Šta je novo?

misljenje o zvucnicima

zagortenej

Čuven
Učlanjen(a)
30.12.2001
Poena
619
evo pitanje...
posto hocu dobre zvucnike za male pare, nadjoh nesto na:
http://www.int.conradcom.de
pa tamo na:
audio & video -> Speakers -> 3-way hifispeakers
i izlistace jedno 9 proizvoda i pomislio sam da uzmem one raveland zvucnike ili orbit 3000 ili x-250 ???
sta mislite o njima? hvala...

evo dodatak:

ovo je opis zvucnika:
"
Produktbezeichnung:
Optisch ist dieser Lautsprecher extravagant und etwas Besonderes. Klanglich überzeugt diese Box mit klassischen Werten: Trockener und druckvoller Bass gepaart mit fein abgestimmten Mitten und Höhen. Das runde, extrem stabile Boxengehäuse ist besonders schwingungs- und reflexionsarm. Das System arbeitet in 3-Wege Bassreflex-Technik. Technische Daten: 3-Wege-Bassreflex-System · 30 cm Tieftöner · Impedanz 8 $Ohm · Frequenzgang 18 - 25 000 Hz · Schalldruck 92 dB · Belastbarkeit Musik/Sinus 350 / 160 W · Abm. Höhe 96 cm / ø 33,5 cm.
"

i da ima vise proizvoda na www.conrad.de za one koji znaju nemacki - ja vrlo slabo znam ...

ne napisa ti sta su to male pare, a ovaj conrad nesto nece da se otvori kod mene mada mi ime nesto ne uliva poverenje
uostalom, dobri zvucnici za bas male pare, tesko.
ja sam uzeo za relativno male pare tannoy mercury mx2, vidi na www.4audio.co.yu, imaju i mission koji su nesto jevtiniji, mozes sve da cujes a mozes i da gledas recenzije u ozbiljnim magazinima na internetu.
pozdrav

je li bre zasto niko ne pogleda one orbit 3000 zvucnike i ne kaze svoje misljenje???

zagortenej je napisao(la):
je li bre zasto niko ne pogleda one orbit 3000 zvucnike i ne kaze svoje misljenje???

Kh, kh...

Izvini na stilu rechenice i izrazu, ali svi ti zvucnici iz Conrada su sr***.

vec si jednom davno izreko tu konstataciju notaxe ... nego ja sam tvrdoglav. i btw videh reklame za eltax zvucnike kao super su i ima neki zastupnik za njih kod nas - a ima ih i u konradu pa reko sta znam mozda su i ovi raveland ok zvucnici ...
pre svega svidelo mi se sto pise da je frekventni opseg kao 18hz - 25000 herza ... izgleda da lazu a? i plus ono 92db? i izgleda 30cm bas jel to dosta?

zagortenej je napisao(la):
vec si jednom davno izreko tu konstataciju notaxe ... nego ja sam tvrdoglav. i btw videh reklame za eltax zvucnike kao super su i ima neki zastupnik za njih kod nas - a ima ih i u konradu pa reko sta znam mozda su i ovi raveland ok zvucnici ...
pre svega svidelo mi se sto pise da je frekventni opseg kao 18hz - 25000 herza ... izgleda da lazu a? i plus ono 92db? i izgleda 30cm bas jel to dosta?

18 Hz ??????? Ha,ha..

Prvo, 18 Hz niko ne chuje, jer ne spada u chujno podruchje, drugo, pod pretpostavkom da moze da se chuje, ti zvucnici su daleeeeko od toga, i garantujem ti da onaj ko ih proizvodi u zivotu nije chuo ni 25 Hz.
Dodji kod mene da chujes gromki zvuk iz subwoofera, a to je od 50 Hz, i neces verovati da to sto grmi i trese namestaj je podruchje od 50-100 Hz. To za opseg i snagu i pritisak toliko lazu da se to ne da opisati.
A da ne pricam da je kvalitet zvuka blago receno nikakav.

Vrh Dno