Šta je novo?

Misljenje?

Učlanjen(a)
06.08.2005
Poena
319
Hocu da menjam konfiguraciju ali necu da uzimam neku vrh masinu nego nesto sto je po meni za ove pare sasvim fino.Ima li ko preporuku da nesto treba da promenim.Memorija nije neki kvalitet ali mislim da ce ipak obavljati posao,Kuciste sam hteo da uzmem Aurora sa Frontier napajanjem ali mislim da je ovo koje sam naveo mozda bolje?
Hard nije SATA.Da li je mnogo veca razlika izmedju njega i ATA?

MB Socket754 nForce3 250GB (AMD64), Epox EP-8KDA3I RAID/LAN/SATA
CPU Socket754, AMD Sempron 2800 BOX
Memorija DIMM DDR 512MB DRAM, 400MHz NCP+256MB 400MHZ koju imam
HDD ATA 7200 80GB WD Caviar 800JB 8MB 3 godine
Kućište ATX Middle Tower 400W MS Industrial 4HL-0310-1,2 FANS ,2xUSB2.0 White

E ovako, neko moje misljenje kao serviser mogu da ti kazem sledece:
Za te pare dobijas sasvim dovoljno, ploca je ok tj chip set na njoj, ipak je nf3 mnogo bolji od via cp za s754 platforme, tako da mozes i da kloknes procesor, mozda ces imati samo malo problema sa memorijom jer je poznato da Epox ne voli sve marke memorija, iskreno radim odavno sa NCP modulima i i jeste kvalitet za neku stabilnost ali ne za klok.Hdd je ok,ako imas jos malo para naravno neki veci je preporuka cena je mala razlika,za kucishe piffff meni su su se iskreno dobro pokazala napajanja MS 400W, ali je Frontier mnogo lepsi,bar meni.
Navedi cifru pa moza mozemo da iskombinujemo i nesto bolje od toga.
Pozz

Hm,memorija nije neki kvalitet ali nadam se da ce moci da izgura 2,3-2,4GHZ necu neki extremni clock.Sto se kucista tice bitno je da ima dobro napajanje i da moze da gura taj clock.Evo nekih kucista koja imaju u ponudi pa ako ima neko lepo a sa dobrim napajanjem vi recite:
Kućište ATX Middle Tower 300W EUROCASE, white/silver, 2 USB, ML-5470 super silent
Kućište ATX Middle Tower 300W JNC RJA-HC7250 w.USB 2.0
Kućište ATX Middle Tower 350W JNC SJA 8866 white
Kućište ATX Middle Tower 350W MS Industries, white/Silver, 2 USB , w/2 fan 4HA-0207-3
Kućište ATX Middle Tower 400W AURORA 09AWH (belo) +USB 2.0
Kućište ATX Middle Tower 400W FRONTIER Monarch White
Kućište ATX Middle Tower 400W MS Industrial 4HL-0310-1,2 FANS ,2xUSB2.0 White
Kućište ATX Middle Tower 400W MS Industries, black/Silver, 2 USB , w/2 fan MJC-G9-W
Kućište ATX Midi Tower 300W G2003P4-SL USB Silver

Kućište ATX Middle Tower 300W EUROCASE, white/silver, 2 USB, ML-5470 super silent, juce spakovao i mogu reci da ima kvalitet, napajanje je ATX 2.0. dodatni ventilator sa strane.
Kućište ATX Middle Tower 350W JNC SJA 8866 white lepo ali jadno.
Aurora i Monarch dobijaju jos po jedan glas od mene.(iance to je ista firma).
Ostalo ne mogu bas da prepoznam, ali kao sto sm i gore napomenuo,MS pravi dobra napajanja.
Pozzz.

ricardo je napisao(la):
Aurora i Monarch dobijaju jos po jedan glas od mene.(iance to je ista firma).

Monarch je ******. Ja imam Monarch i nisam uopste zadovoljan, lim je dosta slabiji nego kod Aurore, dovoljno je da ga malo jace pritisnes pa da pocne da se savija. Ako vec birash izmedju ova dva kucista onda je bolje da uzmes Auroru
:type:

Nazad
Vrh Dno