originall
Slavan
- Učlanjen(a)
- 30.06.2006
- Poena
- 300
Do sada sam dizajn i štampu radio uglavnom za prijatelje i poznanike, ali sad dobijam ozbiljnije ponude pa sam odlučio da za početak oformim „in house“ mini štampariju. Naime, trenutno imam HP DeskJet 5150, koji uzgred kao kućni štampač služi fantastično, ali u svjetlu novih potreba ne odgovara mi. Bitan mi je kvalitet, brzina i isplativost štampe.
1. Kvalitet – na trenutnom štampaču boje su blijede i isprane u odnosu na profi brošure koje srećem i papir koji koristim (115g, 120g iz kjižare, koji nađem) nije za profi upotrebu (bar mi se čini).
2. Brzina – Želim mogućnost štampe do 2000 ful kolor A4 strana dnevno.
3. Isplativost – Idealno oko 0.05 € po brošuri (2 A4 ful kolor strane sa papirom. Ali i veća cjena je prihvatljiva)
Planiram štampati kvalitetne brošure, vizitke, pozivnice, stone kalendare, plastificirane plakate, kataloge, i slično. Dakle treba mi:
1. Laserski štampač (oko 500 €)
2. Nož za rezanje papira
3. Nešto za povezivanje papira u katalog
4. Preporučite koji papir da koristim za šta (o tome znam jako malo)
Svjestan sam ograničenja koja nameće ovako mali budžet, ali vjerujem da postoji riješenje. Budite ljubazni podjelite samnom vaše znanje i iskustvo i ako smatrate da ta kombinacija nije moguća. Hvala svima.
1. Kvalitet – na trenutnom štampaču boje su blijede i isprane u odnosu na profi brošure koje srećem i papir koji koristim (115g, 120g iz kjižare, koji nađem) nije za profi upotrebu (bar mi se čini).
2. Brzina – Želim mogućnost štampe do 2000 ful kolor A4 strana dnevno.
3. Isplativost – Idealno oko 0.05 € po brošuri (2 A4 ful kolor strane sa papirom. Ali i veća cjena je prihvatljiva)
Planiram štampati kvalitetne brošure, vizitke, pozivnice, stone kalendare, plastificirane plakate, kataloge, i slično. Dakle treba mi:
1. Laserski štampač (oko 500 €)
2. Nož za rezanje papira
3. Nešto za povezivanje papira u katalog
4. Preporučite koji papir da koristim za šta (o tome znam jako malo)
Svjestan sam ograničenja koja nameće ovako mali budžet, ali vjerujem da postoji riješenje. Budite ljubazni podjelite samnom vaše znanje i iskustvo i ako smatrate da ta kombinacija nije moguća. Hvala svima.