Šta je novo?

Laptop Misljenje o laptopu

Koji laptop kupiti?

dejan72

Zapažen
Učlanjen(a)
27.06.2025
Poena
5
Godine odose, jos malo pa penzija, kupio bih neki laptop kada odem u vikendicu na pecanje. Nista zahtevno ali hteo bih barem da mi otvara glatko net, razmisljao sam o ovom modelu, hvala

Laptop HP 17-cp2451ng 17.3 FHD/R5-7520U/16GB/NVMe 512GB/US/9K5T3EA​

Застарели процесор.
Боље нешто овако - Зен 3 уместо Зен 2

Poslednja izmena:
Čovek ide u penziju, nije to više vid kao nekad da se jure slova po 13"...😇
Pišem iz iskustva jer sam uvek nabavljao penzioneru laptop-ove od 17 incha na njegov zahtev ( veliki ekran, bolje se vidi,...). U par godina 3 je promenuo bas zbog lose izrade, velicine, gabarita,...jednostavno se izlomi plastika , sarke,... Sad sam ga ubedio da uzme 14 incha. U roku od par sati se navikao na velicinu, i kaze da je bio lud sto je uvek trazio veliki laptop. Za displej windows ima skaling tako da veličina ekrana nije problem uopšte.

Edit.
Njegovoj sestri od 85godina sam uzeo polovan thinkpat t14 gen 1. Pre toga imala HP 17incha. Ispao sa krila i pukla plastika kućišta,

Pišem iz iskustva jer sam uvek nabavljao penzioneru laptop-ove od 17 incha na njegov zahtev ( veliki ekran, bolje se vidi,...). U par godina 3 je promenuo bas zbog lose izrade, velicine, gabarita,...jednostavno se izlomi plastika , sarke,... Sad sam ga ubedio da uzme 14 incha. U roku od par sati se navikao na velicinu, i kaze da je bio lud sto je uvek trazio veliki laptop. Za displej windows ima skaling tako da veličina ekrana nije problem uopšte.

Edit.
Njegovoj sestri od 85godina sam uzeo polovan thinkpat t14 gen 1. Pre toga imala HP 17incha. Ispao sa krila i pukla plastika kućišta,
Такође сваки лаптоп има дијагоналу и видљиву дијагоналу.
Мала је разлика између 14 и 17, сад се праве танке ивице, а 17 инча као ново слабо где има

Taj R5 7520 zajedno sa R3 7320 su jako neobična serija - oba imaju po četiri Zen 2 jezgra, razlika samo u klokovima, i što je još čudnije podržavaju ddr5 memoriju. Svakako bolje ići na 6-jezgarne rajzen "petice", to više znači nego razlika u odnosu na ddr4.

Verovatno da njemu nece biti potrebna sva ta jezgra, i ne znam ni ja kakve brzine. Na mom thinkpad x390 i5-8365U sistem se podize za par sekundi, youtube sve normalno radi,... tako i njemu ne verujem da ce taj laptop trebati za nesto zahtevnije.

Vrh Dno