Šta je novo?

Misljenje za upgrejd

Milan

Čuven
Učlanjen(a)
11.02.2002
Poena
619
E pa dole vidite moju masinu pa sta mislite sta je bolje :
Josh memorije tj. jednu od 512mb , hard disk pa u RAID ili jacu graficku?
10X

Zavisi za šta ti treba ta mašina. Nisi naveo koliko sada imaš RAM-a i koji OS koristiš. Mnogo je veća razlika između 128 i 256MB, nego između 256 i 384MB, a kamo li 512. Razliku između 512MB i 1GB nećeš ni primetiti ukoliko ne radiš intenzivno sa neki zahtevnim aplikacijama.

Sa grafičkom kartom je otprilike slična stvar .... moraš mnogo para da uložiš da bi osetio razliku, jer je to što imaš dobra ( brza ) karta.

Sa HDD bi napravio najosetniju promenu pošto je to ujedno i najuže grlo sistema, ali je pitanje koliko ti to zapravo treba. Pošto vidim da si sklon iživljavanju, kao i većina ljudi ovde, :) uzmi još jedan ( isti ) HDD i pični ih u RAID. OS i aplikacije će ti poleteti. ;)

magick je napisao(la):
Sa HDD bi napravio najosetniju promenu pošto je to ujedno i najuže grlo sistema, ali je pitanje koliko ti to zapravo treba. Pošto vidim da si sklon iživljavanju, kao i većina ljudi ovde, :) uzmi još jedan ( isti ) HDD i pični ih u RAID. OS i aplikacije će ti poleteti. ;)

Pa dobro magick, gde si ti kad ja postavljam pitanje i ocekujem da vidim ovakav odgovor? :D

Milan je napisao(la):
E pa dole vidite moju masinu pa sta mislite sta je bolje :
Josh memorije tj. jednu od 512mb , hard disk pa u RAID ili jacu graficku?
10X

Jacu Graficku i/ili 512MB.

re:

Imam 256 ram-a , win XP pro. A sad, zanima me sveukupno ubrzanje sistema s`tim sto naginjem ka igrama:cool: Znaci da li ce ubrzati RAID igre nesto ili je bolje jos mem. ili da cekam jos malo pa neki 9700:D
Pozdrav

Re: re:

Milan je napisao(la):
Imam 256 ram-a , win XP pro. A sad, zanima me sveukupno ubrzanje sistema s`tim sto naginjem ka igrama:cool: Znaci da li ce ubrzati RAID igre nesto ili je bolje jos mem. ili da cekam jos malo pa neki 9700:D
Pozdrav

Jos 256Mb ram-a i cekaj jos malo, pa neki 9700. :D

Re: Re: re:

Aca je napisao(la):
Jos 256Mb ram-a i cekaj jos malo, pa neki 9700. :D
i onda cekaj jos malo pa raid, pa jos malo i nov mis, menjaj onog geniusa, ja ti ga dao kao prelazno resenje a ti se nalozio na njega :)

E Miroslave , prvo nije Genius nego Logitech (zato ti i ne vracam):p a drugo ovako cu pre da ustekujem pare i poslednje da nisi toliko "apgrejdovao" tastaturu , mis i kuciste mogao si da imas 9700 od platine zato nemoj ti da pricas kako to jedna stvar drugu vuce;)

Nazad
Vrh Dno