Šta je novo?

mIRC

Dark

Čuven
Učlanjen(a)
22.06.2002
Poena
619
Skinuo sam najnoviji mIRC v6.03. Posle instalacije, upisem neki nadimak ( bilo sta ), menjam razne servere, ali pri pokusaja konekcije na server nista se ne desava. Gde sam pogresio ?

Koliko se ja secam masa tih servera koji se nalaze u listi IRC-a nece da saradjuju sa YU :(
Svojevremeno sam koristio neke svedske, ali su se u medjuvremenu pojavili i ovi domaci :)
E sad, pitanje je na koju mrezu hoces da se kacis: IRCNet, CIFNet...
Pretpostavljam da ti treba ovo:
irc.serbiancafe.ws
naravno, port 6667
:wave;

ident se sam postavlja po prvoj konekciji.Inace ti lepo uzmi upisi sve sto treba nick i to pa onda klikni ok i kucaj u statusu /server irc.chaosknight.net naravno umesto chaosknight kucaj neki drugi server ako oces ovo je samo moj primer
pozdrav

Proradilo, hvala svima na odgovorima !

evo i ja da priupitam po koju

Cemu sluzi onaj + ispred nicka... Znam da znaci "voice", al kako se "pusta"... :p :D ... mislim sta se dobija s njim i tako to. ;)

Re: evo i ja da priupitam po koju

bonovak je napisao(la):
Cemu sluzi onaj + ispred nicka... Znam da znaci "voice", al kako se "pusta"... :p :D ... mislim sta se dobija s njim i tako to. ;)

kad je kanal moderated (+m) onda samo opovi (@) i voice-ovani posetioci(+) mogu da pricaju, tj samo njihove se poruke prikazuju na kanalu... prvobitna namena toga je bila kad se radi neki intervju da pitanja postavljaju samo oni koji su dobili rec...

danas je to obican pokloncic, gest naklonosti

Nazad
Vrh Dno