@ sammy,
Ti sad ode na moj zdravlje i vredjanje. Ja sam ti lepo izneo cinjenice o backportu, proveri. Sto se tice pisanja programa kompajliranja radio sam to na PDP-11, VAX, Fujicu- mainframe, Bull-8000-mainframe , Bull-9000-mainframe, Escala onako u prolazu vrlo malo, Tera-Data RDBC, (masinac, fortran, cobol, SQL) (davno se igrao sa kliperomna PC ) i na PC linux Debian tipa .
Znaci ./configure ,make i sudo make install. Da li tako ide u Debian-Ubuntu distroima? To sto sam nasao na gitu nema ama nikakvo uputsvo, probao ovu klasiku i zato sam trazio help. To sto se meni ne svidja sto ti koji to prave nece to odmah da isprave to je nebitno, bitno je to sto niko od njih nece da napise kako ja to da odradim. To tvoje sto si napisao da treba da provalim to je glupost, ocito nisi radio u vremenu kad sam ja radio jer sa takvim stavovima dobio bi otkaz ili bi ti kolege smestile da se sve pusi, sve mora da bude dokumetovano i sazvakano u sitna crevca i kad uzmes prirucnik da ti je odmah jasno sta da radis i kako da radis. JCL procedure nesto kao bash procedure koje sam pisao to je moralo da bude dokumetovano i napisano tako da mozes da dovedes dete koje zna da cita das mu prirucnik i ono odradi posao. Ovo sad ja znam al necu da ti kazem mani me toga, ako ne resim pojavice se update. Takvim stavom da samo nesto promrlja kao taj lik sigurno se nikom ne pomaze. Forum sluzi ili je bar nekad sluzio da se pomaze ljudima a to sve slabije i slabije vidim ovde a i na drugim mestima.