Šta je novo?

Misljenje o konfiguraciji?

Alric

Slavan
Učlanjen(a)
26.12.2004
Poena
309
Sta kazete na sledecu konfiguraciju?Koristice se uglavnom za kancelarijski posao, divxove, internet i po meni je malo overkill, ali trazene su kvalitetne komponenete:

GA 8IPE1000G Intel 865G
Pentium IV Celeron 2,53 GHz, S478, FSB533MHz
WhisperRock III (ako se ne radi o box procesoru)
512MB DDRAM 3200 Kingston
WD 80GB, 800JB
Pioneer DVR-108
Gigabyte FX5200 (Ne znam tacno koji je model, ne pise u cenovniku)
Eurocase ML 5470 CAZOAO, 350W, PFC

Mozes da ustedis vise od 100 eura, kupis konfiguraciju koja ce ti te poslove raditi isto kao ova gore navedena i nema sanse da provalis nikakvu razliku u brzini!
Pozdrav!

to shone190
Ma mogu da ustedim jedno 250 evra :) i da opet adekvatno vrsi te poslove, ali ne sastavljam je za sebe (AMD-ovac :) ) vec za prijatelja i najbitniji kriterijum je pouzdanost, posto se covek bas i ne razume u kompjutere...

definitivno, ce biti stabilna, samo sto bih stavio amd cpu i naravno onda bi ploca morala da se menja ali bi isto se mzoda opredelio za GA.

Alric je napisao(la):
to shone190
Ma mogu da ustedim jedno 250 evra :) i da opet adekvatno vrsi te poslove, ali ne sastavljam je za sebe (AMD-ovac :) ) vec za prijatelja i najbitniji kriterijum je pouzdanost, posto se covek bas i ne razume u kompjutere...
Pa opet mozes da ustedis skoro 100 eura, tako sto ces staviti 256MB memorije HDD od 40GB i graficku recimo GeForce MX4000.
U tim poslovima tu promenu neces ni osetiti, a ipak 100 eura vise u dzepu se oseti:)
U principu i ja kuci imam 256MB memorije, HDD 60GB i graficku jos slabiju od ove gore navedene, pa mi sve te poslove odlicno zavrsava.

Pozdrav!

Da...sad sam tek video da u cenovniku stoji AMD only :))) No, u ponudi imaju i neke gigabyte-ove coolere, pa cu tu nesto da mu izaberem ako se ne radi o BOX verziji procesora.512MB je zbog Windowsa XP, iz mog iskustva uvek zna da razvlaci pomalo na manje memorije, a HDD je 80GB jer moze da se desi da zatreba toliki prostor a i razlika u ceni nije velika.MX4000 nemaju u ponudi a i 5200 mi je ipak kvalitetniji.

Nazad
Vrh Dno