Šta je novo?

Mission 702 utisci

Bax

Čuven
Učlanjen(a)
14.07.2001
Poena
620
- Dakle imam ove zvucnike, meni licno se veoma dopadaju, imaju manu sto na nekim frekvencijama se cuju blage vibracije u kutiji. Interesuje me kakve su inpresije ljudi koji se bave zvucnicima tj poslusali su veci raspon zvucnika od mene.

Za one koji nepate od kvaliteta reprodukcije sasvim su solidni. Elem, ortak je imao model 703 podnostojece kutije i takodje je imao problema sa vibracijama u kutiji, kad sam ga otvorio razocaralo me ono sto sam video. Plasticna korpa bas zvucnika, TESLA bipolarni kondenzatori, mala feritna zavojnica i jos par delova koji su smesteni direktno na terminal. Kutija okolo iverica, a prednja ploca medijapan. Nekako mi je izgledalo tanko. Posto sam napomenuo na pocetku da je bilo vibracija kabineta, ustanovio sam da je prednja ploca veoma lose zalepljena za ceo kabinet i tu se dogadjala vibracija. Iscupao sam prednju plocu iz kabineta, koja nije pruzala bas neki otpor i uradio par konstrukcijskih poboljsanja same kutije. Ujedno delovi na skretnici su zamenjeni kvalitetnijim. Mogu ti samo reci da se sredjivanje isplatilo. Poboljsao se zvuk u citavom spektru, a vibracija koja se cula vise nije postojala.

Imam ih i veoma sam zadodoljan. Nisam primetio te vibracije (izgleda da su dobro pricvrscene :)) Pojacalo na kojem slusam je NAD 3020 od 28w.
Dakle ima i boljih ali za tu cenu mislim da daju dovoljno.

Bax je napisao(la):
Dakle imam ove zvucnike, meni licno se veoma dopadaju, imaju manu sto na nekim frekvencijama se cuju blage vibracije u kutiji. Interesuje me kakve su inpresije ljudi koji se bave zvucnicima tj poslusali su veci raspon zvucnika od mene.
Ja sam na malim novim Tannoy kutijama posle izvesnog vremena imao slican simptom, doduse samo na jednoj kutiji. Problem sam resio pritezanjem imbus srafova kojim je spolja fiksirana bas jedinica :)

Nazad
Vrh Dno