Šta je novo?

misljenje MSI laptop

Učlanjen(a)
04.12.2005
Poena
319
nikad nisam imao MSI pa mi treba misljenje i opsti utisak o MSI laptopovima a konkretno me interesuje model PR600X-033EU ...

dobra je konfiguracija za 900e...ili se varam?!

Proizvođač : MSI

Model : PR600X-033EU Intel-Core2 Duo 1.8GHz 2048MB 160GB DVD SuperMulti 15.4 WXGA

Osnova
Tip : PC

Dimenzije : 358x259x27 mm

Masa : 2.7 kg

Čipset : Intel 965GM

Procesor : Intel Core 2 Duo

Takt procesora : 1.8GHz

Dijagonala ekrana : 15.4 "

Rezolucija ekrana : 1280×800 px

Grafička karta : Intel GMA X3100

RAM memorija : 2GB

Kapacitet hard diska : 160 GB

Brzina rotacije hard diska : 5400 obrt./min.

Optički uređaj : DVD Super Multi

Baterija : Li-Ion, 6 cells

Ostalo
Komunikacija : 56K, GigaLAN, WLAN 802.11b, WLAN 802.11g, WLAN 802.11n, Bluetooth,

Portovi : D-sub out, S-video out, RJ-45, RJ-11, PCMCIA I,

Broj USB portova : 4 kom.

Unos : Qwerty tastatura, Touchpad, Numerička tastatura,

Dodatne funkcije : Kamera

jedino ne pise koliko ima cacha-a ali redpostavljam da je 2mb..

smatram da za 900E dobijas slabu graficku, ako neces da rokas najnovije igrice onda je sasvim OK, i da je realna cena

Clevo radi MSI laptopove. MSI laptopovi se mogu naci na trzistu pod jos 2-3 imena.
Govorim ti zato sto su Clevo jako dobri laptopovi i recimo prave takodje i za Sager...

Clevo radi MSI laptopove. MSI laptopovi se mogu naci na trzistu pod jos 2-3 imena.
Govorim ti zato sto su Clevo jako dobri laptopovi i recimo prave takodje i za Sager...

Ma tebi je lako, ti si u USA. Kod nas nema ni Clevo ni Sager. Meni se zasvidjao jedan Sager, al dzabe kad nema.

Ovaj Msi vredi bas koliko kosta, i dobar je ako ti ne treba bolja graficka.Jos ako mu je graficka u MXM slotu, onda ubacis neku 8400-8600 i super.

vec danima jurim toshibu satellite pro a200-1mi cena joj je od 1190 do 1280e ali je nema ona ima sve sto mi je potrebno...i smatram da su toshibe kvalitetne al ne mogu da nadjem novu!pa sam onda naleteo na ovaj model msi koji je jeftiniji 300 ali ima slabju grafiku,manje cacha-a i nesto losiji procesor, mislim da sve to ne vredi 300e zato mislim da je cena ok.

ova toshiba ima hard od 250 ali na 4200rpm a to mi ne dgovara,cak bi preuzeo od 160 a da je na 5400rpm.kad sam zvao comtrade rekli su mi da toshiba izbacuje nove modele {tj,doradjene}svaka 3 meseca i da za neki dan treba da stignu novi zato se ovaj model koji mene interesuje sada tesko nalazi!na zvanicnom sajtu sa video naslednika ovog modela ima isti procesor ali manji hard sto mi odgovara jer ovaj radi na 5400.u pitanju je model a 200 -1mh a tu je i a200-mz...dobre masine

http://eu.computers.toshiba-europe....seriesHomepage.do?service=EU&SERIES_ID=129372

sto se tice igrica stvarno ih ne igram,ni jednu vrstu,nikada{game-eri mi nece verovati}
ali volim da imam kvalitetnu grafiku,nikad se ne znam kad ce da zatreba...

sta mislite o Intel® GMA X3100 i ATI Mobility Radeon™ HD 2600 supporting HyperMemory™ technology?

predpostavljam da je ati bolji?

moze li neko da mi objasni sta je supporting hiperMemory?

Ako je to isto kao i za one desktop HyperMemory modele (mada ima poneka i za laptop trziste) to u sustini znaci da ona IMA svoju memoriju koja joj je ugradjena ali po potrebi moze da se ogrebe i za sistemsku memoriju (znaci ako ima recimo 256MB ugradjene memorije a zaigras neku igricu ona moze da pozajmi jos 256MB od sistema) a ova grafika i nije tako losa kao one ranije,i jos dobijas SantaRosa laptop za tu lovu,po meni super ponuda!!
Pozdrav ,)

lomnica zadao si mi muke...sutra treba da odem po Tecru a srce mi stoji na onom satellite pro modelu...ne znam!

u stvari ovaj ne mogu da nadjem Jos uve ali mogu da sacekam bar da vidim sta ce novo da stigne...svidja mi se kod ove tecre sto ima 3 god garanciju,ima bolji izgled,fingerprint,gigalan i sav je nekako skladan...

znaci mislite da je ova integrusa dosta losija od ati-ja?

znam samo jedno SUTRA CU DA ODLUCIM!

Ako se dvoumis izmedju Tecre i Satellite Pro-a,slicne konfigiruacije,ja bih ipak preporucio da uzmes Tecru,kao da biras izmedju Golfa i recimo Bore,nema sta da razmisljas,ako imas love i odgovara ti konfiguracija onda Tecra obavezno!
Pozdrav ,)

narucio sam tecru A9-12t{hteo sam, 12p ali je nije bilo}dobavljac mi je rekao da je dobijam u utorak pa vam javljam utiske.....cena je 92000din

hvala na savetima

Ja sam uzeo MSI sa grafickom Gforce 7600Go i 17 inca, sve ostalo je isto za 68000. Trebao si to da vidis mozda!

MSI L735X-075

Poslednja izmena:
pa nije bas tako da su iste konfiguracije....core2 duo na 2.2 mhz,tvoja je 17" a meni treba 15",4mb cacha-a,3 godine garancija"a licno mislim da je toshiba malo klavalitetnija od msi mada je taj racunar za te pare stvarn ok!

pa nije bas tako da su iste konfiguracije....core2 duo na 2.2 mhz,tvoja je 17" a meni treba 15",4mb cacha-a,3 godine garancija"a licno mislim da je toshiba malo klavalitetnija od msi mada je taj racunar za te pare stvarn ok!
U pravu si jeste kvalitetniji. Ja sam zadovoljan. Imam dve god garancije a posle toga verovatno ce doci i nov. Pozdrav :)

Da li je cena ok?

narucio sam tecru A9-12t{hteo sam, 12p ali je nije bilo}dobavljac mi je rekao da je dobijam u utorak pa vam javljam utiske.....cena je 92000din

hvala na savetima

Juče sam se raspitivao za Tecru S5 10x - cena 126.000 - da nije malo preskupa u odnosu na A9 ?

PS. kod računara mi je bitno da imam serijski port. Molim bilo koga ko zna da mi kaže za laptop sa jačom grafikom i ovim portom od Tecra S5 10x koja ima NVIDIA® Quadro® NVS 130M

Vrh Dno