Šta je novo?

Mio Moov 200

Učlanjen(a)
15.12.2008
Poena
319
Imam problem sa gore navedenim modelom. Radio je par godinica lepo, updateovao sam mape redovno par puta i sve je bilo kako treba...
Došla zima, slabo sam se kretao, zaboravio na navigaciju koje je ostala u kaseti u kolima. Slučajno sam tražio nešto i naleteo na nju. Uzmem je i odmah nakacim na komp. Skinem update i pokrenem ali... nešto nije u redu bilo tipa nije update za ovaj uređaj te ja samo isključim navigaciju i vratim nazad u auto. Prekjuče mi zatreba navigacija jer sam tražio neku adresu u BG i da je upalim ono krene da pali, ali neće da je učita do kraja! Izbacuje da je sad verzija ta ****na "COBIA" čiji sam update pokrenuo, ali posle prve sličice kod učitavanja više se ništa ne događa...

Probao sam par puta da je resetujem, ali svaki put zakuca na istom mestu. Probao sam da pokrenem i sa kartice Poket verziju ali ne vredi. Čupao sam i bateriju napolje i vraćao, ali opet sve isto...

Zna li ko šta se događa i ima li joj života??? :(

Imam ja bekapovane fajlove sa navigacije ako ti slučajno zatrebaju a za ostalo nemam pojma ;)

Sve zavisi u kom stanju je uredjaj, tj, da li je vidljiv preko USB-a ili ne.

Pogledaj prvi post na http://www.gpspassion.com/forumsen/topic.asp?TOPIC_ID=127723&whichpage=1. Ja sam po toj proceduri uspeo da povratim iz mrtvih moj Mio Moov 310. Inace, ovlasteni servis za Mio je pre toga rekao da moj uredjaj ne moze da se popravi bez zamene EEPROM-a.

Posto se uredjaj nije video preko USB-a isao sam po tacci "2)How to repair your mio if no connection with pc". Otvorio sam ga, kratko spojio dva pina na cipu, ubacio novi firmware (link za skidanje imas u istom postu). Posle toga sam reinstalirao MioMap (koristeci map update sa Mio sajta), unlockovao uredjaj (VisualGPS by lanik) i instalirao i iGO8.3 i iGOPrimo. Tako da sad imam uredjaj na kome rade sva tri programa za navigaciju...

Ako je vidljiv preko USB-a, onda pokusaj da vratis backup sa PC-ja (ako imas backup).

Pozdrav

Posto se uredjaj nije video preko USB-a isao sam po tacci "2)How to repair your mio if no connection with pc". Otvorio sam ga, kratko spojio dva pina na cipu, ubacio novi firmware ...
Pozdrav

To je upravo slučaj! Video sam neke slicne linkove ali nisam znao da li je to to što meni treba! Hvala ti puno, a ja ću napisati koju reč više kad budem skupio hrabrosti da tako nešto isprobam xD

Uspeo da promenim firmware ali ne kontam kako da nateram da je vidi PC da bih mogao da ubacim mape? :(
Možda treba da odravim ovu drugu kombinaciju spajanja pinova??? :S

Uploaded with ImageShack.us možda je problem što je meni izbacivalo ovo, te sam ja išao onda sa SD ali bez formata... mada je meni odradio firmware ali nije rešio problem nevidljivosti prema kompu...
P.S. Da li iz ove situacije sad mogu da nateram da navigacija učita mapu sa kartice? Imam kod sebe jednu SD od 1GB i jednu SD od 256MB (sa nje sam ubacio firmware)...
Šta bi trebao da bude sadržaj na kartici?

Uf, ne secam se tacno svih detalja - ni meni nije proradilo iz prve. Pretpostavljam da je firmware koji si skinuo pravi, tj. da je za tvoj uredjaj?

Ja sam pokusavao nekoliko puta ali nije prolazilo dok nisam uradio prvo samo Format, a tek onda "WINCE Upgrade". Znaci iz onog prvog menija koji se pojavi na plavom ekranu izaberes neku od donjih opcija (Tools pa Format ili tako nesto). Time sam prvo formatirao flash disk na uredjaju i tek posle toga mi je prosao "WINCE Upgrade". Ima i ta opcija opisana na linku koji sam ti dao gore, samo je negde dublje u thread-u.

Na kartici treba da imas dva fajla: jedan je WINCE image (.bin) a drugi je samo cheksum od ovog prvog. Mozes da probas da prvo dodjes do ove opcije za "WINCE upgrade", pa da onda izvadis karticu, na nju stavis .bin i checksum fajlove, vratis karticu i nastavis dalje. Mada mislim da ja to nisam radio, nego da sam imao sve odjednom na kartici ( i WINCE image i Cobiaxxxxx direktorijum).
Inace, ja sam tek posle par desetina pokusaja uspeo da dobijem taj plavi upgrade screen :( Sve vreme sam radio istu stvar sa istom karticom, i samo je odjednom proradilo a nije htelo nekoliko puta pre toga...

Pozdrav

Ja sam za razliku od tebe iz prve "ubo" plavi ekran verovatno zato što sam se bojao da ne ubodem pogrešan pin pa sam se dosetio da selotejpom prelepim "pogrešne" pinove i ostavio 0 mogućnosti za grešku :D
Sad ću da probam sa FORMAT-om... čini mi se da sam video gde je zabačena ta opcija pa ću da probam :)
Reci mi samo jel bih posle toga već trebao da imam vidljivost uređaja na kompjuteru i da onda samo prokopiram sadržaj sa sistemom i mapama? :)

Da, nakon uspesnog WINCE upgrade, kada se uredjaj startuje, MioMap se verovatno nece pokrenuti ispravno, ali ces moci da ga vidis preko USB-a.
Mislim da se Format nalazi u Memory Tools delu menija.
Srecno

Kako mislis mrtvilo? Ne pokrece se nista? A jel mozes da dobijes plavi ekran opet?

više ne mogu... :(
u stvari kad sam išao na format ono je samo stajalo tako i stajalo... i posle par min ja lepo ugasi i više se nije palilo! Jeb*no gov*o

Bolje da ništa nisam dirao. Lepo zavio u 100din i bacio na ulicu. Možda bi je neko i uzeo... ovako sam se samo iznervirao što mi je sve bilo tako na dohvat ruke, a ništa nisam uradio tj. napravio sam da bude još gore! Mislim da nije bilo vredno truda i živaca... Sad ću mesecima da odvajam od usta za novu navigaciju koja mi treba, a treba i milion drugih važnijih stvari :(((((((((((

I još jedno samo da dodam: Ako kome treba gorepomenuta navigacija nek mi se ubrzo obrati da je ne bih odistinski raspalio na nekom roštilju... ili od beton ;)

pozdrav marko...ako je navigacija jos uvek aktuelna javi se na 064 1825448 zeljko, pa da se dogovorimo ...zeljko

Mio Mov 200 usb problem

Imam ja bekapovane fajlove sa navigacije ako ti slučajno zatrebaju a za ostalo nemam pojma ;)

Mogu li da te zamolim da mi pasaljes fajlove na mejl [email protected] ?
Imam veliki problem sa navigacijom kada je upalim pokazuje da je na usbu, ne mogu nista da uradim cak ni da udjem bilo gde. Samim tim ne mogu da promenim usb mod u sync, da li cu bez toga uspeti da instaliram backup fajlove? I kako se to konkretno radi?
Hvala unapred na odgovorima!

Nazad
Vrh Dno