Šta je novo?

Missing operating system

Aleksej

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
619
Drug me zamolio da postavim ovu temu.
Danas je vadio svoj Hard disk i nosio kod devojke. Sve je proteklo bez problema, odradio je posao i kad ga je vratio na svoju mašinu, nakon onih hardverskih generalija, izašao mu je gore navedeni natpis. Kaže da je disk prepoznat kao master i da tu nije bilo problema.
Inače, na HD-u mu se nalaze XP i Win 98. Koliko sam ja upoznat, podešeno je da se XP prvi diže.
Probao je sa recovery konzolom, ali ni to ne pomaže. Uvek ga vraća na boot menu.

Zna li možda neko u čemu je stvar i ima li šanse da se spasi system ili je neophodno formatiranje i reinstalacija.

Pozdrav.

Znaci odradio je posao kod nje? 🙂 🙂 🙂

Pazi, moguce je da se ostetio hdd (ali neverujem), moguce da je nesto izbrisano sto nije trebalo 😉 A naj bolje bi bilo da re-install-iras ako ne onda ga srusi pa digni...
Jer tu sada moze da bude hiljadu kombinacija zasto nece....
Tako da je naj bolje i jednostavnije re-install.

pozdrav...

Vidim da zapažaš one (ne)bitne delove :d
Sve je probao, i re-install i da ga ponovo podigne, ali ne prihvata boot ni 98 ni XP.
Sve mi se čini da ga je oštetio fizički. Nije valjda mentol da izbriše nešto. Ili je to možda ona uradila :eyebrows:

Aleksej je napisao(la):
Vidim da zapažaš one (ne)bitne delove :d
Sve je probao, i re-install i da ga ponovo podigne, ali ne prihvata boot ni 98 ni XP.
Sve mi se čini da ga je oštetio fizički. Nije valjda mentol da izbriše nešto. Ili je to možda ona uradila :eyebrows:
Missing OS je uglavnom jasan indikator da je s**** particionu tabelu (tj. poruka koju izbacuje MBR kod)... Neka pokusa da je rekonstruise fdisk /mbr (win98), ili cini mi se fixmbr u recovery console winxp.

p.s. Glavno da je on odradio posao :-devil-:

Jos ako su odradili posao na tastaturi dok je komp bio upaljen, morace ponovo da ga "dize"... 😀
Ja bih probao da win podignem rucno, tj. boot iz Dos-a....pa proveriti da li se vide sve particije. Zatim c:>windows>win (enter) . Valjda to moze da se odradi, mislim da treba tako ???

p.s.
Najverovatnije je (pretpostavljam) podizao win sa svog HDD-a na njenom kompu i tako zeznuo svoj win.

Poz!

Pa pazi ako nece da bootuje instalaciju onda je HDD, ja mislim da nema drugog? ...

Shavtio je šta je uradio. Instalirao je in 98 da mi mogao da igra igrice. Particija na koju ga je instalirao bila mu je hidden (ne znam kako i što) i kad mu je jedan drugar vratio to kako treba, da bude vidljiva, on je obrisao sa cuvenim shift+del fajlove sa iste, samim tim obrisavsi i ceo system :d .

Neka ga sad, neka se yebata sa igricama i systemima. Vazno da je odradio posao :smoke:

Koja je ovo loodnica, znaci umro sam od smeha dok sam citao ovu temu 😀

:wave:

P.S. samo da nije... :smackbum: 😀 😀 😀

Aleksej je napisao(la):
Shavtio je šta je uradio. Instalirao je in 98 da mi mogao da igra igrice. Particija na koju ga je instalirao bila mu je hidden (ne znam kako i što) i kad mu je jedan drugar vratio to kako treba, da bude vidljiva, on je obrisao sa cuvenim shift+del fajlove sa iste, samim tim obrisavsi i ceo system :d .

Neka ga sad, neka se yebata sa igricama i systemima. Vazno da je odradio posao :smoke:

Pa rekao si da se xp prvi dize? U tom slucaju xp particija je aktivna, tako da brisanje sistemskih fajlova 98-ice i nema neke veze... moze i celu particiju da obrise, xp bi ipak trebao da se podigne.
Eto, sta ces, svasta se desava... reci mu da sledeci put pripazi kada vadi "hard" :-devil-:

Koliko sam shvatio iz cele price najvaznije je da je covek "odradio posao" 🙂

Ma nek napusti devojku, ona je kriva za sve!

Nazad
Vrh Dno