Šta je novo?

mini DV kamera za skype

Chamade

Cenjen
Učlanjen(a)
18.01.2014
Poena
159
Kao što glasi u naslovu.. da li se može mini DV kamera koristiti za skajp?
Imam kameru koja se gotovo i ne koristi pa me zanima da li postoji mogućnost povezivanja na skajp. Kameru sa kompjuterom povezujem preko TV kartice.. ako postoji neka opcija da se TV kartica spoji na skajp bilo bi OK.. da ne kupujem web kameru pored ove koja maltene skuplja prašinu.
Hvala na odgovoru.

pa mozes u skajpu da namestis input da uzima sa tv kartice... ne znam sad od kad se promenio kakve su opcije,ali ranije je imao drop meni, pa izaberes kameru ili nesto drugo od video ulaza sta imas...

edit:
ako ne prepoznaje skajp tv karticu, pokusaj sa manycam programom, trebalo bi tada da prepozna... ako nece opet,nadji neku matoru verziju skajpa

Poslednja izmena:
Ja sam nekada ranije u WinXP koristio Sony HC17E kao web kameru u Skypeu, ali povezanu direktno preko USB-a i bila je super slika - znatno bolja od tadašnjih SD web kamera. Preko firewire to nije moglo. Medjutim, sa prelaskom na Windows 7 nije više bilo USB drajvera (ili ih nisam našao). Inače, takođe u WinXP, dok sam imao TV karticu, koristio sam je i u Skypeu kao "web kameru" za prenos TV programa. Ne znam kako stoje stvari sa ovim novim Skypeovima.

Nazad
Vrh Dno