Šta je novo?

Miracast ezCast(AirPlay,DNLA,Miracast)

Poslednja izmena:
e Hvala,nisam znao...mada nisam nasao za 2000 soma..skoro svuda je 3600....daj link gde ima za 2soma...

Napisao sam da je za "2000 povoljniji". :)

3.690din je svuda cena, rekao bih.

aha,nisam bas obratio paznju....sta mislis,da li isto rade....nisam nasao,da ima podrsku za razne sisteme,kao onaj gore...koji ima za svaki Os serversku aplikaciju...
cini mi se da je ovaj usko vezan samo za Mobilne Android i iOS....
meni ej bitnije da ide i sa kompa...a ne samo sa Androida...
2ahejx1.png

Poslednja izmena:
Zvanično podržava samo Android i iOS. E sad, da li postoje neki programi koji omogućavaju da i PC i Mac komuniciraju sa njim... Ne bih znao zasigurno, ali verovatno se može iskopati nešto.

Moguće je da će raditi za programima od tog EZcast-a: http://www.iezvu.com/download/

Trebalo bi probati: Link

A i ovo: LINK

Poslednja izmena:
to je sad verovatno..:)....ne zurim,jer imam dosta igracki...ali mi se cini da je ovaj EZ za nijansu bolji.....pratimo....

Zvanično podržava samo Android i iOS. E sad, da li postoje neki programi koji omogućavaju da i PC i Mac komuniciraju sa njim... Ne bih znao zasigurno, ali verovatno se može iskopati nešto.

Moguće je da će raditi za programima od tog EZcast-a: http://www.iezvu.com/download/

Trebalo bi probati: Link

A i ovo: LINK
Hvala na Linkovima....ali sam ja usko vezan iskljucivo samo za Mac....zato mi onaj EZ sigurno odgovara...:)

taj link je Biblija za DNLA,znam za njega duze....nema koji program nisam probao,dok nisam zakljucio da meni najbolje uz TV ide Universal Media Server.......mene vise zanima Miracast...

Imam kod sebe Prestigio PMD1 i sve prethodno napisano ne uspeva kod njega.
Probao sam softver sa: http://www.iezvu.com/download_all_info.html Ali WiFi adapter na mom računaru ne vidi mrežu koju je napravio PMD1. Moguće je da je problem u samom WiFi adapteru (D-Link DWL-G122).

Windows 8.1 podržava Miracast dongle-ove na sledeći način: http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/project-wireless-screen-miracast

Ali ja nemam računar sa tim operativnim sistemom, tako da ne mogu da isprobam.

Na Androidu radi kako je i predviđeno.

ima li stekanja sa Androida na Stick,zanimame kako ide Video,Igrice...Slike i Mjuza mi stvarno nije bitno...:)

Ima povremeno zastoja kada se gleda video. Kao da secne na trenutak i nastavi normalno (ali to je možda i do ROM-a na telefonu, mada sumnjam). Ali probao samo samo YouTube, jer nemam nijedan video fajl na telefonu. Moguće je da je bolja situacija kada se pušta video direktno sa Android telefona ili tableta.

Muzika radi odlično (iako ti nije bitno :)).

Igre imaju malo kašnjenje, pa nije za igranje igara gde su refleksi od izuzetne važnosti. Ovde je prikazano na šta mislim: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=LXKg86Vr3Ak#t=164

Ok,Hvala...vidis sem igrica,par stvari izgleda bolje radi i bez Tog sticka...navescu primere....
za Video koristim par programa sa Marketa,i nema stekanja,stim da mogu da biram dva izvora Playera(AppleTV ili Android Tv Box sa programom KXcast)
-iMediaShare/Flipps..nije ogranicen samo na Youtube....
-AppleTv Media Player
-Ark Media Centar-takodje dosta raznih Video servisa...
sa oba playera ide i video,slike,muzika....
a moze fino i Android Tv da se pretvori u Airplay risiver,ali bez opcije Miracast...sa programom
AirPlay/DLNA Reciver

^ Svi sadašnji Android TV uređaji (Android 4.2) podržavaju i Miracast i DLNA. Rekoh u drugoj temi. Aplikacija za Miracast je i preinstalirana.

Sve što si naveo se već znalo, stim što ovde nema ograničenja. Tačnije, deljeni sadržaj je ograničen samo mogućnostima uređaja koji šalje sliku Prestigio PMD1 uređaju.

Kome je potrebna zamena za povezivanje kablom Android uređaja i TV-a ili projektora kako bi održao prezentaciju, pustio muziku ili video, Prestigio PMD1 je prava stvar za njega.

ma znam da smo pisali o tome....ali cim to steka,to nije za mene savrseno...i dalje imam teoriju da je Airplay stabilniji protok od Miracast-a....ali ne bi da Ulazimo u raspravu:)

Poslednja izmena:
ma da,ali verovatno u taj mali problem,ulaze i nasi Ruteri,i ko zna sta jos..:)
u svakom slucaju,kako smo se nekad primali na Bluetooth i prebacivanje slika i muzike....sad nam samo ostaje Teleport:)..pa da se posecujemo na Pivu i Rakici,kad ocemo..:)

Poslednja izmena:
Vidim da je malo stara tema ali da ne otvaram novu,

planiram da uzmem neki miracast dongle - prvenstveno da gledam film na tv koji pustim na telefonu ( tv nema usb ). E sad moje pitanje se odnosi na to da li subtitle ili ti prevod radi normalno na tv, znaci da ono sto vidim na telefonu vidim i na tv-u, negde sam procitao da ima problema sa prevodima pa ako neko koristi uredjaj neka kaze kako radi...

pozzz

Ne znam kako sve to u praxi radi... Ali mogu da ti potvrdim da sa Chromecast možes da gledaš sa kompa bez problema, film sa prevodom

Vidim da je malo stara tema ali da ne otvaram novu,

planiram da uzmem neki miracast dongle - prvenstveno da gledam film na tv koji pustim na telefonu ( tv nema usb ). E sad moje pitanje se odnosi na to da li subtitle ili ti prevod radi normalno na tv, znaci da ono sto vidim na telefonu vidim i na tv-u, negde sam procitao da ima problema sa prevodima pa ako neko koristi uredjaj neka kaze kako radi...

pozzz

imam ja jedan ezcast koji ne mogu da isprobam vec mesec dana. ajd probacu u narednih par dana da testiram i javicu ti za titlove.

Isprobao sam konacno. sve sljaka lepo, ali titlovi se baguju. pusta ih normalno, ali cim naidje na neko nase slovo, sve posle tog slova se ne vidi.
ko gleda sa engleskim titlovima, nece imati nikakv problem. nije mi palo na pamet da probam da promenim jezik kako bi mozda nasa slova bila prikazana.

Ok, hvala na trudu, vidim da ce biti - kako mi se zalomi , zavisno od modela.

pozzz

direct. telefon se kaci na miracast pa miracast na ruter ako je potreban pristup internetu.

uzeo bih zbog filmova, oce li gurat full hd ovi mircast do 20 e?

pojma nemam. ja sam svoj samo isprobao sa nekom igricom kod ortaka i od tada mi skuplja prasinu.
mislim da nijedna rezolucija nece praviti problem. on ima buffer pa ne gura bas u realnom vremenu kroz mrezu. odnosno, tako radi kada pustas preko njegovog media playera, a ima i wireless display opcija, ali tu ce slika sigurno biti osiromasena zbog performansi

da budem iskren, ne znam da li ti se isplati za filmove. ti bi da prebacis film na tel i onda da pustas na tv? zar ne mozes samo da flash da ubodes i da se ne gnjavis sa telefonom?

ako hoces, mozes da uzmes ovaj moj da isprobas, pa ako ti ne radi posao da ga vratis.

ja bi najradije sa fleskom al kako da podesim subtitle,to je nemoguce .film samo pusta kao video fajl nema nidje da mogu da ubacim srt file

pa ubacis u Folder gde ti je film,isti naziv i za titl...recimo
Spiderman.avi
Spiderman.srt

Vecina televizora nece imati opcije za biranje titla van foldera sa video fajlom, ali moze da izabere jedan od nekoliko iz istog foldera. takodje je encoding bitan da bi citao nasa slova ako ti je to potrebno.

Nazad
Vrh Dno