Šta je novo?

Mini-itx ploca, preporuka

sava1979

Cenjen
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poena
160
Kupio bi mini-itx plocu, a prednost bi dao AMD-u. U radnjama je skoro nikakav izbor. Sta bi ste preporucili i gde da kupim. Ako neko ima racunar u mini-itx formatu moga bi da napise neka svoja iskustva. Mozda AMD i nije najbolje resenje, mozda se previse greje, neznam, svaki savet bi mi bio od koristi.

Nasao sam nesto slicno a to je Asrock B75M-ITX cena je 6890. Ali onda bi verovatno uzeo Intel g2120, koji bi po meni bio idealan za ovu plocu. Ali i dalje dajem malu orednost AMD-u.

miniITX scena za AMD kod nas ne da je mrtva nego uopste ne postoji...osim one jedne J&W za am3 procesore do 95w ali ide ddr3 ram za laptopove...mogla bi biti fin izbor sa nekim athlonom x4 ali ipak je dosta mator cipset itd...ja sam u istoj potrazi trenutno, i verovatno cu da idem na i3 na miniITX u elite120...ova asrock plojka je odlicna za ovu cenu...moze li na pp gde si je nasao posto sam i ja zainteresovan, hvala ;)

miniITX scena za AMD kod nas ne da je mrtva nego uopste ne postoji...osim one jedne J&W za am3 procesore do 95w ali ide ddr3 ram za laptopove...mogla bi biti fin izbor sa nekim athlonom x4 ali ipak je dosta mator cipset itd...ja sam u istoj potrazi trenutno, i verovatno cu da idem na i3 na miniITX u elite120...ova asrock plojka je odlicna za ovu cenu...moze li na pp gde si je nasao posto sam i ja zainteresovan, hvala ;)

Ja imam tu J&W MINIX-6150se-uc3 i ima dva slota za klasične DDR3/1333 DIMM-ove, ne ide sodimm u nju.

Imam je već više od 2 godine, konfiguracija Athlon II X3 450, 4GB (2x2) DDR3/1333, Radeon 6670, Crucial M4 64GB + HDD. Sve u SS Sugo SG05B. Taj računar se skoro nikad ne gasi i nikad sa njim nisam imao problema.

Ali slažem se da je čipset mator (bio je mator i kada sam je uzeo 2011 :) )

I mene zanima gde ima Asrock B75M-ITX za 7K, mogao bih samo ploču i CPU da zamenim, prodam ih na oglasima i kupim za te pare CPU, doplatim za ploču i ostalo ne bih dirao.

Poslednja izmena:
Savo kupi bilo koju miniITX ploču koju nađeš, pa posle prilagođavaj sistem prema njoj.. Malo je tržište kod nas i ne možeš da tražiš šta ti hoćeš, već šta ima i šta ti je dostupno...na žalost, ***a, tako je

pa nije baš fora da skočiš u vodu pa da tek onda učiš da plivaš :p b75 je po meni najbolji izbor za iole ozbiljno sastavljanje, a za htpc bi išao na h61 sa integrušom iz cpu, a za osrednju mašinicu bi sklapao j&w sa nekim x3 athlonom il tako nešto ;)

Po meni je bolja kombinacija neki Celeron sa plocom nego Zacate. Prespor je...

Nazad
Vrh Dno