molim za misljenje o konfiguraciji koju sastavljam. prvenstveno je rec o radu sa video fajlovima, video-editing, after effects, mozda i malo 3d-a usput.....
procesor: koji ulazni, sto cenovno povoljniji, i7 za ovu plocu dole, da je i za ovekloking kasnije?? molim za preporuku.
maticna ploca: ASUS MB - SOCKET 1150 - SABERTOOTH Z97 MARK 1
kuciste crno: Fractal Design Define R4
sistemski SSD:SAMSUNG SSD 128GB, 2.5", SATA III, 840 Pro Series
radni SSD: SAMSUNG SSD 128GB, 2.5", SATA III, 840 Pro Series
napajanje: SUPER FLOWER Amazon 800W 80plus - SF-800P-14HE
storage hard bi uzeo neki koji se inace koristi kao sistemski oko 1TB.... moze predlog?
RAM memorija, 16 ili 24 GB, moze predlog? da ostane slobodnih mesta za dodavanje.... da bude brza i sposobna za kasniji overkloking...
graficka karta moze predlog? ne mora nista preterano da bude...... ne igram igrice, ali da podrzava 2 monitora...
kako vam se cini? da li je konfiguracija otvorena za overklokovanje u buducnosti? koja je razlika izmedju soketa 1150 i 1155 i koji je bolji za moj posao? misljenje o ploci? neka bolja ideja? bitan mi je brz i veliki protok, pouzdanost i stabilnost mashine...
hvala mnogo unapred na misljenjima!!!
procesor: koji ulazni, sto cenovno povoljniji, i7 za ovu plocu dole, da je i za ovekloking kasnije?? molim za preporuku.
maticna ploca: ASUS MB - SOCKET 1150 - SABERTOOTH Z97 MARK 1
kuciste crno: Fractal Design Define R4
sistemski SSD:SAMSUNG SSD 128GB, 2.5", SATA III, 840 Pro Series
radni SSD: SAMSUNG SSD 128GB, 2.5", SATA III, 840 Pro Series
napajanje: SUPER FLOWER Amazon 800W 80plus - SF-800P-14HE
storage hard bi uzeo neki koji se inace koristi kao sistemski oko 1TB.... moze predlog?
RAM memorija, 16 ili 24 GB, moze predlog? da ostane slobodnih mesta za dodavanje.... da bude brza i sposobna za kasniji overkloking...
graficka karta moze predlog? ne mora nista preterano da bude...... ne igram igrice, ali da podrzava 2 monitora...
kako vam se cini? da li je konfiguracija otvorena za overklokovanje u buducnosti? koja je razlika izmedju soketa 1150 i 1155 i koji je bolji za moj posao? misljenje o ploci? neka bolja ideja? bitan mi je brz i veliki protok, pouzdanost i stabilnost mashine...
hvala mnogo unapred na misljenjima!!!
Poslednja izmena: