Šta je novo?

Mission: Osloboditi se modema na Mirijevu

topuz

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.07.2004
Poena
650
Ljudi, ja sa modemom vise ne mogu. Telefonski racun ode u nebesa, a nista zivo ne radi kako valja. (Mislim, radi, ali onako kako moze na modemu :S: ).

Hteo sam da pitam vas, postojece korisnike, sa Mirijeva, koji niste na modemu, kako vam radi internet i cije usluge koristite.

Kao alternative ja vidim SBB wireless, KBC :S:, i KDS cable.

Ko sta ima, molim vas iznesite preporuke i utiske...

Hvala!

Poslednja izmena:
- ja sam se prijavio na SBB wireless, ali mi se oni ni posle mesec dana nisu javili... inace, ne znam nikoga iz Mirijeva ko ima SBB, tako da nisam siguran da su oni ovde uopste poceli da rade!

- probao sam i KBC, ali su mi trazili za antenu 140e i 20-40e za kablove... to mi malo previse...

- KDS... argh... nece ni CATV da mi uvedu, a kamoli cable net :(

-SBB je definitivno poceo da radi Wireless na mirijevu ali su se ljudi jako puno zalili...
Pogledaj uostalom utiske na njihovom forumu: http://forum.sbb.co.yu/

-KBC mi je tako bljutava firma da se bojim da pustim ista njihovo u stan (signal ili servisere, svejedno :D)

-KDS CATV imam vec duze vremena (3-4 god) i radi sasvim lepo. Raspitacu se jos povodom ovoga

Ono sto meni treba jesu iskustva vec postojecih korisnika, dakle ljudi koji su probali i znaju pouzdano da kazu kakva je situacija

Koristim SBB wireless od septembra prosle godine, i, bez obzira na brojne prituzbe ostalih korisnika u Mirijevu, mogu reci da sam zadovoljan!
Od SBB-a sam iznajmio opremu, oni su je montirali i prvih nedelju dana je bilo puno nervoze i nerviranja: net mi je radio u intervalimo od nekoliko minuta.Tada sam promenio njihov AP (Linksys) i stavio svoj (Pheenet, 200mW) i od onda mi net sasvim pristojno radi do danas (uz retka prekidanja; postoje dani u mesecu kada imam prekid veze i ponovno rekonektovanje i do 10-15 puta zaredom).
Posecivao sam i famozni SBB-ov forum, Wireless sekciju, na kojoj je tako negativna klima da sam prestao da ga uopste i citam, a kamoli da postujem. Na njemu se da videti da je dobar broj Mirijevaca nezadovoljan SBB wireless uslugom, tako da, bez obzira na moje pozitivno iskustvo, ne mogu da ti ih preporucim. Moguce da je moja lokacija (gadjam baznu stanicu na Udovici ali sa gornje strane koja gleda ka Zvezdari) odlucujuca za dobru vezu.
Jacina signala kod mene je uvek 82%, i to sa onom SBB-ovom antenom (najmanja panelka) koju su monteri usmerili ka Udovici onako "odokativno". Pored SBB-a jos "vidim" i Verat, SCnet(!?), KBC i ponekad BGWirelessZvezdara i to sve sa jacinom od preko 69%. Mozda pokusas sa nekim od njih i imas srece za dobru i postojanu vezu.
Dokle god mi SBB bude radio necu ga menjati, a za prolece se spremam da izadjem na krov i postavim 24dB grid i da malo procesljam etar, ko zna sta ce se jos naci! :)

Vidis, Verat mi nije pao na pamet.

Posto sam ja na samom vrhu Mirijeva (IV, kod okretnice 27E), sa krova sasvim lepo vidim istocnu kapiju na kojoj Verat ima AP.

Sta mislite, da li je to predaleko za dobru vezu?

Ne znam tacno kolika je to udalejnost, ali kdo wireless-a je najgore sto dok ne probas ne znas kako ce raditi, a da bi probao treba ti oprema :S:

Vrh Dno