Šta je novo?

minimum za snimanje diskova

blue

Čuven
Učlanjen(a)
12.03.2002
Poena
785
Imam Plextor SCSI rezac 4x, pa me zanima koja je minimalna konfiguracija na kojoj bi on mogao da radi (CPU, Mem...). Da li P233MMX sa 64MB ispunjava uslove.

Steta sto ti neko iskusniji ne odgovara.
Ja mislim da bi moglo `ladno. Meni je covek dugo narezivao diskove, sa scsi plextorom a imao je cyrix pr200 (166mhz) i cini mi se 64mb rama. Mislim da bi bilo najbolje da os bude win98 (eventualno winME).

Ma ima da radi, garantovano.
Ali cudno mi je da ga imas, a da ga nisi ni probao, tj. stavio u masinu, a pitas ovde da li radi. :) Pa stavi unutra, covece, probaj, a onda ovde dodjes ako ne radi pa se eventualno raspitas zasto i sta se moze uraditi povodom toga :)
Ali samo ti stavi tog Plextora unutra, mislim da ces se prijatno iznenaditi. Ako ne budes zadovoljan javi mi se na pm, ja bih bio zainteresovan.

Ma sa drugom radim servis i upgrade racunara. Da znas samo koliko krsa imamo. Taj plextor nam je ostao u kompezaciji, sa sve adapterom i hd od 2GB. Predhodni vlasnik je presao na Teac 40x u ide varijanti.

DS9 je napisao(la):
Mislim da bi bilo najbolje da os bude win98 (eventualno winME).
eventualno windows 2000 cheers

Sklepacu , za vikend, od par krseva sledecu masinu pa se nadam da ce raditi:

K6-2/233@266
mem 2x64MB
fdd, cd mitsumi 12x
hd 2gb quantum scsi
hd 8.4gb quantum ide
cd-rw plextor 4x scsi
svga ati rage pro turbo 8mb agp
scsi adapter
sound

izvestaj u ponedeljak

blue je napisao(la):
Imam Plextor SCSI rezac 4x, pa me zanima koja je minimalna konfiguracija na kojoj bi on mogao da radi (CPU, Mem...). Da li P233MMX sa 64MB ispunjava uslove.

Radi na 486 na 100MHz. 16MB rama.

Ipak sam odustao od SCSi kombinacije jer se ispostavilo da adapter nije bootabilan.

Ono sto me sad interesuje ima li neko iskustva sa rezanjem diskova na K6-2 konfiguracijama. Sklopio bih jednu na 400MHz i 128MB SDRAMA i za nju kupio LG 24x rezac.

super izbor

Mislim da nema sta tu da se mnogo kaze. Na k6-2 ima da radi ko zver. Ploce na koje ces da ga stavis (k6 i rezac) su takve da njihovi chipsetovi sasvim podrzavaju prenos od preko npr. 4MB/s sto je~ 24x rezanja. Mislim, nisu to igre pa da racunar treba da se cinculira sa puno MHz i/ili ljutom grafickom kartom. Ja imam teac-a 40x na Cyrix MII (266MHz) i ploci za koju neko tesko moze da kaze da ima gore od nje (TXpro chipset), pa sve fino&stabilno reze. Prethodno je bio i teac 24x, a i nosao sam ga kod ljudi koji imaju P133ojku. Isto

Bilo koji disk od 4GB+ kapaciteta ce zavrsiti posao. Graficka nije mnogo bitna (ja jos uvek koristim stari matrox mystique 2MB).

Sve u svemu K6(2) je bombona, sve ce da odradi, osim ako nemas naviku da dok rezes diskove jos i pustas mp3 sa hd-a, i serfujes po net-u.

Srecno

Vrh Dno