Šta je novo?

Mint kde 18 i Kubuntu 16.04 legla backport plasma 5.8.4

• Začetnik teme Deleted member 9456
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 9456

Guest
Mint kde 18 i Kubuntu 16.04 legla kroz backport plasma 5.8.4. Kubuntu sve ok, sa Mintom mali problemcic u kalendaru ne radi podesavanje zemlje za praznike, najverovatnije neka sitna greska u nekoj skripti.

Ovome zeza u Mintu, sve fajlove imam kako pise na google, ima samo jedan takav slucaj. Jedino sto ne znam kako se uopste zove widget za digitalni clock i to famozno org.kde.holidays nigde ne postoji u tom linuxu a ni u drugima istog tipa.

Reseno za Mint instalirao qml-module-org-kde-kholidaysi sad je sve ok

Kad vec pises o Digital Clock, primetio sam da je u kalendaru za 2017 Pravoslavni Vaskrs, obelezen 03.04.2017. a koliko znam 2017.godine Pravoslavni i Katolicki Vaskrs padaju istog dana 16.04.2017. Na stranu sto su obelezili da Pravoslavni Veliki petak pada u subotu 01.04.2017. a Pravoslavna Velika subota u nedelju 02.04.2017.

Screenshot_20161217_145343.png

Da li je tako i kod vas?

Kad vec pises o Digital Clock, primetio sam da je u kalendaru za 2017 Pravoslavni Vaskrs, obelezen 03.04.2017. a koliko znam 2017.godine Pravoslavni i Katolicki Vaskrs padaju istog dana 16.04.2017. Na stranu sto su obelezili da Pravoslavni Veliki petak pada u subotu 01.04.2017. a Pravoslavna Velika subota u nedelju 02.04.2017.

Pogledajte prilog 217351

Da li je tako i kod vas?

Da isto kao kod tebe, sve praznike sve KDE distribucije vuku iz jednog izvora, potpuno su netacni podaci. Sad sam se setio da Dan primirja u I svtskom ratu iako je zvanicno drzavni praznik nije bio u kalendaru. Ocito da tu nisu ucestvovali judi koji su to pre radili. Nekad u KDE 4 u jednom periodu mogao sam sam azurirati praznike ili rucno dodati meni znacajne datume. Ako si dobar sa engleskim jezikom rklamiraj ovima iz KDE zajednice.

Hajde ljudi pregledajte kalendar i praznike mozda ima jos gresaka, ne dozvolima da nestanemo, kad su nam vec dali da mozemo lokalizovati linux i na cirilicu i na latinicu uradimo nesto sami za nas.

Poslednja izmena od urednika:
Časlav Ilić

Za datum Uskrsa nije ništa menjano u definicijama praznika za Srbiju, nego je napravljena greška u kodu za pretvaranje datuma između kalendara pri refaktorizaciji sa KDE-a 4 na Plazmu 5. Zakrpa ovde: https://git.reviewboard.kde.org/r/129667/diff/

Za Dan primirja, sad sam dodao, zakrpa ovde: https://git.reviewboard.kde.org/r/129668/diff/

Ovo je napisao Časlav Ilić ali ja ne znam da uradim, dodavanje praznika uradio sam pomocu editora ali prvu ispravku za to treba source i kompajliranje, nemam source i ne znam kako bi kompajlirao.

Resio sam i ja za Dan primirja, ali za Pravoslavni Uskrs ne ide. Ako neko zna kako se ova zakrpa dodaje, bilo bi lepo da nam objasni.
Hvala unapred,

Resio sam i ja za Dan primirja, ali za Pravoslavni Uskrs ne ide. Ako neko zna kako se ova zakrpa dodaje, bilo bi lepo da nam objasni.
Hvala unapred,
Tesko, pisao sam na Neon forum, oni prave tu plasmu, to je distro koji pravi KDE. Nista mi nije jasno KDE i sad imas Neon i Kubuntu. Kubuntu dobio plasmu prekjuce 5.8.4 kroz backport a Neon ima 5.8.4 vec
duzi period. Oba distroa bazirana na 16.04 Ubunu, gde je kvaka? Mau 2 baziran na Ubuntu 16.04, Neonu i parcetu Minta ima plasmu 5.8.2 i sad njihov mod na forumu odgovara da ce to leci kroz sledecu verziju
plasme. Neverovatno sve im servirano i niko nece da kaze uradi to i to ako neces da cekas a redovno ce da stigne tad i tad. Ovako prisecam se da neke izmene nikad nisu uradjene pa cak i propusti u kernelu.
Ne kapiram da se source zove jednim imenom a finalni fajl drugim, radio sam u ovoj struci, takve stvari su bile nezamislive. To ti je kao i zavisnost koja nigde ne pise kad sam jurio nedostajuci fajl za taj kalendar u Mintu.

Znaci ni alideda nije uspeo da nam pomogne

Znaci ni alideda nije uspeo da nam pomogne

***. dr.Caslav im sve servirao, ja poslao, *** kad niko nece da kaze skinu source nalazi se tu i tu, odradi to i to. E od tih zezancija poludim, cemu sluzi onda taj forum? Neon i Kubutu pravi KDE i po cemu se sad oni razlikuju pogotovo sto je Neon otvori LTS granu na user grani a plus imaju neke dve testne grane. Evo na ES nekima se ne svidja sto postoje praznici, ne znam sta je sa tim ljudima, najverovatnije mrze sve pa i ovu drzavu i ljude koji u njoj zive. Ja se tako " odusevim" kad stigne izmena pogotovo SDDM i plasme, onda svaki puta vracam xsetup file da bi mogao da imam sliku kako treba na monitoru a ne na TV. Pa onda kad jurim panel koji ode na TV umesto da je na monitoru i onda setujem obrnuto i jedno 1000x dok nesto ne kvrce i panel se vrati na svoje mesto. I posle kazu ja mnogo grdim...gde je sad tu ono imas source pa uradi, uradi ali kako gde pise, niko se nije naucen rodio ali ne moze da se nauci iz nista...

Kada kreneš sa backport i source izdanjima već si debelo izašao iz Ubuntuove ali verovatno i svoje comfort zone. Dosta strpljenja i naučićeš dosta

Послато са Nexus 6 уз помоћ Тапатока

@ClassicDVD

Bilo bi lepo da si ponudio neko resenje, pa da nesto naucimo, ovako...

Poslednja izmena:
Problem je u tome što ti očekuješ da za sve što tebi treba neko ima spremno uputstvo liniju po liniju gde bi ti onda uradio copy / paste u terminalu i rešio problem koji imaš.
Ako to ne postoji onda opleti po svemu živom, umesto da se potrudiš i sam to provališ.
Teško ti je ? Pa *** druže onda sačekaj da se taj update pojavi u binarnom izdanju, kada god to bude bilo.

Problem je u tome što ti očekuješ da za sve što tebi treba neko ima spremno uputstvo liniju po liniju gde bi ti onda uradio copy / paste u terminalu i rešio problem koji imaš.
Ako to ne postoji onda opleti po svemu živom, umesto da se potrudiš i sam to provališ.
Teško ti je ? Pa *** druže onda sačekaj da se taj update pojavi u binarnom izdanju, kada god to bude bilo.

Ne znam kome je ovo upuceno ali ako je meni onda je velika k*enjaza. Covek koji je dao ispravke bavi se time i odrzavanjem KDE. Ono sto se moze editorom to sam ispravio. Ispravio bi i prvi fajl ali gde je source, nasao sam neki na nekom gitu ali ko mi garatuje da je to validno. Ispravio sam ja te linije u tom gitu-u a kako se sad to kompajlira ne znam jer onako kako je znam ne ide. Pokusao sam da pronadjem po internetu ali nisam nasao. Sad to sto ti volis Gento i sto volis da kompajliras, to sam ja radio kad sam bio mali i kad sam bio programer. Ako neces da pomognes ili ne znas , ti si baja vozis Gento zaobidji me. Dosta si mi poturao neke stavrcice da resavam za tebe jer si "mislio" da ja to zelim, ne znam samo kako si dolazio do tih zakljucaka, pogotovo za onaj AV i za peergardian. :mad: Da to covek nije pregledao i objavio ti to nebi ni znao da je neispravno. To sto ti radis covek od preko 50 godina koji se igra igrice na Gento OS i qurci se kako zna i nece da pokaze to su klinacki fazoni, zivi i uzivaj hrani se zlom.

Kažeš za čoveka da je trol, da ima nebulozne odgovore, pritom je član od 2004 i za svo to vreme ima 142 poruke, nevidjen trol !
A zapravo ti je lepo rekao, ti si to shvatio lično i kao personalni napad, kao što to obično i radiš.
Za ovo drugo što si mene komentarisao nemam komentar, zaobilaziću te od sada, nema problema.

Kažeš za čoveka da je trol, da ima nebulozne odgovore, pritom je član od 2004 i za svo to vreme ima 142 poruke, nevidjen trol !
A zapravo ti je lepo rekao, ti si to shvatio lično i kao personalni napad, kao što to obično i radiš.
Za ovo drugo što si mene komentarisao nemam komentar, zaobilaziću te od sada, nema problema.
Lupetas taj trol veze nema, backport je ugradjen u samu instalaciju i kod Kiubuntu 16.04 u kod Minta18 , pogledajte malo sources.liste a i raspitajte se.
Ide covek i troluje, prodaje m*da za bubrege.
etc/apt/sources.list.d
Kod:
deb http://ppa.launchpad.net/kubuntu-ppa/backports/ubuntu/ xenial main
# deb-src http://ppa.launchpad.net/kubuntu-ppa/backports/ubuntu/ xenial main
etc/apt/sources.list.d
Kod:
deb http://ppa.launchpad.net/kubuntu-ppa/backports/ubuntu xenial main

Za tvoj i njegov info Debian cesto koristi backport repozitorijume, pitajte ljude ako ne znate. A to merilo o broju poruka, bas lepo toliko sedi na forumu a nikom ne ne pomaze nego odmaze.
Culi ste za pinovanje, tako radi Debian a i Mint pinuje Ubuntu...
Toliko ste neobavesteni a i on da Neon isto tako ima los kalendar a Neon je osnovao kde.org i oni direktno razvijaju plasmu 5...
Pomazite prvo ljudima pa onda drzite slovo, mislis da ja onda nisam shvatio da me ti p*djebavas sa onim pitanjima kao iz leksikona za decu, samo sam ostao kulturan i odgovorio ti.

O svemu si obavešten i sve znaš, samo ne znaš da kompajliraš taj paket, inače si kompajlirao od malih nogu ali sad te nešto mrzi, mogao bi ali nećeš. Tako ispada iz tvojih zadnjih par poruka.
Ne bih ti ovo ni rekao ali to što kažeš da sam te podyebavao stvarno nema smisla, nemam pojma ni o čemu pričaš i na šta misliš konkretno ali znam da te sigurno nisam podyebavao.
Kada bih krenuo da pričam šta stvarno mislim o tebi pozlilo bi ti, sam kažeš da si teško bolestan, tako da sa ovim sigurno završavam komunikaciju sa tobom jer ne bi bilo smisla da na tom nivou pričam sa tobom, dok još nisi hospitalizovan nije toliko strašno. A ti ako možeš suzdrži se od daljih kvalifikacija ljudi, to ti je moj dobronameran savet, smiri malo živce i bavi se nečim drugim, igraj šah recimo ili gledaj neku tursku seriju.

@ sammy,

Ti sad ode na moj zdravlje i vredjanje. Ja sam ti lepo izneo cinjenice o backportu, proveri. Sto se tice pisanja programa kompajliranja radio sam to na PDP-11, VAX, Fujicu- mainframe, Bull-8000-mainframe , Bull-9000-mainframe, Escala onako u prolazu vrlo malo, Tera-Data RDBC, (masinac, fortran, cobol, SQL) (davno se igrao sa kliperomna PC ) i na PC linux Debian tipa .
Znaci ./configure ,make i sudo make install. Da li tako ide u Debian-Ubuntu distroima? To sto sam nasao na gitu nema ama nikakvo uputsvo, probao ovu klasiku i zato sam trazio help. To sto se meni ne svidja sto ti koji to prave nece to odmah da isprave to je nebitno, bitno je to sto niko od njih nece da napise kako ja to da odradim. To tvoje sto si napisao da treba da provalim to je glupost, ocito nisi radio u vremenu kad sam ja radio jer sa takvim stavovima dobio bi otkaz ili bi ti kolege smestile da se sve pusi, sve mora da bude dokumetovano i sazvakano u sitna crevca i kad uzmes prirucnik da ti je odmah jasno sta da radis i kako da radis. JCL procedure nesto kao bash procedure koje sam pisao to je moralo da bude dokumetovano i napisano tako da mozes da dovedes dete koje zna da cita das mu prirucnik i ono odradi posao. Ovo sad ja znam al necu da ti kazem mani me toga, ako ne resim pojavice se update. Takvim stavom da samo nesto promrlja kao taj lik sigurno se nikom ne pomaze. Forum sluzi ili je bar nekad sluzio da se pomaze ljudima a to sve slabije i slabije vidim ovde a i na drugim mestima.

Hvala dr.Časlav Ilić na uputsvu, odradjeno uspesno.:banana::banana::banana::):):cigar::cigar::cigar::guitar:

Da mi je neko rekao da cu da citam svadju na licnoj osnovu u Linux podforumu gde nas ima za na prste nabrojati i to izmedju ljudi koji su dobrano stariji od mene, ne bi mu verovao.

Edit:
@lega99
Pominjes neki source, ali ne bi trebali ovi podaci o kalendarima i slicno da se nalaze u nekoj bazi? PIM (personal information management) programi u KDE se oslanjaju na Akonadi a on povezuje aplikacije sa mysql bazama gde se ti podaci nalaze. Sto znaci da se izmena kalendara svodi na promenu podataka u bazi, zar ne? Jesi li tako resio problem?
Edit: Izgleda da te baze ne sadrze podatke vec samo kesiraju a da su podaci na nekom serveru. Aj napisi kako si resio problem.

Poslednja izmena:
O tome se i radi, i ono malo ljudi koji zadju ovde i kažu nešto on obavezno najuri, izvredja i pritom najgrdje napljuje linuks, neverovatno nešto, onda ja "magarac" stanem u odbranu i onda on krene i na mene. Inače nemam nameru da se svadjam sa njim, rekao sam šta sam imao i najverovatnije ništa više neću ni pisati u vezi linuksa, toliko je zagadio da će smrad dugo ostati, barem što se mene tiče.

Vrh Dno