Šta je novo?

mini ITX, za FM2

2bad4u

Cenjen
Učlanjen(a)
16.08.2013
Poena
151
Pozdrav svima,

Pratim rad sajta, od samih početaka, redovno, svakodnevno, ali forum nisam posećivao, tako da se izvinjavam, ako je bilo ove ili slične teme.

LM, želim da sastavim neki HTPC, ili bolje reći računar manjih dimenzija, pa me interesuje gde i da l' kod nas mogu da se nabave mini ITX matične ploče, sa AMD-ovim FM2 podnožjem?

Zašto mITX, a ne mATX, pa iz jednostavnog razloga, kućišta koja sam pronalazio, a koja mi odgovaraju dimenzijama i karakteristikama, podržavaju mITX.

Rešio sam da budući sistem sagradim oko A10 5700 APU-a, što je više nego dovoljno za neke moje potrebe, ali nema dovoljno malih kućišta, u koja bi mogle da se stave odgovarajuće matične ploče a75 i a85 čipset. Ako neko ima ideju kućišta, otvoren sam i za tu mogućnost, ali bi kućište trebalo da podržava USB3, kako ga ne bih morao menjati brzo...

U srbiji tesko da ces naci,ja nigde nisam video takve ploce za fm2.

Ploče poput MSI FM2-A75IA-E53, ASROCK FM2A85X-ITX ili GIGABYTE GA-F2A85XN-WIFI možeš samo naručiti iz inostranstva za oko 100 dolara.

Šta kažeš na kućišta poput SilverStone Milo ML03 HTPC i Milo ML04 HTPC?
Imaju dva USB 3.0 priključka, podržavaju microATX ploče i mogu se koristiti neka standardna napajanja. Koštaju oko 8.500din.

[YOUTUBE]g0eQ7PvbpTs[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]KB0IY9v3Hn8[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno