Šta je novo?

Miro studio av/dv 9

nesa69

Čuven
Učlanjen(a)
05.01.2002
Poena
785
Prebacio sam neke kasete sa Sony analogne kamere (NTSC model) preko Leadtekove Winfast TV 2000 xp kartice u kompjuter u DVD kvalitetu. Slika je dobra ali kao da fali ostrine, probao sam preko iste kartice zatim sa Cannon DV kamere, isto preko kompozitnog ulaza (PAL kamera) i slika je odlicna sa obzirom da kamera nema Dv izlaz.

Receno mi je da je pravo resenje uzeti Miro studio av/dv karticu koja jedino moze da to odradi kako treba (ima jedan analogni i jedan Firewire ulaz) ali i cenu od oko 150 €. Zanima me da li neko ima doticnu karticu i da li je stvarno toliko bolja posto je otprilike 5 puta skuplja od recimo ove Leadtekove Tv kartice. Nisam imao prilike nigde da procitam na netu iskustva sa tom karticom tako da bi mi svaki savet dobro dosao.

unapred hvala i pozdrav

Prvo da znas da je Miro kupio Pinnacle.Ta karta se zove Pinnacle AV/DV ili nesto slicno.Moj ti je savet da potrazis negde Pinnacle DC 10+, bolja je.Koliko sam video, ima jedan cip vise i to bas onaj koji konvertuje digit. u analogni signal na Video izlazu nazalost nema Firewire ulaz.(to se lako resi sa nekom PCI FW.karticom.DC 10 je pomalo cudljiva karta, ali kad je malo naucis moze jako lepo da posluzi za konverziju analog. u digit. signala i obrnuto.Ne znam koju verziju Studia trenutno daju uz karte ali trenutno je aktuelna Studio 9.TV kartice su pre svega za gledanje TV-a a ovo su cepturing karte, znaci nemogu da se porede.Ako imas para i vazan ti je kvalitet, ne oklevaj kupi cepturing kartu.Za ostale pojedinosti kontaktiraj me na PM.Pozdrav. cheers

nesa69 je napisao(la):
...probao sam preko iste kartice zatim sa Cannon DV kamere, isto preko kompozitnog ulaza (PAL kamera) i slika je odlicna sa obzirom da kamera nema Dv izlaz...

Kako DV kamera pa nema DV izlaz? Po meni, logicno je da analogni izlaz sa sony kamere spojis na analogni ulaz Canon DV kamere, a zatim Canon spojis pomocu firewire veze sa racunarom i iskoristis Canon kameru kao A->D konverter (cini mi se da MV 500i pa sve do MV7x0i to podrzavaju). Ne znam koliko je ovaj nacin bolji ili gori od posebnih kartica koje rade tu konverziju, ali mozes da probas ako to tvoja DV kamera podrzava. Trebalo bi da je bolje nego capture preko kompozitnog a ne kosta te dodatne pare.

Vrh Dno