Razlika je u prvom redu u velicini kasete. mini DV je duplo manjih dimenzija, pa su samim tim i kamere manjih dimenzija. Digital 8 ima zgodnu caku sto moze digitalno da snima na stare HI8 kasete koje su bitno jeftinije od miniDV. Ako si imao kameru koja koristi HI8 pa ti je ostala gomila kaseta uzmi Digital 8.petri je napisao(la):U cemu je razlika??
Gledam malo kamere u poslednje vreme ali se slabo oko toga razumem. Ajde ako ne mrzi nekog neka mi objasni u kratkim crtama u cemu je razlika izmedju 2 pomenuta
Pozdrav :wave;
Pazi Hi8 kamere su analogne a Digital8 su digitalne i ako mogu da snimaju na Hi8 kasetama, to sto Digital8 kamera bude snimila nece moci da se reprodukuje u Hi8 kameri jer je to digitalni snimak.JOBAH je napisao(la):Da li postoji razlika u kvalitetu snimka i ceni kamere? Kako mi se chini ove Hi8 su malo jeftinije... Takodje, da li treba uzeti obicnu Hi8 ili traziti neku namenjenu za digitalne kamere i koliko je to bitno?
goci1 je napisao(la):Pazi Hi8 kamere su analogne a Digital8 su digitalne i ako mogu da snimaju na Hi8 kasetama, to sto Digital8 kamera bude snimila nece moci da se reprodukuje u Hi8 kameri jer je to digitalni snimak.
Hi8 kamere su jeftinije jer su analogne i imaju slabiji kvalitet slike, e sad da li su Digital8 jeftinije od miniDV nisam siguran. Mislim da su tu negde sa cenama.
Inace ja imam Sony DCR-TRV730 to je Digital8 kamera. Prezadovoljan sam.
Pre ove kamere imao sam Soni Hi8 kameru ne secam se modela ali je kvalitet ove nove neuporedivo bolji.
Kao sto je vec receno, mozes da snimas na postojece Hi 8 kasete, samo sto onda, ukoliko je Hi 8 kaseta trajanja 90 min, ta kaseta ce u digital 8 kameri trajati 60 min., i nije je moguce snimiti u LP modu, za razliku od Digital 8 traka. (najcesce su 60 min. u obicnom modu (SP, a 90 minuta u LP).JOBAH je napisao(la):Da li postoje neke specijalne Hi8 kasete namenjene za ove digitalne?
Zaboravio sam ovo da pomenem. Ipak ako imas stare kasete isplati seA+ je napisao(la):Kao sto je vec receno, mozes da snimas na postojece Hi 8 kasete, samo sto onda, ukoliko je Hi 8 kaseta trajanja 90 min, ta kaseta ce u digital 8 kameri trajati 60 min., i nije je moguce snimiti u LP modu, za razliku od Digital 8 traka. (najcesce su 60 min. u obicnom modu (SP, a 90 minuta u LP).
Pozdrav
Kupio sam je u Nemackoj i kostala je oko 2400dm zajedno sa FireWire adapteromnastran3d je napisao(la):Gde si je kupio i kolika je bila cena..nameravam i ja dakupim jednu
Posto je i ja imama ali na zalost za sada bez FireWire adaptera, kazi mi, da li ti se desilo da pri prenosu u racunar gubis frame-ove, i koliko, na npr. 1 sat materijala?goci1 je napisao(la):Kupio sam je u Nemackoj i kostala je oko 2400dm zajedno sa FireWire adapterom
Nisam nikad gubio frejmove. Inace imam dva maxtor diamond plus diska na 7200rpm vezana u RAID0 vezu.A+ je napisao(la):Posto je i ja imama ali na zalost za sada bez FireWire adaptera, kazi mi, da li ti se desilo da pri prenosu u racunar gubis frame-ove, i koliko, na npr. 1 sat materijala?
Ja imam 2 Quantum-a, isto tako vezana, a trenutno, dok ne nabavim karticu, grebujem sa TV in-a. Kazi mi u koji format prebacujes posle grebovanja? DivX, mozda?goci1 je napisao(la):Nisam nikad gubio frejmove. Inace imam dva maxtor diamond plus diska na 7200rpm vezana u RAID0 vezu.
Nekag prebacimu DivX a nekad posle sredjivanja vratim na kasetu bez kompresije, u zavisnosti od toga koja je namena obradjenog snimkaA+ je napisao(la):Ja imam 2 Quantum-a, isto tako vezana, a trenutno, dok ne nabavim karticu, grebujem sa TV in-a. Kazi mi u koji format prebacujes posle grebovanja? DivX, mozda?
Pozdrav
petri je napisao(la):Znaci sve u svemu nema razlike u kvalitetu slike?
Razmisljam se da kupim Sony DCR-TRV730, ona je Digital8, a pre toga nisam imao nikakvu kameru. Ako neko ima dobar razlog da se ne uzima Digital8 kamera, neka mi ubije volju na vreme![]()
Jeli goci, jel ima ova kamera onaj pederaj tipa touch panel na LCD-u?? Koliko je veliki displej, cuo sam da kruze price kao mali LCD. ovo ono... Jel bi mogo da uporedis sa Sony-jevom PC5E kamerom, s njom sam imao malo prilike da se zezam.
I jos jedno pitanje - kako je reseno fotografisanje na toj kameri, jel ima onaj memory stick ili to radi nekako drugacije, i kakav je kvalitet slike?
petri je napisao(la):Znaci sve u svemu nema razlike u kvalitetu slike?
Razmisljam se da kupim Sony DCR-TRV730, ona je Digital8, a pre toga nisam imao nikakvu kameru. Ako neko ima dobar razlog da se ne uzima Digital8 kamera, neka mi ubije volju na vreme![]()
Jeli goci, jel ima ova kamera onaj pederaj tipa touch panel na LCD-u?? Koliko je veliki displej, cuo sam da kruze price kao mali LCD. ovo ono... Jel bi mogo da uporedis sa Sony-jevom PC5E kamerom, s njom sam imao malo prilike da se zezam.
I jos jedno pitanje - kako je reseno fotografisanje na toj kameri, jel ima onaj memory stick ili to radi nekako drugacije, i kakav je kvalitet slike?
goci1 je napisao(la):Inace ja imam Sony DCR-TRV730 to je Digital8 kamera.
A+ je napisao(la):Kazi mi, molilim te, da li i kako moze da se na istoj, resetuje brojac u toku presnivanja vec snimljene trake. npr. kao ono kad na prazan deo trake malo premotas, pa ona pocne ponovo da broji od nule.
Pozdrav.
Ja jesam, sada sam uzeo da procitam i uputstvo, a tamo pise da to ne moze? Na staroj DCR-TRV 110 je moglo pomocu nekih trikova-izvadis kasetu i vratis, a ovde izgleda nista ne pomaze.goci1 je napisao(la):Nisam probao da uradim tako nesto jer jos uvek nisam presnimavao dva puta istu traku
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari