Šta je novo?

Mishljenja o SE v600i, k600i i k608i

Hal 9000

Čuven
Učlanjen(a)
14.04.2003
Poena
645
Naslov sve govori, interesuju me lichna iskustva za gore pomenute telefone... Shto je ovolika razlika u ceni kada se radi o slichnim telefonima? Iskreno ja bih pazario k608i, koliko sam ukapirao, mislim da je skinut sa mreze, pa je zbog toga cena 165e.

Poslednja izmena:
Telefon je kao K700i sto se tice funkcija plus sto ima UMTS, 262k boja displej i 1,3MP kameru. Jedina zamerka je ne prosiriva memorija od 32MB. A razlika izmedju k600i, v600i, k608i je u tome sto je v600i za Vodafone, a k608i za 3(three). Dobar je fon, u svakom slucaju.

znaci, ja i ortak pazarili k608i... :banana: :banana: :banana:

opsti utisak sa raznih foruma: u principu to je /skoro/ identican softver, samo je razlika u brendovanju za pojedine mreze...mislim da je 608i tako povoljan baz zato sto se skida sa mreza...mislim da je moj negde iz skandinavije.... :D
neki ljudi imaju problem da im ne radi radio, koliko sam primetio, to je sa softverom za italiju, na to treba obratiti paznju, jer koliko sam skapirao ne pomaze ni fleshovanje...

mislim da je trenutno k608i medju najisplativijim telefonima..ovih dana ici cu u servis koji su mi prodavci predlozili, da vidim oko promene firmware-a, da ubacim srpski meni, itd...inace meni je radio ok....

trenutna verzija firmware-a je R2L002...neko ostali napisu svoje verzije...

poz

ja sam jedva nashao u Nishu mesto gde daju, pored usb kabla i slusalice uz k608. Uzimam ga za koji dan, cena 160evra. Provericu odmah i prodavnici da li radi radio ;) pa cu javiti i firmware...

I ja sam zainteresovan za ovaj telefon k608, koliko sam procitao komentare na netu medju nedostataka je i slab zvuk ringtona, da li je to tacno?
Koliko kosta flesovanje u k600?
Javite da li je proradio radio nako flesovanja?
Pozdrav!

Ipak ne moze da se fleshuje ! Meni je telefon vec 10 dana u servisu, probali da ubace software od k600i i proradio je radio, ali blokira telefon u bilo koju funkciju da se udje, kad blokira samo vadjenje baterije pomaze.

Vratio sam telefon opet, rekli su da ce ga srediti za par dana jer jos nije izasao nov firmware za k608. Dobro razmislite o kupovini ako je skinut sa 3 mreze !

Telefon moze da se flesuje.
Ja sam moj flesovao i sve radi kako treba mada je meni radio funkcionisao i kada je bio stari k608 softver.
Flesovanje sam platio 600 din. u Nishu i bilo je gotovo za 30 min.
Sto se tice ringtona neke melodije se slabije cuju dok se neke cuju odlicno, jos nisam provalio zasto.
Na mobilnom svetu je neki lik napisao da bi mp3 melodije trebale samo da se prebace na mono i da ce se cuti odlicno.

Znaci da tebi telefon nije bio skinut sa 3 (three) mreze cim ti je funkcionisao radio.

k608 se pravio u 3 serije sa razlicitom zastitom (CID36, CID37 i CID49), poslednja serija je najbolje zasticena protiv fleshovanja, a meni se zapala bas ta. Telefon mi je jos uvek u servisu, nosili su ga i kod kolega u drugom servisu, ni oni nisu mogli da ga srede !

Posto se interesujem za taj telefon pa sam malo potrazio po raznim site-ovima i ljudi, kolko sam ja skontao (neko strucniji nek se javi pa da objasni sve), kazu da se cid36/37 mogu odma flesh-ovati sa k600 software-om dok se 49-ke moraju prvo otkljucati pa onda flas-ovati. Sve u svemu malo je komplikovanije za cid49 ali kazu da ako se ima pravi alat, program i znanje da ga je moguce opremiti SW-om od k600.

PS: Trazio sam ali nisam nasao postoji li neki kod koji se moze ukucati pa da se proveri koja verzija CID-a je telefon.

Mislim da ne postoji sifra da se vidi verzija CID-a na telefonu vec da se to mora odraditi na PC_iju.
Skroller Telefon mi je bio skinuta sa 3 mreze ali stvarno ne znam koji je bio CID jer mi ljudi u servisu nisu pravili problema nego su mi to odmah zavrsili tako da me bas nije nesto zanimalo. Radio mi je funkcionisa iako je bio sa 3 mreze.

Posle 10 dana koliko mi je telefon bio u servisu nisu mogli da ga dekodiraju, a nosili su ga svuda kod kolega da probaju. Na kraju su mi vratili pare.

Zato bolje ako kupujete kazite "hocu da ga kupim ali dekodiran" pa ako uspe onda tek dajte pare

...ili odmah na pocetku da se kupi K600i,sigurniji je,stabilniji,a nije vise velika ni razlika u ceni.
Dobijes odmah kompaktan softver,sto je sigurno-sigurno,ne treba da lupas glavu da li ce se nesto desiti sa njim posle 10 dana.

Ja sam uzeo V600i i ne smeta ovaj vodafon softver gledao sam neke sajtove kazu da moze cak i sa usb kablom koji se dobija uz telefon da se odradi flash ali posto radio radi a kao sto sam rekao meni vodafon ne smeta nisam probao. Deki_Niš probaj floAt's Mobile Agent ja sam preko njega prebacivao

Nazad
Vrh Dno