :

salac@slack:~$ cat /home/salac/Desktop/Modem-Init.sh
#!/bin/bash
modprobe ltserial
ln -sf /dev/ttyLT0 /dev/modem

salac@slack:~$

Startujem je pre svakog konektovanja na net, a moze i da se ubaci u rc.local pa da se odradjuje pri svakom boot-ovanju. Works well for me

Ja sam probao rucno linkovanje ttyLT0 na /dev/modem i nije pomoglo...🙁

Isti problem sam imao na FC2 sa intelovim modem. Probao sam na sve moguce nacine da resim problem i na kraj sam ga resio na silverglider-ov nacin 😀
Konkretno na elitesecurity-ju je bila diskusija o tom problemu kao i mogucem resavanju istog.

Ima da probam wvdial i/ili sg-ov metod..nema druge.

Poslednja izmena:
Ni wvial mi nije radio okrene broj, uspostavi vezu i zakuca ... Dakle samo sg-ov metod ...

Nazad
Vrh Dno