Šta je novo?

minimig ima li ga ko, vredi li ga nabaviti??

highlander82

Slavan
Učlanjen(a)
19.11.2005
Poena
319
jel ima ko ovo malo cudo, sta mislite vredi li dati 150e za njega ili kupiti pravu amigu za te pare????

Zavisi za šta ti treba. Evo ti prednosti i mane, pa sam odluči.
prednosti: mala veličina, učitavanje kick.rom i disketa preko adf sa sd kartice, jednostavan transfer softvera, koristi običnu ps/2 tastaturu i miša, ugrađen scan doubler (31khz)
mane: nemogućnost jednostavnog proširenja memorije ili hard diska, kompatibilnost nije baš 100%, običan mc68k na 7mhz, cena

.. a možda ipak da popraviš već tu svoju a600. pc fdd možeš naći skoro sa dž, i uz malu modifikaciju ćeš imati potpuno funkcionalni drajv.

cujem da odskora ima i mogucnost snimanja na .adf u SD kartici (npr. pozicije u igricama)
Cini mi se da je previse skupo zasad. I to je ipak neka vrsta emulatora, ne 'prava Amiga' (sta god to znacilo)

meni zanimljivo deluje ovaj natami projekat, trebalo bi da se napokon u toku jeseni sazna nesto vise...

@dag, modifikovao sam kabl po orange-ovim uputstvima i flopi mi nije proradio, pokusacu da nabavim originalni amiga flopi...

@dag, modifikovao sam kabl po orange-ovim uputstvima i flopi mi nije proradio, pokusacu da nabavim originalni amiga flopi...

Da li si uradio na kablu:
1- zamenio mesta 2 i 34
2- pomerio 10,11,12 na 12,13,14
3- pomerio 13 na 11 i 14 na 10

Nekim flopijima treba dodati još i diodu:
attachment.php

sve to, probao sam vise varijanti, sa i bez diode, nista, moguce da drajv nevalja, ma nabavicu original i gotovo....

Za te pare je bolje da kupis Asus EEE PC i da na njega nabudzis emulator za Amigu, ali i ostale drevne racunare i konzole (C64, Atari, SNES...).

jel ima ko ovo malo cudo, sta mislite vredi li dati 150e za njega ili kupiti pravu amigu za te pare????

Ја мислим да не вреди. Ја сам за ове потребе купио хбох 1 и на њега исталирао емулаторе за све могуће платформе.

Treba kupiti SAM i OS4 i nabudziti emulator za sve ostale racunare... ;)

Nazad
Vrh Dno