Šta je novo?

mini linije od 100e

Učlanjen(a)
10.09.2003
Poena
680
par puta sam cuo kako sviraju neke recimo JVC, panasonic i sl. mini linijice. CD je bio zapis sa njih i meni za gajbu vise ne treba, umeren i prijatan zvuk.
a sada, jel ima neko iskustva sa njima, ja sam video neki sony za ~100e, ali ova roadstar mi ima usb i sd; strava, to mi bas treba. a o daljincu da ne pricam. medjutim ne bih isao na takav kompromis ako nije kvalitetan zvuk. ja ne znam ni da li je sa ovih sonija za 100e valjan zvuk. koliko znam roadstar za audio nije losha firma, vec je dugo na trzistu.
konkrteno pikiram na ovu
http://tehnomanija.iprodavnice.com/katalog/roadstar-mini-linija-hif-6880.html

jel ima neko neka iskustva sa ovim cudima?

Najbolje je da odeš i poslušaš svaku pojedinačno... Za to nema problema u TehnoMarket-u npr...
Ja sam tako radio kad sam kupovao 5.1 zvučnike, poveo sam još 1 drugara koji se tripuje da je audiofil... :d i dilema je bila baš između jednog Roadstar sistema koji je bio oko 120€ i ovog neo-a (150€)...
Jeste onaj Roadstar i veći i bilo ih je u braon bolji i sve... neuporedivo je bolji od onih famuoznih Genius-a... ali ovaj neo je bio za niojansu prijatnij i malo jači... :D pa se odlučih za neo.
Generalno, ja sam tad stekao skroz pozitivan utisak o tom Roadstaru, verujem da nije neka razlika između njega i tog Sony-a za 100€, čak šta više, za te pare mislim da prijatnije svira Roadstar...

Poslednja izmena:
poslusao sam mp3 na njemu i nije jak ali cini mi se da je zvuk OK, tesko je to bas oceniti tamo u guzvi...
medjutim nema audio ULAZ, otpao je u sekundi. steta mogli su da dignu cenu za 5e :D i da stave fckng ulaz.

Poslednja izmena:
Ja sam skoro uzimao tako nesto 'za na poklon', u tehnomaniju sam otisao, misleci prvo da uzmem neki panasonic za oko 13000 ... a probao sam i LG i Sony, jedno 10 modela ukupno je bilo na polici, roadstar i slicno nisam hteo da cackam

svi su jako sporo pustali sa usb-a, ne znam zasto, Sony je bacao ubedljivo najmanje shuma na phones izlazu (gurao sam svoje bubice koje su dosta osetljive), dok je LG tu pistao i na leru

malo po malo, posto me niko nije dirao od prodavaca, zagledao sam, pustao, slusao, ovo, ono, i na kraju uzeo sony za 7500 ili tako nesto ... jeste da nema usb ulaz, imao line in, i sa onim crvenkastim zvucnicima je ispao pravi izbor (vole ljudi i kad lepo izgleda)

sve su im kutijice jako slicne, da ne kazem iste, kablici oni najtanji, tako da zaista nema razloga davati preko 100e za tako nesto

i jos u tehnomaniji sutradan rade dostavu, tako da se ni oko toga ne smaras, mada verujem da i tm ima isto to

brate ako hoces da uzimas neku mini liniju uzmi sony jer ima najcistiji zvuk i najmanje distorzija ja sam imao dok nisam oboleo od zvuka prvo kenwood liniju pa LG mikroliniju pa aiwu koja je shit pa panasonic kome je prilicno dobar zvuk ali crkava cd changer i na kraju sam uzeo sony mhc-rg33 i izuzetno sam bio zadovoljan jes da je kostao 350eura tada ali evo ga kod ortaka i dalje radi ko sat a star 4god i nema cd koji ne moze da procita. znaci sony je tata od tih lowbudget linija. a to od 100eura predpostavljam da bi trebalo da bude neka microlinija sony, od nekih 10-15w i one su dobre sto se tice zvuka da slusas "normalno" neke sentise vladu georgijeva pop laganicu kad ti dodje riba i tako to, ali ne elektronsku muziku zaboravi.
znaci samo sony a ako budes nasao jos malo extra kinte imas i liniju sa mnogo boljim zvukom i predizlazom za woofer koja je tata i za sony
evo ti link
http://www.player.co.yu/product.php?ID=543

Poslednja izmena:
Pazarili smo u Grchkoj sony cmt a-50 za decu
http://www.sony.co.uk/view/ShowProd...ageType=Overview&category=HFS+CD+Music+System
meni se ne svidja zvuk, prazan je i izoblichen. Nema mogunost regulacije zvuka osim volume (i nekih predefinisanih modova koji se menjaju na dugme-strahota)
jedino sto mi se svidja je sto mogu da slusham kasete i sto ima budilnik lol.
O zvuchnicima nemam sta da kazem posto nemam na nesto drugo da ih povezem. Naravouchenije preslushaj prvo kako zvuchi u prodavnici.
Ja sam ga strpao u kolica u supermarketu po ceni od 139 evra, medjutim na kasi je vredeo 89 evra sto je bilo prijatno iznenadjenje. Suma sumarum igrachka za decu :).

Uzmes fino zvucnik od svake od tih mini-linija, podignes ga i proveris koliko je tezak. Linija sa najtezim zvucnicima gotovo sigurno ima i najteze kuciste. Nju kupis i nadas se da Kinezi jos uvek nisu toliko pokvareni da stavljaju neko olovo unutra ili tako nesto. :d

Ja sam svojevremeno pomagao drugarici da odabere jednu takvu mini-liniju. Imam pozitivno iskustvo sa jednim malim Sony-em, pa samo odmah krenuli po neki sličan, ali smo na kraju uzeli neki Panasonic, i to sa full-range zvučnicima. :)

Verovali ili ne, to malo čudo tako lepo i "prirodno" svira, da je to prosto neverovatno za tu klasu. U testu slušanja je jednostavno odrao sve živo i to za tri dužine. Moja drugarica je bila ponajviše zbunjena činjenicom da su mu zvučnici "jednosistemski" (full-range), a ja cenom. :)

Beše to pre jedno četiri godine i spravica idalje lepo radi, tako da... sve preporuke za full-range Panasonic linijice. :)

Ima super samsungova linijica za oko 100e MM-X8 ima usb i jako lepo radi.

iz sopstvenog iskustva ROADSTAR nikome ne preporucujem!!!!

Ovaj link na Tehnomaniju mi probudio radoznalost... Evo jedne Panasonic mini linije sa full range zvučnicima. Ovo je verovatno noviji model one od pre nekoliko godina, pa se nadam da je kvalitet zvuka isti ili čak bolji (stvarno ne znam kako bi mogao da bude bolji za te pare - 7299 din, ali ajde).

O ukusima ne možemo raspravljati, pa zato moram da još jednom napomenem da se radi o uređaju veoma karakterističnog zvuka. Po nekom sećanju, opisao bih ga kao jako "prirodan", sa toplim niskim tonovima i jako širok i izražajan u srednjim. Verovatno da jedinstven muzički potpis ove linijice dolazi od full range zvučnika i (MASH) Sigma-Delta DAC-a, koji su po meni za ovu klasu dobitna kombinacija. Sve u svemu, iznenađujuće "muzikalan" uređaj za ispod 100€, koji svakako vredi uzeti u razmatranje...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno