Šta je novo?

Minecraft

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
Building a hit, one block at a time: the creation of Minecraft

Minecraft-thumb-640xauto-16765.jpg

link arstechnica

jel igra neko ovo?

[YOUTUBE]FaMTedT6P0I[/YOUTUBE]

pa... jos je u alpha fazi, razvija je samo jedan covek za sad :)

ima na youtube gomila trailera jedini bedak je sto vec sada mora da se plati da bi se igrala online.

inace ideja je da skupljas resurse, pravis skloniste i onda nocu napadaju zombiji (ili tako nekako :D), mada kazem, youtube je pretrpan klipovima iz igre... inace igra radi u browseru posto je pisana u javi.

Igrica je zarazna extra kada igrate na serverima. I ne ne mora da se plati da bi se igrala online :).

Ideja mu je neverovatna. Ja sam malo igrao onaj vikend kada je bilo free 2 play zbog preopterećenja servera.

Jeste da nemam baš puno vremena da bih ga potrošio na Minecraft, ali ću je kupiti zato što mu za ovo stvarno treba dati pare. :)

Enterprise-D.

enterprise610.jpg

[youtube]kn2-d5a3r94[/youtube]

Jeste da nemam baš puno vremena da bih ga potrošio na Minecraft, ali ću je kupiti zato što mu za ovo stvarno treba dati pare. :)
hehe... i ja sam u istom fazonu. :)

probacu poslepodne te privatne servere...

evo jos par interesantnih klipova iz igre:

[YOUTUBE]rF9xMNuAfwE[/YOUTUBE]
(POGLEDATI DO KRAJA! :d)

[YOUTUBE]LnjSWPxJxNs[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
igra mi se mnogo svidela dok sam gledao demoe kako drugi igraju.kada sam skinuo igru i pokrenuo je nisam znao sta da radim :( ustavri znao bi sta da radim kad bi znao sta je poenta cele price.popeo sam se na neku stenu i srusio zemlju oko sebe.pala je noc i pojavili se paukovi. niko nije mario za mene kao da me nema.zato pitam sta je cilj uopste da bi znao sta da radim :)

Pa to je sandbox igra. Nema cilj. Kao incredible machine u free modu. Praviš nešto samo da bi pravio.

znaci bas treba biti zaludan da bi igrao ovo :) izgleda da bas nisam skontao sta treba raditi.kad padne noc ja se ukopam u najblize brdo i sacekam da svane. hocu da kazem da u igri ne vidim nista sto te vuce da napredujes, ili gresim?

Poenta igre je što možeš svašta da praviš, uključujući i logička kola. Mada za sada ovo je samo alpha. U full verziji će verotno moći da se pravi mnogo više stvari.

kako funkcionise multiplay?jel su igraci jedan protiv drugog ili igraju za isti tim :) ?

jel igra neko multi?ako moze ip od nekog privatnog servera bio bi mu zahvalan.bas me zanima kako funkcionise cela stvar :)

Ko hoce, neka mi se obrati na pm, buduci da je ovo moze se nazvati crackovana verzija..

More autor da se nosi... 3D angine u Javi. I Alfa verzija igre koja se placa. Mogao bi da priupita coveka koji pravi Dwarf Fortress da li je umro od gladi. Back to important, 3D engine u fakin Javi; pa da li je taj covek normalan. A i od ove grafike imamo onu staru Doom2/Descent mucninu i vrtoglavicu.

Pa to je najveća fora ove igre, grafika i jednostavnost developinga a ponovo da bude catchy i cool :)

u javi je da bi igra bila multiplatform, a i najlaksa je za programirati
jedino je problem sto ne moze da je sredi za multicore mashine

Uh a ovo ima mali fps i na nekoj pentium dvojci :D

Jel hoće neko da zakupimo neki server kod nekog provajdera? Ja sa ortakom igram multiplayer, al' slaba vajda od uploada od 384kbit/s, čim se nakači još neko, njemu koči...

Nazad
Vrh Dno