Šta je novo?

Miranda 0.5x Pack

Stevs

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
20.08.2000
Poena
649
S'obzirom da već duže vreme koristim Mirandu kao univerzalni IM napravio sam jedan univerzalni pack (0.5.x) sa najnovijim pluginovima. Ko hoće može da ga skine i proba sa sledeće adrese:

http://ept.kg.ac.yu/miranda/Miranda0.5Pack.rar

Dovoljno je samo raspakovati u bilo koji direktorijum i startovati miranda32.exe fajl. Po defaultu su podešeni ICQ, MSN i IRC protokoli dok ostali standardni protokoli mogu po potrebi da se ukljuce (yahoo, jabber itd.)
Ako ima nekih problema pišite pa da popravimo i to.

Miranda IM version: 0.5 Preview Release 3 Unicode
Build time: 02:26:20 on 19 July 2006
Profile size: 146.05 KBytes
Profile creation date: 21 Jul 2006 at 01:46:32
Nightly: No
Unicode core: Yes

Active Plugins (38):
AdvancedAutoAway.dll v.0.0.2.23 [21 Jul 2006] - Advanced Auto Away
Chat.dll v.0.5.0.1 [18 Jul 2006] - Chat (Unicode)
clist_nicer.dll v.0.7.0.0 [25 Jun 2006] - CList Nicer+ (Unicode)
CopyIP.dll v.0.0.0.3 [19 Dec 2004] - Copy IP
dbeditorpp.dll v.3.1.3.3 [21 Jul 2006] - Database Editor++
dbx_3x.dll v.0.5.1.0 [18 Jul 2006] - Miranda database driver
Fingerprint.dll v.0.0.0.28 [08 Jul 2006] - Fingerprint
fontservice.dll v.0.1.3.3 [15 May 2006] - FontService
historypp.dll v.1.5.0.103 [21 Jul 2006] - History++ (2in1) alpha
historystats.dll v.0.1.2.1 [21 Jul 2006] - HistoryStats (Unicode)
icolib.dll v.0.0.1.3 [14 Jun 2006] - Icons Library Manager (Unicode)
ICQ.dll v.0.3.7.0 [18 Jul 2006] - IcqOscarJ Protocol (Unicode)
Import.dll v.0.9.6.0 [21 Jul 2006] - Import contacts and messages +
IRC.dll v.0.6.3.7 [18 Jul 2006] - IRC Protocol
keepstatus.dll v.0.0.2.85 [22 Jun 2006] - KeepStatus
loadavatars.dll v.0.0.2.3 [12 Jul 2006] - Avatar service
metacontacts.dll v.0.10.0.4 [21 Jul 2006] - MetaContacts Plugin
micqBirthday.dll v.0.3.4.0 [26 Jan 2005] - micqBirthday
msn.dll v.0.5.0.1 [18 Jul 2006] - MSN Protocol (Unicode)
mtextcontrol.dll v.0.0.1.10 [09 Dec 2005] - Miranda Text Control [build #160]
mToolTip.dll v.0.0.1.6 [21 Jul 2006] - mToolTip
ncn.dll v.0.0.2.9 [28 Sep 2005] - NickChangeNotify
nudge.dll v.0.0.1.10 [26 Jun 2006] - Nudge
png2dib.dll v.0.1.3.1 [18 Jul 2006] - PNG images processor
PopUp.dll v.2.0.3.97 [09 Dec 2005] - PopUp Interoperability [RC2]
quicksearch.dll v.1.3.0.2 [18 May 2005] - Quick Search
seenplugin.dll v.5.0.4.3 [21 Jul 2006] - Last seen plugin mod
sendss.dll v.0.2.4.1 [27 Mar 2006] - Send Screenshot
smileyadd.dll v.0.1.12.7 [10 Jun 2006] - SmileyAdd
startupstatus.dll v.0.0.3.27 [14 Jun 2006] - StartupStatus
tabsrmm.dll v.0.9.9.210 [25 Jun 2006] - tabSRMsgW (unicode)
TopToolBar.dll v.0.7.3.0 [17 Sep 2005] - TopToolbar
TypingNotify.dll v.0.0.1.6 [05 Jul 2004] - Typing Notify
updater.dll v.0.4.10.5 [30 Jun 2006] - Updater
versioninfo.dll v.1.2.0.3 [21 Jul 2006] - Version Information
weather.dll v.0.3.5.10 [16 Jul 2006] - Weather Protocol
whoisreadingmystatusmsg.dll v.0.0.1.1 [12 Apr 2006] - WhoIsReadingMyStatusMsgNotify
yamn.dll v.0.0.1.8 [21 Jun 2006] - YAMN tweety

Poslednja izmena:
Postoje tri načina:

1. Da importuješ staru bazu i da koristiš novi pack ali podesiš sve ponovo
2. Da iskopiraš samo iz direktorijuma /Profiles/profile.dat stare mirande na isto mesto u novom packu
3. Da u staru mirandu iskopiraš sve nove pluginove i miranda.exe što mu se svodi na predhodnu tačku:)

Pre nego što bilo šta uradiš backup-uj kompletnu staru mirandu.

Poslednja izmena:
ZoNi je napisao(la):
hm... ipak cu verovatno sve iz pocetka... odvojim 1 sat, pa sve lepo podesim...

mada, sad gledam - mnogo si pluginova potrpao ovde ;)

U principu sve je podešeno. Mogao bi svako ko koristi pack da napiše ili ostavi screenshot šta je menjao pa da napravimo univerzalna podešavanja.
Što se tiče pluginova sad ih ima i manje nego u 0.4 packu jer su pojedini objedinjeni, a i sama miranda je vrlo stabilna za razliku od buildova pre godinu dana i više dana.

Novi import plug in je odličan, lično sam sredio kompletan ICQ history od 1998. godine. Ako nađe iste history zapise on ih preskače, može da preskoči history i kontakte koji trenutno nisu u listi i sl. Koga interesuje kako da importuje history koji nije u periodu 99b-2003a tj. ICQ history 2003a neka pita:)
Sve u svemu šlogirao sam se kad sam video koliko sam vremena izgubio na IM-u:p

Poslednja izmena:
Hvala za ovaj pack! Nikada nisam koristio Mirandu i baš sam juče bio na sajtu gde sam video ogroman broj plugin-ova i odustao jer nemam pojma zašta koji služi... Tamo je samo moguće downloadovati 'ogoljenu' verziju.

Da li ću ja, glupan, moći da koristim Mirandu iz ovog packa čim je raspakujem, ili je i dalje potrebno dosta podešavanja (da li je neko pravio neki tutorial?)? Ponavljam, nisam je nikada koristio, a znam da nije laka za podešavanje.

Hvala!

p.s. Sada vidim da si napisao da je sve podešeno, tako da je pitanje verovatno bilo glupo? Right?

Poslednja izmena:
Mickey Mouse je napisao(la):
Hvala za ovaj pack! Nikada nisam koristio Mirandu i baš sam juče bio na sajtu gde sam video ogroman broj plugin-ova i odustao jer nemam pojma zašta koji služi... Tamo je samo moguće downloadovati 'ogoljenu' verziju.

Da li ću ja, glupan, moći da koristim Mirandu iz ovog packa čim je raspakujem, ili je i dalje potrebno dosta podešavanja (da li je neko pravio neki tutorial?)? Ponavljam, nisam je nikada koristio, a znam da nije laka za podešavanje.

Hvala!

p.s. Sada vidim da si napisao da je sve podešeno, tako da je pitanje verovatno bilo glupo? Right?

Sve što treba da uradiš je da upišeš svoje podatke i passworde za IM koje koristiš i to je to...

Stevs ala je ruzna :D :D :D :d

Svaka cast ;)

P.S. Mogli bi da napravimo neki "mini" setup, koji bi klikom na exe otpakivao sve na zeljenu lokaciju.

Poslednja izmena:
Ja sam dugo vremena na trillianu, no rado bi prešao na Mirandu. Zanima me koliko mi je komplikovano da importujem stotine logova iz trilliana u Mirandu?

Svaka čast za ovaj paket, super je, jedino što mi smeta (i neko nađe zamerku :eyebrows: ) je vremenska prognoza, jer to imam preko Operinog widgeta, zbog toga samo tri bambija.
Problem: Meša mi naša slova na #benchmark IRC-u samo tamo, u MSN i ICQ prozorima ne.

Poslednja izmena:
Je l vam radi nudge plugin u ovom packu?

GEOM je napisao(la):
Svaka čast za ovaj paket, super je, jedino što mi smeta (i neko nađe zamerku :eyebrows: ) je vremenska prognoza, jer to imam preko Operinog widgeta, zbog toga samo tri bambija.
Problem: Meša mi naša slova na #benchmark IRC-u samo tamo, u MSN i ICQ prozorima ne.

Samo isključi weather plugin i to je to. A što se tiče IRC-a pogledaj da li je font postavljen na CE.

kUdtiHaEX je napisao(la):
Stevs ala je ruzna :D :D :D :d

Svaka cast ;)

P.S. Mogli bi da napravimo neki "mini" setup, koji bi klikom na exe otpakivao sve na zeljenu lokaciju.

Ćuti tamo fenserico:d

btw: videću da napravim setup ako me ne bude mrzelo:)

2 Stevs

Isključen je weather plugin, font je CE, ali mi ne predstavlja problem, jer na IRC idem preko Operinog IRC klijenta, ali možda ne bi bilo loše da probaju još neki korisnici.

Poz,

Uspeo sam da sredim Mirandu kako sam zeleo: skinove i teme...

Medjutim, naisao sam na mali problem: kada kucam poruku ja ne vidim slova koja kucam, tj slova su izgleda iste boje kao i pozadina: belo/siva!??? Naravno pricam o prozoru koji se otvori za chat.

Imate li ideju kako da namestim da mi slova budu crne/plave/tamne boje kako bi ih razlikovao od pozadine, dok kucam!!????

Hvala!!!!

Prilozi

• Miranda skin - GMetal.jpg
    Miranda skin - GMetal.jpg
    53.5 KB · Pregleda: 105
  • Miranda skin - GMetal_1.JPG
    Miranda skin - GMetal_1.JPG
    54.5 KB · Pregleda: 90
Mickey Mouse, nadji u opcijama fontove i boje :)

da li biste mogli da mi posaljete MSN plug-in koji je u ovom pakovanju? vidim da je maltene najnovija verzija. hvala!

mejl je momsab gmail com

dobih od GEOMa
valjda radi plugin kako treba, MSN trenutno teram preko transporta na jabber serveru

momsab je napisao(la):
Mickey Mouse, nadji u opcijama fontove i boje :)
Heh, ne vredi, probao sam. :p

Pored toga, imam problem i sa tim sto na Enter ne salje poruku, vec samo spusti novi red!??? Malo iritira kada moram stalno manuelno da kliknem Send. :wall:

a da za slanje probate Alt+S?

Nazad
Vrh Dno