Šta je novo?

Miro PCTV daljinac brljavi-Help!?

George

Čuven
Učlanjen(a)
27.02.2002
Poena
619
Molio bih nekoga ako ima iskustva sa PCTV sa daljinskim da mi pomogne:
daljinski bukvalno iz cista mira prestaje da radi bez nekog pravila i bez ikakvog drugog rada na racunaru-sem tipkanja po daljinskom (definitivno senzor vise ne reaguje), a i kada radi cesto brljavi sa komandama. Posle restarta jedno 5 min radi (s tim sto se pomalo muci i brka komande) da bi na kraju skroz otkazao poslusnost.Sve ostalo nastavlj da radi normalno,ceo PC,(MSI BX MASTER,Cel 466@583,256RAM,7200Maxtor,ATI AIW 8Mb PCI,bezicni A4-tech PS/2 IR mouse-koji radi besprekorno),
da li je mozda neispravan (ima jos 8-10 meseci garancije), ili se nesto brka u PC-u ili je jednostavno tako napravlen(reaguje i na druge daljinske i menja programe). Molio bih za pomoc.

Ocajno ocekujuci bilo kakav predlog
(ne bas bukvalno)

Menise chini da je do daljinskog. Imam i ja PCTV daljinac , ali nemam te probleme :)

Ako se ne varam to je u machini All In Wonder, ali koja varijanta ?
Koji OS koristis ?:cool:

All In Wonder je verovatno prva varijanta-Ati rage pro 8 Mb PCI, a OS je Win98 SE, a prethodni vlasnik se kune da je njemu sve radilo OK, Delimir mi je rekao da njemu ponekada zaglupi daljinski posto mu se ponekada pobrkaju komande sa daljinskim od stuba, ali ne bas ovako.
Da li bi eventualno doslo u obzir da probamo da izmenjamo daljinske i senzore na mojoj i tvojoj masini ako ti nije prevelika gnjavaza-mislim da bi tako najjednostavnije otkrili u cemu je stvar?

Evo ovako , pokusacu da pomognem , posto sam imao slican problem . Prvo da budemo sigurni da nije sam daljinski , uradi sledece pokreni pctv remote i stisni dugme test . Ako prstom prekrijes na kratko senzor trebalo bi da zasvetli zeleni virtuelni led. Ako svetli prijemnik je ok . Moze da se desi da se senzor ' ne oseca dobro ' na mestu kojem se nalazi pa probaj da ga premestis . Kod mene se desilo sledece :posto je zica u samom kablu jako tanka prekinula se na samom konektoru na com port i morao sam da ga rastavim , i da skratim zicu , od tada radi . Sve ovo nemora da znaci da je kod tebe slucaj , ali i to je jedna od mogucnosti . Pozdrav :wave;

Pa pazi on reaguje (kada sam ga preklopio prstom treperi) i neko vreme radi solidno samo sto pomalo brljavi komande, ali onda posle nekog vremena rada na racunaru odjednom prestane da reaguje-skroz mrtav, a kada resetujem racunar opet radi malo i tako stalno a za vreme rada ne pomeram senzor uopste pa mi ne deluje verovatno da je kabl ostecen, mada je struja cudo uvek te iznenadi.

Zanči nisam jedini kome kad dodirneš prstom sensor on da signal kao da je pritegnutno neko dugme (u test-u)?! Meni se dešavalao da na pojedini mestima sam reaguje....

Da li pricate o opcionalnom PCTV daljinskom upravljacu koji ide na COM port? Ako jeste, da li je on nezavisan od same PCTV kartice, tj. da li moze da se koristi i za druge potrebe?
Da li neko zna gde moze da se pazari doticni i koja je cena?
Fala...

Meni se desila slicna situacija sa ne reagovanjem,ali zbog pokvarenog razvodnika u zidu.Posto mi je steker u nivou prijemnika daljinskog,a pritom je bio rumunac,emitovao je nesto odnosno nije dozvoljavao da daljinski lepo radi (cas radi cas ne,brljavi i mesa dugmice).Kada sam ga iskljucio,i kupio novi posle mesec dana cimanja da ukapiram sta je problem (iz elektrotehne a ne sa pijace),sve sljaka ok...
Pogledaj da li mozda imas neki izvor emitovanja blizu senzora,a ako imas ukloni ga i probaj onda...
Poz.

Uglavnom sam resio problem sa ovim novim driverima-sada mi dosta pristojno radi,ponekad samo omane komandu ali retko, na win2000, a na win98 jos nisam uspeo nove da instaliram tako da ne znam ali ce verovatno raditi (win98 mi je u teskom maleru ali se jos koprca pa me mrzi 20Gb da rezem da bi formatirao).

Nazad
Vrh Dno