Šta je novo?

MiniDV kamera do 500eura

cyber

Čuven
Učlanjen(a)
22.01.2002
Poena
609
Interesujeme hocu da uzmem MiniDV kameru do 500e, pa me interesujesta bi vi uzeli posto sam se vratio i vojske pa nisam bio u toku nesto sam razmisljao o Sony DCR-HC22, a ako postoji nesto bolje recite...
Hvala unapred

cyber je napisao(la):
Interesujeme hocu da uzmem MiniDV kameru do 500e, pa me interesujesta bi vi uzeli posto sam se vratio i vojske pa nisam bio u toku nesto sam razmisljao o Sony DCR-HC22, a ako postoji nesto bolje recite...
Hvala unapred

Panasonic NV GS75 3CCD mislim da je mnogo bolja kupovina. Prošle godine je bila oko 600€ kod "nezavisnih" dobavljača.

Pozdrav

Da, 3ccd je jako pala cena, tako da nemas mnogo izbora. Razmisljam o HC19, jer nemogu toliko da se opruzim.

Gde bi mogao da nadjem tu Panasonic NV GS75 3CCD?

A sve je 20% jeftinije u susednoj Hrvatskoj.Znaci, ako imas pasos i nekoga tamo...

Nisam ni ja u toku pa reko da pitam. Koja je najjeftinija DV kamera da ima optičku stabilizaciju slike (koja mnogo bolje radi od elektronske, tj. ne degradira sliku u uslovima slabog osvetljenja) i da je ima kod nas?

Sony HC 19.
Sto se carine tice, zavisi od snalazljivosti.

Verovatno Panasonic NV GS250
ne znam da li Canon idalje proizvodi one 1 CCD kamere sa OIS-om.

majka je napisao(la):
GS75 je 640 eur.

imas jako dobar Sony HC39E za 430 eur.

njega je nedavno detaljno testirao Nebojsa Milanovic OVDE

A OVDE je 620€. Sasvim sam siguran da može i sada da se nadje za manje od 600€ (kada je moglo da se nađe prošle godine za te pare što nebi moglo i ove). 3CCD kamere imaju kvalitetniju sliku u svim uslovima u odnosu na 1CCD kamere. Po dnevnom svetlu 1CCD kamere obično prenaglašavaju jednu od boja (npr. Panasonic crvenu - bilo je dosta reči o tome na ovom forumu) dok kod 3CCD to nije slučaj. U uslovima lošeg osvetljenja, bar prema mom ličnom iskustvu (GS75 vs GS10 (1CCD 800Kp)), 3CCD je drastično bolji.

Nisam imao prilike da probam 1CCD 1Mp kamkordere ali ne verujem da kod njih možeš da dobiješ vidljivo bolje snimke u odnosu na 1CCD 800Kp kamkordere - to je ista tehnologija (otprilike kao kada upoređuješ 5Mp i 4Mp fotografiju odštampanu na 10x15cm).

Za porodične snimke koji se uglavnom snimaju napolju (park, dvorište, putovanja, ...) sasvim je dovoljna 1CCD 800Kp (ako si Sony fan onda je za tebe HC19).
Ako tražiš vidljivo bolji kavalitet snimka onda je za tebe GS75.

Od modela sa optičkom stabilizacijom najpovoljniji su Panasonic GS250 (800€) i MVX 40 i 45i (800-900€ trenutno ih nema kod jednog od zvaničnih distributera).

Pozdrav

Ok, hvala to za najjeftiniju kameru sa OS. Očekivao sam da ih ima jeftinijih. :(

Ne kontam zašto su toliko skupe kada se OS sada ugrađuje u fotoaparate od oko 300 eur.

Nazad
Vrh Dno