Šta je novo?

Misterija cenralnog zvucnika

zeko

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2005
Poena
360
Do juce sam imao logitech x-530 zvucnike i sve je radilo ok.

Prodao sam ih i uzeo nove x-540 i javio se problem - neradi centralni satelit u dvd filmovima/igrama! Zvucna je Live! 5.1 Zvucnici su povezani ispravno, u drajverima je izabran 5.1 sistem.

U creative drajverima na testu se cuje zvuk iz centralnog, ali zato se nista necuje iz njega ni kad gledam dvd filmove ni u igrama koje imaju 5.1 zvuk! E sad, jasno mi je sto cenralni neradi na obicnom stereo zvuku, tipa mp3, ali bi morao da radi na dvd filmu, tj. suraund izvoru zvuka!

Dodatno stvar komlikuje pomenuta cinjenica da se u testu u drajverima cuje zvuk sa cenralnog. Takodje kada se ukljuci na zvucnicima (daljincu) matrix opcija (za emulaciju 5.1 zvuka, tj. pretvaranje stereo u kvazi-suraund zvuk) na cenralnom takodje ima zvuka. To sve znaci da je centralni zvucnik fizicki ispravan i dobro povezan - ali misterija ostaje: Zasto nepusta 5.1 zvuk!?!?

Pomagajte ljudi, probudite Serloka u vama:d

Ja sam imao isti problem dok sam koristio Win. Vistu.

Sj**o si nesto oko kodeka.

Neverujem, posto kodeke nediram -kad instaliram win snimim i divx i to je to. Ali ako je ipak to u pitanju ok za dvd filmove, ali zasto onda nepusta u igrama zvuk na centralnom (posto za to ne treba kodek, valjda?) Jel imas neku ideju sta da probam(koji kodek, itd.. mada ponavljam nisam nista petljao sa njima)?

@zeko: probaj da pustish filmove iz KMplayer-a (use google ako ga vec nemas). Za njega ti ne trebaju nikakvi kodeci, ima on sve sto mu treba.

Probaj ovako nesto mozda ti pomogne:

Ako zvučnici imaju ac3 dekoder na sebi iz programa (tipa PowerDVD) namesti da ti zvuk ne dekodira program nego da prosleđuje zvučnoj karti sirov signal, u drajverima od LIVA-a namesti Digital Output only i trebalo bi da onda zvucnici dobijaju lep sirov signal koji ce oni da dekodiraju i razvrstaju po zvucnicima.

A da li postoji mogucnost da u win amp-u radi centralni zvucnik? i kako to da se odradi?

1.Preferences/playback/alow surroand sound
2.Preferences/output/direct sound/alow hardware acceleration
Trebalo bi da proradi sa ovim.

Nazad
Vrh Dno