Šta je novo?

Mis se zamrzne na nekoliko sekundi

zeroberto

Slavan
Učlanjen(a)
28.12.2007
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 7600 & Arctic Freezer 36
Matična ploča
Asus TUF Gaming B650M-PLUS
RAM
2 x 16GB DDR5 Kingston 6000 FURY BEAST
GPU
Asus GTX 1050 Ti 4GB Expedition
Storage
512GB SSD Kingston SKC3000S, Sasmung SSD 860 EVO 250 GB, Samsung HD154UI 1.5TB 5400 RPM, WD Blue 1TB WD10EZEX
Zvuk
Microlab FC330BT, Presonus HD7
PSU
Antec NE600G ZEN, 600W Gold
Kućište
Cooler Master 690 II Advanced
Monitor
Dell U2414H
Miš & tastatura
Logitech M500s & Rampage KB-R78
Mobilni telefon
Sasmung A13
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav!

Nije cesto, 2-3 puta na sat, i traje po 1-2 sekunde, ali kako traje vec duze vreme, pocinje da nervira. Svaki put kada se zamrzne, u windowsu se cuje onaj zvuk kada se izvuce usb uredjaj i vrati se nazad.
Reinstalirao sam windows i probao druge portove ali je sve isto.
Racunar je iz potpisa. Windows je 7 x64. Mis je zicni Logitech RX300
Zna li neko sta moze da bude?
Hvala.

Poslednja izmena:
Probaj drugog misonju za pocetak.

Ja ti predlazem da probas mis na nekom drugom pc-u. Ja sam imao slican problem sa MX518, prvo je poceo tako povremeno da se gasi a onda se ugasio trajno... Sreca pa logitech daje veliku garanciju. Doplatio sam i uzeo G5 i evo ga radi vec 20-ak meseci bez ikakvih problema.

Da nije u pitanju Gigabyte ploca ?

Sad kako se prisecam mislim da mi se ovo ranije nije desavalo (na ovoj istoj konfiguraciji). Tako da je moguce da mis pocinje da otkazuje, kako vi kazete, ili da neki drajver koji sam update-ovao pravi problem.

Da nije u pitanju Gigabyte ploca ?

Da, ploca je Gigabyte GA-770TA-UD3. I ona mi je sumnjiva, tj usb portovi, jer kada prikljucim usb hdd, read/write mi je manji za nekih 4MB/s u odnosu na msi am2 plocu koju sam ranije imao. Ali to je od prvog dana.

Mnogi ce me prozvati zbog ovoga, ali moram ovo reci. Poslednjih 8 godina taj problem postoji na pokojoj Gigabyte ploci. I jednostavno nisu u stanju ili nece da ga rese. Nema tog drivera koji ce to resiti. Meni se desavalo sa USB hardovima, stampacima, misevima, tastaturama, ma sa svim sto mozes da gurnes u USB. Dakle moj tip je, da je ploca takva i to je to

meni se to desavalo na par miseva koje je koristio moj klinac da ima prekid na kablu kod samog ulaza u miš (neću sad o tome kojom tehnikom uništava kablove na mišu), skraćivanje kabla je donosilo rezultate da se to više ne dešava.... (ponekad čak i samo da se uvuče malo kabla u miš)

meni se to desavalo na par miseva koje je koristio moj klinac da ima prekid na kablu kod samog ulaza u miš (neću sad o tome kojom tehnikom uništava kablove na mišu), skraćivanje kabla je donosilo rezultate da se to više ne dešava.... (ponekad čak i samo da se uvuče malo kabla u miš)

99% ti je ovo problem! Tebi se desava na jednom a meni u celoj igraonici :D Btw, moze da se sredi taj kabl, presece i nastavi na tom mestu (ulazu kabla u mis obicno). A mene interesuje da li ima taj kabl negde da se uzme zasebno?

Izgleda da ipak nije mis. Prikljucio sam preko PS/2 adaptera i sad radi normalno. Jedino sto ne rade tilt dugmadi :S:

Potpuno isti problem na mx510...
No u zadnje vreme se desi bas retko pa me mrzi se cimam radim bilo sta

Izgleda da je bilo do nvidia hdmi drajvera. Sinoc kako sam ga uninstalirao (disable nije dovoljan) nema vise zapinjanja... valjda ce tako i ostati.

Moze da se desi i da misevi na kompjuterima koji se nalaze blizu prozora jednostavno nece da rade jer im smeta sunce tako da u tom slucaju pomaze zamracivanje prozora.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno