Šta je novo?

Mishljenje o kutjishtu i napajanju

GeorgeT

Čuven
Učlanjen(a)
04.03.2004
Poena
620
Interesuje me vashe misljenje o Chiftec TK-01W desktop kutjishtu i njegovom napajanju od 235W, tj. da li je to dovoljno snage za mashinu, pogotovo ako bih zamenio grafichku sa nekom novijom.

Stvar je u tome da sa dobio ponudu za jednu konfiguraciju:
Polovno:
Ploèa: Intel i865
Procesor: Celeron 320 BOX (2.4Ghz)
Memorija: 256 DDR400
GPU: ATi Radeon 7000

Novo:
HDD: Maxtor 80GB (može i veæi - 160GB)
optika po želji (može i dvd±rw)
tastataura i miš (chicony + )

Mashina je bez novih komponenti (HDD-a i optike) radila kao ruter.

Djorjde:)

>---TAG---<
If it's on fire, it's a hardware problem.

Nije dovoljno.
I pitanje je da li to napajanje ima p4 kabel?

Ako hoces da probas i usput imas "p4" povremeno stavi ruku na ventilator od napajanja - ako izbacuje vruc vazduh znas sta ces.

Ne.

U pitanju je microATX kuciste (valjda je i ploca tih dimenzija), verovatno ces moci da radis i sa tim napajanjem, ali uz jos jedan hard i eventualno opticki disk, graficka eventualno 9550 sve jace ti nece pruziti momente srece :(

Evo ti da uporedis sta je kod mene i trosi 135w u leru i 160w full. Rezultat sam dobio na APC 650.

Sempron2500 64bit@2000MHz, 2x512MB, 120GB/8MB, 40GB/2MB, Pioneer108D, Ati9200pro, Pinnacle TV, Live 5.1, Firewire card, i monitor Samsung 913N. Bez monitora je koliko se secam 30-ak wati manje.

Eto to je ono sto ti mogu reci, jedino ako APC laze, e onda je druga prica.

PS: Imas negde na netu tablicu uz pomoc koje mozes okvirno da izracunas sta koliko trosi.

I kako onda znati da li je napajanje dovoljno jako?
Staviti ruku na ventilator od napajanja i ako je vrutje treba jache?
Hotje li se i kako to manifestovati u radu mashine(CPU-a, GPU-a,
HDD-a, DVD-a)?
Ili da nabavim neki programchitj tipa SpeedFan ili tipa SysoftSandra,
Everest?

Djordje:)

>---TAG---<
"Bad dog! Don't chew the power cor..!# NO TERRIER"

BigBoy je napisao(la):
Evo ti da uporedis sta je kod mene i trosi 135w u leru i 160w full. Rezultat sam dobio na APC 650.

Sempron2500 64bit@2000MHz, 2x512MB, 120GB/8MB, 40GB/2MB, Pioneer108D, Ati9200pro, Pinnacle TV, Live 5.1, Firewire card, i monitor Samsung 913N. Bez monitora je koliko se secam 30-ak wati manje.

Eto to je ono sto ti mogu reci, jedino ako APC laze, e onda je druga prica.

PS: Imas negde na netu tablicu uz pomoc koje mozes okvirno da izracunas sta koliko trosi.

Po ovome bi 235W trebalo da bude vishe nego dovoljno? :,,:
btw, Shta je APC? Mislim je l' APC 650 bash ime programa ili skratjenica od ...?

Djordje:)

>---TAG---<
HDD ima 4 naponksa pina: 1.faza, 2.faza, 3.faza i nula!

Ako ti se ne gasi masina onda je dovoljno jako... tih 230w je sasvim ok za office masinu.

APC je skracenica za UPS :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno