Šta je novo?

Mini NAS - wifi fleska

suncica2222

Cenjen
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poena
180
hteo bih neko resenje da na postojecu mrezu nakacim mrezni folder - sd karticu ili usb flash, ne treba mi veliki kapacitet, 64gb sasvim dovoljno

ne treba mi NAS u pravom smislu nekoliko TB koji non stop zvrndaju vec samo wifi storage preko koga mogu lako da razmenjujem fajlove medju ubuntu, windows i android masinama u okviru lokalne mreze

za net koristim netgear ac810s ima finu brzinu i veliku bateriju medjutim nema sd card slot, a to je upravo ono sto pokusavam

ima na kp drugih mifi sa sd card ali uglavnom su sporiji i imaju malu bateriju

imam i zte mf283 sa usb portom ali je smor da selim karticu iz jednog u drugi ruter svaki put kad izlazim iz kuce i nosim net sa sobom

kako ovo improvizovati u budzetu, a da nije overkill sa odvojenim racunarom samo za sambu i slicno?

vazno mi je da je prakticno resenje da mrezni folder normalno izadje u fajl exploreru na svakom os-u bez da budzim neke specijalne klijente ili appove

gledao sam travel rutere u klijent rezimu da oni nakace preko svog usb-a medjutim uglavnom su usb 2.0 bar ovi jeftiniji to ce biti sporo verovatno

wifi fleske i diskovi na aliexpressu izlaze uglavnom neka zastarela napustena resenja

ima netgear nighthawk m1 ruter ali je preskup i preglomazan za nosenje

kako bi vi ovo resili?

Raspberry Pie, koji hoćeš model, sa odgovarajućom karticom ili flešićem. Podigni Raspbian na njemu i samba.

Nazad
Vrh Dno