Šta je novo?

Mis se cudno ponasa

rampl

Čuven
Učlanjen(a)
13.11.2004
Poena
620
Mis genius optical nema oznaku.Koristim ga vec duze vreme ali posle zadnjeg dizanja sistema XP+SP2 ponekad se istripuje i pocne strelica sama da se seta po monitoru.Ko ovde zeza.

Ovo je tipicna manifestacija, ako ti je u neposrednoj blizini mobilni telefon

Da ali samo u slucaju da me neko zove ili da mi stize poruka.Nisam primetio da li mi je telefon bio u blizini,ali je sigurno da kada je mis poceo sa divljanjem u tom trenutku telefon bio neaktivan!

Koliko znam taj genius optical je gori od kuglicnog misa i mislim da je to kod njega normalna pojava, dakle ili kupi novog optickog misa ali ne neki od 700din nego neki skuplji ili kupi obicnog kuglicnog za 300din i radice ti super

Poz

Ma, bre sine, samo shljakaj, nema zasto da kupujes novi, kad ti taj crkne, kupis drugi, misevi su potrosna roba, a opticki Genius, imam slican tome, vrlo lepo i precizno radi, za te pare, ne moze savrsenstvo, pogotovu ne od Genuisa, oni su ipak marka bezveze.

Nek ste zivi i zdravi!

Miševi nisu potrošna roba, kada se kupi pravi miš. Logi Wheel Optical skoro 3 godine star, radi kao prvog dana (u svoje vreme plaćen ~25€). MS Intelli 3.0a, star 2.5 godine, radi takođe kao nov (u svoje vreme vredeo ~50€, ali dobijen na poklon). To su (optički) miševi koji se koriste kod mene u kući. A i pritom se koriste još 2 najobičnija Logi kuglična, koji su pre toga bili u igraonici i gle čuda, rade i oni. Da li je pametnno s vremena na vreme dati 5-10€ za miš? Naravno da ne. Jednom se otvoriti za pravi miš i koristiti ga dokle god ima USB portova na pločama.

Cekaj, sad Dzordane, da te ja pitam nesto, prvo:
Da li taj tvoj MS intelli, kad ga roknes o zid, da li on posle radi, ili kada ti ljusne na patos, e, o tome se radi, a ovde nema mnogo da se izgubi, a sad da dam 25 eura oko 2000 dindzi za *****i mis, tesko :)

Drugo: Jos nesto jel' ti ono pichis makar rekreativno basket?

bigone je napisao(la):
Cekaj, sad Dzordane, da te ja pitam nesto, prvo:
Da li taj tvoj MS intelli, kad ga roknes o zid, da li on posle radi, ili kada ti ljusne na patos, e, o tome se radi, a ovde nema mnogo da se izgubi, a sad da dam 25 eura oko 2000 dindzi za *****i mis, tesko :)

Drugo: Jos nesto jel' ti ono pichis makar rekreativno basket?
Intelija bijem često u igraonici, imam dosta svedoka, ne zato što to želim, nego zbog nervoze i napetosti.

Košarkom se bavim polu-aktivno.

PS. I dalje stojim iza svog principa, da će ono što držim (miš/tastatura), u šta gledam (monitor) i ono šta slušam (zvučnici) biti najbolji mogući ili makar težiti ka tome da budu zamenjeni boljim. Procesori i grafičke i onako dođu i odu, periferije mnogo duže traju.

Poslednja izmena:
Ja mislim da je to do mobilnog telefona ili do nekog slicnog izvora elektromagnetnog zracenja.Mogao bi da bude VCR ili TV ili nesto slicno.
Moguce je da si navukao neku od onih zezalica koje same pomeraju misa.Sve je moguce...:)

ntelija bijem često u igraonici, imam dosta svedoka, ne zato što to želim, nego zbog nervoze i napetosti. Košarkom se bavim polu-aktivno. PS. I dalje stojim iza svog principa, da će ono što držim (miš/tastatura), u šta gledam (monitor) i ono šta slušam (zvučnici) biti najbolji mogući ili makar težiti ka tome da budu zamenjeni boljim. Procesori i grafičke i onako dođu i odu, periferije mnogo duže traju.

Ma, bre, Dzordane, mis od 9 eura i onaj od 25 ne mogu da se mere, ni po preciznosti ni po kvalitetu, samim tim ni po trajanju, tu nema dileme, nego ti bas reagujes, ;) Periferije traju najduze, ja se recimo i ne secam kada sam kupio tastaturu, koje godine, ali mislim da radi sigurno 5 godina.

Ja sam moju tastaturu i mis platio prilicno pre oko godinu i po dana, i danas se ponasju kao i kada su otpakovani, rade fenomenalno...cena ipak opravdava.

Ma strelica pocne da se trese i krece po ekranu(doduse vrlo malo).TV program gledam preko kompa,jedino ako mu smeta baza od fiksnog telefona.To je sve od elektronike u blizini.Pretresao sam racunar sa Kasperskim i Spybot-om i nista.Verovatno djubre od misa!

Bolje daj sada nekih 30e za mx310 ili neki bolji i bices miran dok ga ne razbijes o zid :D
Ako neces da dajes 30e za misa onda uzmi neki kuglicni ali nikako opticki koji kosta u rasponu od 5-20e

Invader je napisao(la):
Koliko znam taj genius optical je gori od kuglicnog misa
Nije tačno, taj Genius optical je definitivno bolji od svakog kugličnog miša. Ja sam ga kupio iz *******cije, ali se pokazao kao sasvim dobar pa više i ne razmišljam o kupovini drugog (uzgred, negde ovde imate tekst čoveka koji se žali da mu optički Logitech jako loše radi).

Tehnologija optičkih miševa je do te mere razvijena i unifikovana da bih se mogao kladiti da se u 95% miševa na tržištu ugrađuje isti hardver. Ono što čini razliku je kvalitet tastera, točkića itd, a ne optički senzor i čipovi za prepoznavanje pokreta, kada je reč o istoj klasi (optička rezolucija, tip senzora, tip diode).

Jedan moj prijatelj je imao isti problem sa A4 kugličnim mišem. Ne znam šta je bio uzrok, možda virus, možda kvar miša.

Izmedju ostalog, Wiz011, ja imam A4 kuglicni i to SWW37, radi fantasticno.Precizan, hod tastera je bas po mojoj meri...Mozda samo ja imam taj slucaj

A4 tech kuglicni mis, je najbolji kuglicni mis koji postoji, kosta negde oko 300din i radi odlicno, ako se u kom slucaju pokvari/polomi nije problem dati 300din.Za taj genius optical znam da se dosta tripuje, kad se brzo pomeri levo on ide desno i na dole ili obrnuto, vrlo su krhi, tako da oni sa tankim zivcima koji svoj bes iskaljuju na misu moraju brzo da ga menjaju, dok neki opticki tipa mx300 ili dual otical su prakticno ne unistivi i tesko se kvare.Tako da je bolje dati malo vise para za nekog kvalitetnog misa nego dati 10-15e i pitati se da li sam dobio dobar primerak

Invader je napisao(la):
A4 tech kuglicni mis, je najbolji kuglicni mis koji postoji...
Ako može samo mala korekcija :)... mislim da je najbolji kuglični miš Razor Boomslang 2000... ok, malo će teže da se nađe, ali pre par godina su aukcije na ebayu za ove miševe prelazile i 200 dolara za komad ;)... polovan

Poslednja izmena:
Bane® je napisao(la):
Ako može samo mala korekcija :)... mislim da je najbolji kuglični miš Razor Boomslang 2000... ok, malo će teže da se nađe, ali pre par godina su aukcije na ebayu za ove miševe prelazile i 200 dolara za komad ;)... polovan
WOOOOW, drzim se ja moga A4Teha :bottle:

Taj genius optical je shit!Kao prvo izmislja za podlogu,kao drugo nije otporan na udarce!
Salu na stranu , ali ima mi ga drug , ciji je mis kupljen pre otprilike 2god!naravno radio je ok (koliko toliko) nekih pola godine , ali nakon toga gore pomenuti simptomi!Da igra neki fps(counter strike!) nema ni pomisli!Ovaj mis je bas potrosna roba!
Dok mi drugi drug ima logija nekog s68(ili tako nesto) radi perfektno vise od 2god ,i trpio je i trpi redovno skokove sa stola visine 80cm na parket!
Uzmi u obzir da su isto kostali!!
A sto se tice kupovine nekog vrednijeg misa(preko 30e) nema dileme!kupio sam pre god dana microsoft wireless IE 2.0 i nezalim ni dinara(40e) za mis!Ipak je to jedina stvar s'kojom smo najvise u kontaktu sa compom!

U pravu si.Samo je loša stvar ako daš za misa 40 evrića a on ti se sjebe posle mesec dana.BTW ja sam moj MX510 platio 40evra i prezadovoljan sam.

Corey je napisao(la):
U pravu si.Samo je loša stvar ako daš za misa 40 evrića a on ti se sjebe posle mesec dana.
Postoji nešto što se zove garancija...

200 dolara na aukciji je neki lik placao Logi Wingmana sa Intelli optikom unutra jer je kao Wingman najbolji mali ergonomski mis.

Boomslang ja mislim da i dalje moze da se kupi i nikada nije toliko kostao.
Sada ima neki opticki Razor, bilo ga je po testovima dosta, 6000dpi bese, pozlaceni kontakti i slicne "zezalice".

Pozdrav!

Znam da ima sada da se pazari Boomslanga, ali ja sam mislio na Razor Boomslang 2000, onaj miš koji je napravljen pre nego što je Razor upao i finansijsku krizu i pre nego što je počeo da pravi malo "komerijalnije" miševe.

Ko daje garanciju na miseve???

Wolfman je napisao(la):
Ko daje garanciju na miseve???
Na svaki miš za koji se i malo isprsiš, dobićeš garanciju.
Sećam se kad sam ja pazario Logi Wheel Optical. To je tada bio drugi najbolji optički logi miš, prvi je bio Dual Optical. Na Wheel Optical se dobijala garancija 3 godine, a na Dual Optical 5 godina. Znam da je Simpson na primer imao lepo napismeno petogodišnju garanciju za Logi Optical :). Za MS recimo dobiješ godinu dana, mada nisam siguran, nebitno. I za ovaj MX510 sigurno mora da dobiješ godinu dana, minimum.

U mom slucaju sa A4tech optichkim u pitanju je bila podloga misa, kada ode na svetle povrsine na podlozi on poblesavi. zamenio sam podlogu sa nekom tamnom koja ne svetluca i sve je OK. :)

Moj brat je uzeo Microstarov komplet, nije dobio...ni ja
ne znam...

Evo ja sam za MS dobio garanciju od 1god , kao sto kaze bane za sve sto puknes malo vise trebalo bi da dobijesh garanciju!

Invader je napisao(la):
A4 tech kuglicni mis, je najbolji kuglicni mis koji postoji
Pa sad baš... Reći da je najbolji koji postoji malo je preterano, ali to jesu dobri kuglični miševi, ja sam ih koristio godinama. Ali, dobri su dok rade. Mana im je da često senzori koji registruju pokretanje onih točkića oslabe i miš postane potpuno neupotrebljiv. Znam za niz takvih primera, mada ja još uvek imam jednog koji savršeno radi (ali imam i jednog koji ne radi).

Genius kuglične miševe nema smisla ni porediti sa A4 Tech, Genius je bezmalo neupotrebljiv.

rampl, smeo bih da se kladim u kilo karamela da imaš isti problem kao i ja. U pitanju je problem sa SP2 na koji sam zapazio da se pojedinci žale na forumima.
Meni je kursor nakon instalacije SP2 počeo da se kreće, uvek na levo i/ili naviše. Miš je bio A4, kuglični, sasvim solidan, ali sam rešio da ga zamenim, pošto mi se ionako dosadilo da ga čistim. Kupio sam A4 optički (leži mi oblik A4 miševa) i sve je jedno vreme bilo u redu, a onda je kursor i sa njim počeo da šeta. Povremeno me nervira, ali opet mislim da mi je bolje da istrpim nego da sad reinstaliram OS ili uklanjam SP2.

Vrh Dno