Šta je novo?

Mini PC

nemanja123

Čuven
Učlanjen(a)
28.10.2007
Poena
665
Potrebna mi je pomoć oko sklapanja (ili još bolje kupovine gotovog) mini PC-a.

Zahtevi su skromni.
Povezaće se na TV i kameru, a koristiće se za:
1. Skypa/Viber video pozive (slika na TV-u, a kamera da prenosi video signal)
2. Castovanje ličnih snimaka/slika sa telefona (Android i iPhone) na njega (tj TV).

Trebalo bi da ima HDMI, WiFi i makar 3 USB izlaza (računam da ovo poslednje može i USB HUB da reši).

Naravno, dobro bi bilo da je što jeftinije (ali da radi bez problema) i ako može gotovo da se uzme bilo bi jos bolje.

Ako išta znači, kupovalo bi se u Rusiji.

Ne znam kakva je ponuda tamo i koliki ti je budžet, prvo što mi je palo na pamet je ASRock DeskMini A300. U pitanju je barebone sistem, dobijaš minijaturno kućište (oko 2 litra zapremine, poput ATX napajanja), Mini-STX matičnu i PICO napajanje od 120W, resto dodaješ sam.
Podržava AMD AM4 APU do 65W (nešto poput 200GE bi ti završilo posao, mislim), SO-DIMM module do 2933 MHz, M.2 SSD, ima slot za M.2 WiFi modul koji možeš da ubaciš, kuler do 46mm visine, 2 USB porta napred i 2 pozadi...
Cena mu je nekih 150 dolara/evra za gorenavedeni barebones, pa ti računaj koliko bi te koštao ostatak i šta sve možeš da staviš...pitanje je samo da li ga ima po Rusiji.

Poslednja izmena:
Ja imam gigabyte brix koji sam uzeo za oko 150e... quad core pentium sa hdmi2.0, usb3.0... malo je veci od android boxova

i meni se taj asrock svidja, al ga nije bilo kod nas, plus bi valjalo naci neki low voltage, ako amd tako nesto jos pravi (imao sam nekad davno jednog divnog lv athlona).

Možda polovan laptop nije loše rešenje. Proći ćeš verovatno jeftinije, a verovatno dobiti jači uređaj.
Možeš i neki sa razvijenim ekranom i prodješ još jeftinije.
Naravno, ako nije baš neophodno pico kućište
Gesendet von meinem Moto Z (2) mit Tapatalk

Poslednja izmena:
Vrh Dno