Šta je novo?

Minimalna širina kolone u Wordu

ciciban

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2002
Poena
620
Primetio sam da nije moguće smanjiti širinu kolone u Wordu 2007 ispod neke ograničene vrednosti (to se odnosi i na visinu reda-ali se, verovatno, širinom fonta može regulisati i visina reda). Meni treba da, u delu Word tabele, napravim "kockice" od oko 3x3 milimetra (kad se odštampa), u koje bi linkovao određene brojeve iz Excel tabele... Da li je moguće?

Baš je obratno, lakše se to pravi u Excelu
U većini slučajeva jeste lakše, ali, recimo, kad imaš formular sa JMBG brojem i brojem lične karte koji treba da stoje u jednom redu (da svaka cifra broja stoji u jednoj kockici-ćeliji) tabele, tu već imaš preko 20 kolona u jednom redu... U ostalim redovima imaš potrebu za 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7... kolona i to sa različitim dispozicijama i dimenzijama kolona... Naravno da se sve to može složiti uz funkcije merge, split, insert..., ali uz mnogo štimanja... Još ako postoji potreba da se u neku veću ćeliju smesti tekst sa više od 255 znakova (imam čak i takav slučaj), Excel ih ne može prikazati u jednoj ćeliji... Kod Worda je lako docrtavati ćelije, međutim, kao što sam napisao, ni ta funkcija, izgleda, nije svemoćna i prate je ograničenja u funkcionalnosti.

Poslednja izmena:
Vrh Dno