Šta je novo?

MiniDv ili HD - VX2100 ili HDR FX 1

remulus5

Slavan
Učlanjen(a)
14.05.2005
Poena
301
Interesuje me da li da uzmem dv Sonijev vx2100 ili hd kameru FX 1?
Jasno je da ce HD doci, ali dali je previse optimisticno u Srbiji razmisljati o snimanju scena i intervjua na HD-u?
Isto tako, jasno je da prvi modeli su uvek puni kojekakvih bagova, i da nisu savrseni modeli sami po sebi.
VX2100 s druge strane je 3 cipna dv kamera sa lepim performansama ali, da li ulagati u stvar koja ce zastariti premda vec imam neke losije 3 ccd dv kamere?
razlika u ceni i nije neka, otprilike oko 400 , mozda najvise 500 eura, ali ne treba da pominjem i racunar i softver koji treba da bude mnogo zahtevniji i bolji za rad sa HD-om...
dakle, misljenje nekog "prosumer-a", DV cam ili HD cam, za upotrebu u Srbiji za snimanje intervjua, scena itd.
hvala unapred

Nije bas jasno iz tog "snimanje intervjua, scena itd." sta tacno hoces da radis. Glavno pitanje je za sta ces snimati, na cemu montirati i sa cega emitovati (mada ovo poslednje i nije tolko bitno). Za news upotrebu je sasvim dovoljan DVcam format, i za tu svrhi nece skoro zastareti. Ako se mislis baviti produkcijom onda definitivno razmisljaj o HD-u, al i racunaj da ti je kamera samo trecina cene minimalnog zatvorenog sistema (ozbiljna oprema za montazu ce pojesti jos dva puta toliko para).
Inace znam par firmi koje odavno rade s HDV-om. Procedura je da se sve radi HD i na kraju izveze u SD i tako salje na emitovanje.

remulus5 je napisao(la):
razlika u ceni i nije neka, otprilike oko 400 , mozda najvise 500 eura, ali ne treba da pominjem i racunar i softver koji treba da bude mnogo zahtevniji i bolji za rad sa HD-om...
dakle, misljenje nekog "prosumer-a", DV cam ili HD cam, za upotrebu u Srbiji za snimanje intervjua, scena itd.
hvala unapred

VX2100 apsolutno jer u DV modu i u low-light uslovima snima bolje nego HDR-FX1.

i prodavnice koje prodaju HDR F1, ako moze na "post message" ili ovde.

Nazad
Vrh Dno